tobo Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Oczywiście, każdy hamulec da się tak odpowietrzyć gdyż każdy ma wyjście układu na zacisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 czyli na spokojnie mogę odpowietrzyć sposobem,który podał radek i tobo? tylko jeszcze się zastanawiam czy kupić ten lejek odświeżam w ogóle to na klamce m596 są dwie śruby.Która jest od czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nomosz Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Zamiast lejka możesz odkręcić tą czarna większą śrubę i włożyć tam np. strzykawkę bez tłoka np. o pojemności 50 ml. Przy zacisku popuszczasz śrubę i tam pompujesz olej a u góry w strzykawce wypłynie nadmiar oleju wraz z bąbelkami powietrza. Kiedy w płynie nie będzie już widać pęcherzyków powietrza, zakręcasz śrubę na zacisku i hamulec gotowy. Proste jak budowa cepa Tylko klocki sobie wyciągnij bo na 90 % zalejesz je olejem. Nie trzeba naciskać klamki a tym bardziej odkręcać całej pokrywki z klamki. Ta czarna srubka czyli miejsce na "lejek" uwalnia nas od tej czynności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viechooo Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 A widziałeś na jakimś filmie np albo czytałeś w instrukcji jak używać takiego lejka? Jak chcesz później zdjąć tą strzykawkę z płynem z tej klamki nie zalewając niczego i nie tracąc płynu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nomosz Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 zatykam palcem otwor tloka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoshimitsu9 Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 prostota jest najważniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 7 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Przed chwilą otworzyłem mój zbiorniczek w m596,zdjąłęm pokrywkę,uszczelki itp.Okazało się że zamiast oleju mineralnego mam coś w stylu bezbarwnej cieczy,jakby woda?O co tu chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viechooo Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Hehe, w nowszych dają jakiś przezroczysty ten olej, też się przeraziłem jak otworzyłem Ale dziś zalałem swoje 445 tym oryginalnym różowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 7 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Czyli skoro mam ten przezroczysty płyn w hamulcach,to mogę je odpowietrzyć różowym?Te dwa kolory mogą się zmieszać czy to nie robi żadnej różnicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viechooo Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Podejrzewam, że tego Ci nikt nie powie, ja najpierw spuściłem ten przezroczysty. Nie mieszałem ich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Mam jedno małe pytanie, czy hamulce Shimano Alfine BR-S500 mogę odpowietrzyć tak samo jak zostało napisane w tym temacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Zasada przy odpowietrzaniu shimano jest prawie taka sama, u Ciebie w klamkach jest zbiorniczek do którego dostęp jest pod dekielkiem na śrubki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 W takim razie,skoro mam w hamulcach ten przezroczysty płyn,i chcę go odpowietrzyć tym różowym,to muszę spuścić ten pierwszy i zalać nowym.Ale jak go spuścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 najlepiej odessać wszystko przez odpowietrznik zacisku przez wężyk, lepiej się odpowietrza układ jak zacisk jest odkręcony od ramy ( znaczy luźny ), napełnianie układu też od dołu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 czyli kiedy spuszczam ten olej,to nakładam wężyk na śrubę na zacisku i pompuje klamką?wtedy wszystko wyleci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viechooo Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Jeżeli odkręcisz dekielek zbiorniczka wyrównawczego i odkręcisz odpowietrznik płyn zleci sam "grawitacyjnie". To wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Spoko.Jeszcze poruszę jedną sprawę.Wiele osób mówi że w m596 do odpowietrzenia konieczny jest lejek lub strzykawka którą wsadzimy w otwór w klamce.Po co tak robić,skoro mogę odkręcić cały zbiorniczek z uszczelkami i wybierać olej prosto z klamki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viechooo Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Z lejkiem jest szybciej i wygodniej bo możesz przepuścić sporą ilość oleju, np około 20-30ml, żeby "przelać" cały układ, raz nie bawiąc się w odsysanie co chwila a dwa nie zdejmując dekielka i nie brudząc się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Chyba, że włożę wężyk czy rurkę w ten otwór od śruby na klamce,i go poprowadzę do pojemniczka.Wtedy płyn z bąbelkami powietrza będzie sobie spokojnie wypływał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viechooo Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Jeżeli dobierzesz taki wężyk, żeby nie wypadał i żeby olej się nie wylewał - dlaczego nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 15 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Dzisiaj odpowietrzyłem swoje hamulce oryginalnym olejem shimano.Rezultat-zero.Siła hamowania jest taka sama,mimo że nie ma w tej chwili żadnych pęcherzyków powietrza.Już zgłupiałem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Jeżeli robiłeś to na zamontowanym zacisku do ramy to mogło zostać powietrze w zacisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 16 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Nie,odrkęciłem zaciski od ramy i ustawiłem je pionowo,i mimo braku powietrza siła jest ta sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siurak Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Oczywiście że, możesz... I z uwagi na cenę za kawałek plastiku (http://www.bikestacj...no-p-24132.html) uważam, że to jest jedyna słuszna opcja... Nie mniej inni mogą mieć inne zdanie. A i nie wiem co niby takiego bardziej męczącego miało by być w odpowietrzaniu od spodu. Swego czasu przeraziła mnie cena tego lejka i babrałem się bez niego. Polecam jednak popytać w sklepach, bo sam znalazłem go w Krakowie za ok 10 zł, a to nie jest wygórowana cena za odrobinę wygody przy serwisie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fishak Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 takie pytanie, można używać ponownie oleju mineralnego ?. Np odpowietrzyłem sobie hamulce stary olej odłożyłem na półkę i po pół roku odpowietrzam nim . Zdaje mi się że traci on swoje właściwości i może nie być tak dobry jak nowy, a może się mylę . Co wy na to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.