dawid1110 Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Witam zamierzam wymienić sobie hamulce. Na oku mam 2 modele: Avid SD 5 http://allegro.pl/av...2282830568.html lub Shimano Deore br-m590 http://allegro.pl/ha...2294781779.html Prosze o opinie o obu tych hamulcach. Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProCombat Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Ja bym brał SD5 , tańsze , a powalających różnic nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 No nie wiem czy tańsze, czy przypadkiem SD5 nie są na jedno koło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhaH Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Z zaproponowanych hamulców brałbym komplet Deore z prostego powodu - ceny. Przewagą Avida z pewnością jest mniejsza waga i lepsze stokowe klocki. Jeśli ciągniesz z wagą w dół to bierz Avida, jeśli nie to Deorki. Ja mam u siebie Deore + Avid SD3 i różnicy na klockach trójskładnikowych od Meridy nie widzę w działaniu. Oba hamują bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid1110 Napisano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 no waze ok 73 kg. I nadal jestem niezdecydowany. A mam pytanie. Czy w tych V-brakach nadal jest to rozwiazanie stosowane co w starych. Ze sprężyne naciąga taki kawalek metalu ktory regulujesz srubka. Bo wlasnie kiedys ten metal zjezdzajac z gorki pekl na pol i zyje tylko dlatego ze mialem hamulec przedni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid1110 Napisano 7 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 f5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhaH Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Tak dalej jest stosowane podobne rozwiązanie. Ale musiałeś mieć pecha czy coś. Zaliczyłem kilka wywrotek w tym jedną dość poważną na Altusach od Shimano, które są niżej od Deore i mi działały po wypadku bezproblemowo. Dalej bym je używał, ale nie mogłem odkręcić i tylko gwint ze śruby zerwałem. Także, albo miałeś pecha, albo hamulce to była tandeta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragonfly Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Ja bym kupił avidy.Lżejsze a hamuja podobnie do deore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.