bociek28 Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 witam chciałbym prosić o opinie użytkowników tego typu bagażników a szczególnie modelu znajdującego się na tej aukcji http://allegro.pl/uchywt-rowerowy-bike-pro-za-widelec-chorzow-i2323108676.html czy jest wart uwagi ? jako że konkurent thula kosztuje dwa razy tyle
mordorr Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 Mam dokladnie taki sam i chyba nawet od tego samego sprzedającego moje uwagi - pod zacisk Avida Juicy 3 na tarcze 160mm nie ma praktycznie szans montazu bez ingerencje w plastiki. na tarczy 185mm jest troszke lepiej, ale i tak musialem zniszczyc mocowanie pod oske 20mm, zeby pewnie zamontowac rower. stabilnosc - super , ale fabryczny zacisk/oska nie nadaja sie do mocowania amorów o grubych lagach. poza tym straszna tandeta i wywalilem od razu... jako, ze mam rowniez thule 591 to porównując stabilność to thule jest jednak mniej stabilny. głośność - wydaje mi sie, ze niemilosiernie gwizda na wietrze juz od 80kmph. do tego montaz na profilach - tutaj thule wygrywa bijac ten bagaznik na glowe! i ostatnia sprawa - brak zabezpieczen. W thule rower jak i bagaznik. skutecznosc tego zabezpieczenia pewnie znikoma, ale lepszy rydz niz nic.
mordorr Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 czyli lipa nie warta uwagi:) tego nie powiedzialem wymaga po prostu specjalnej troski i pewnego poziomu akceptacji za to mozna kupic dwa za cenę jednego thule'a...
bociek28 Napisano 5 Maja 2012 Autor Napisano 5 Maja 2012 dlatego musiałbym poszukac czegoś po srodku:) za ok 300
adpol Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 Po pewnych modyfikacjach nawet OK, ale rowerku niemożna na nim zostawić pod hipermarketem... Wyżej już było o braku zabezpieczeń... Druga dość poważna wada to brak współpracy z szerokimi alu belkami np Mont Blanc, tutaj będziesz potrzebował wsuwki A to kolejne koszta, Thule ~35 pln... Zwykle krótkie ok 6 pln za sztukę... Ale jak się z tym uporasz to uchwyt spisuje się świetnie. Drugi raz kupując dołożyłbym do Thule, by mieć pewność, że wszystko będzie pasować bez dodatkowego kombinowania...
bociek28 Napisano 6 Maja 2012 Autor Napisano 6 Maja 2012 podstawowa rzecz na jakiej mi zalezy to stabilność i pewność ze rower nie wyląduje gdzieś na drodze co do zabezpieczeń to zazwyczaj nie zostawiam samochodu z rowerami nawet kiedy wioze je w srodku a przeliczajac koszty thula to mniejszym kosztem założył bym hak i dokupił takiż też bagażnik
mordorr Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 podstawowa rzecz na jakiej mi zalezy to stabilność i pewność ze rower nie wyląduje gdzieś na drodze co do zabezpieczeń to zazwyczaj nie zostawiam samochodu z rowerami nawet kiedy wioze je w srodku a przeliczajac koszty thula to mniejszym kosztem założył bym hak i dokupił takiż też bagażnik idąc tym torem to zaraz by się okazało, że bagażnik thule na hak też jest dużo lepszy od konkurencji co do wsuwek do wing-barów i innych - to z moim bagażnikiem było parę kompletów różnych mocowań. do belek również. ja akurat póki co montuje na kwadratowych thule, wie co do wingbarów to ręki nie dam sobie uciąć. jak masz jeden rower do wożenia to kupuj śmialo ten za 160zł. jak masz tarcze i ośke 15 lub 20mm to żadnego problemu nie będzie. jak masz tarczę i chudą ośkę - to po szybkiej przeróbce nie będziesz co prawda mógł wozić rowerów z grubymi ośkami, ale za to twój będzie jeździł pewnie i bezpiecznie. chcesz jakies zdjęcia ? mogę zrobić.
bociek28 Napisano 6 Maja 2012 Autor Napisano 6 Maja 2012 pooglądałem go sobie dosyć dobrze na fotkach i jedyny minus to brak jakiejkolwiek blokady przed samoistym otwarciem sie motylka a to ogromny minus a alternatywa to albo thule za 450 albo giro speed za 370 eh:) mam dwa rowery kupiłbym hak ale nie wiem czy można go montować samemu czy trzeba to robic gdziec w zakladzie który wystawia jakieś zaswiadczenie
indianin Napisano 9 Maja 2012 Napisano 9 Maja 2012 Również zamierzam kupić bagażnik na rower z mocowaniem za widelec. Zastanawiam się nad takim chwytem dzielonym, tzn. bez tej belki łączącej. Czy ktoś z was czegoś takiego używa? Czy warto coś takiego kupić, czy raczej bagażnik jako monolit?
xmartin Napisano 10 Maja 2012 Napisano 10 Maja 2012 Witam Ja kupiłem taki: http://moto.allegro.pl/uchwyt-rowerowy-aluminiowy-przedni-widelec-krakow-i2322191772.html Urzyłem kilka razy, jest OK. Oczywiście rower dodatkowo chwyciłem sznurkiem. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.