Skocz do zawartości
  • 0

Wielkość ramy-będzie OK?

Gość Dejwid

Pytanie

Gość Dejwid

Witajcie, kupuje rame specialized w rozmiarze s. Jest to sztywna rama. Mam pytanie- czy na 175cm wzrostu ta rama będzie OK dla początkującego który zaczyna z dh/fr? Ew. trochę "zwykłej jazdy" po mieście :D

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dejwid

Wiesz na dwoje babka wróżyła, może być dobra a może nie być dobra...

Wiem, ale niestety kupuję ramę przez internet. to mój pierwszy dobry rower i niestety nie mam pojęcia...

ja zawsze powiem to samo - trzeba pójść do sklepu i rower zmierzyć

Słabiej jeżeli nie ktoś nie ma takiej możliwości, prawda? Umówmy się, nie wszyscy mieszkają w dużych miastach, gdzie jest po 10 sklepów rowerowych.

Do autora: w ciemno nikt Tobie głowy nie da, zwłaszcza, że nie podałeś konkretów co do ramy (firma/model/cokolwiek). Tak się niestety nie da tego załatwić na pewno, poza tym rama powinna być dobierana indywidualnie, najlepiej osobiście- czasem jednak pojawiają się przysłowiowe "schody" o czym napisałem wyżej. Rozumiesz, jeden ma nogi jak szczudła, drugi natomiast nie. Podaj więcej informacji lub zapoznaj się z tym tematem:

http://www.forumrowerowe.org/topic/90215-rama-jak-dobrac-rozmiar-ramy/

Pozdrawiam.

Gość Dejwid

Troszkę zle się wyraziłem najwidoczniej. Z zastosowaniem nie będzie problemu najmniejszego. Chodzi mi tylko o to, czy wielkość tej ramy będzie dla mnie odpowiednią. Mam zamiar skakać nią po niewielkich hopkach oraz jazdę w terenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...