Gość Damian Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 Muszę doprowadzić do porządku rowery, które długo stały w piwnicy. Łańcuchy i cała reszta jest brudna, lepka i miejscami przyrdzewiała, zasypana białym piwnicznym pyłem. Na razie kupiłem benzyne ekstrakcyjną, żeby wszystko wyczyścić. Jaskieś wskazówki, porady, przestrogi...? Od czego powinienem zacząć?
Dworniok Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 Witam! Może na początku, zacznij od wyczyszczenia ram z białego pyłu. Potem zacznij od reszty części. Najważniejsze wyczyść łańcuchy w benzynie, po czym wytrzyj szmatką i nasmaruj. Daj smar do korby. I to tyle z mojej strony.
Plastyk Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 · Ukryte przez Schwefel, 5 Maja 2012 - Brak powodu Ukryte przez Schwefel, 5 Maja 2012 - Brak powodu Skoda, temat poleci bo temat źle założony. Poczytaj tu: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Pytanie
Gość Damian
Muszę doprowadzić do porządku rowery, które długo stały w piwnicy.
Łańcuchy i cała reszta jest brudna, lepka i miejscami przyrdzewiała, zasypana białym piwnicznym pyłem.
Na razie kupiłem benzyne ekstrakcyjną, żeby wszystko wyczyścić.
Jaskieś wskazówki, porady, przestrogi...?
Od czego powinienem zacząć?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.