Froop Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 Witam, Przymierzam się do zakupu licznika rowerowego żeby zmierzyć ile przejechałem w tym sezonie, nie chcę jakiegoś super za nie wiadomo jaką kwotę myślę że do 40 jest w czym wybierać Od licznika wymagam; śr/max prędkość, i żeby mi się nie resetował Czy mógłby ktoś potwierdzić moje myślenie a mianowicie MacTronic ( http://allegro.pl/licznik-rowerowy-mactronic-bike-pro-13-funkcji-i2291749320.html ) w specyfikacji ma napisane "pamięć ostatnich ustawień " czy mają to być ustawienia koła, godziny itp? Czy może zapisanie wszystkich kilometrów ? A licznik firmy Atech (http://allegro.pl/licznik-rowerowy-atech-bs-13-funkcji-przewodowy-i2291672036.html ) w danych ma " Ramka pamięci" czyli to samo co w mactronicu ? chciałbym coś z tych dwóch, ale nie mogę się zdecydować, kellys 'ów nie chce bo podobno często się restują i mają problemy z guziczkiem, a sigma 509 nie ma funkcji których bym chciał dziękuje,pozdrawiam
Kamill Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 Miałem tego Atecha, co prawda bezprzewodowego ale reszta jest identyczna. Śmiało mogę Ci go polecić, miałbym go do tej pory gdyby nie wypadł mi na trasie i tylne koło nie przejechało po nim. I tu ujawnia się wada - gniazdo szybko się wyrabia i licznik lata na wertepach. Ale wystarczy coś pod niego podłożyć przy zakładaniu i problem z głowy. Ale możliwe że już to naprawili, widzę, że gniazdo na liczniku z aukcji jest trochę inne (pomijając kable oczywiście). Inna sprawa, przyciski z czasem przestają działać. Ale poza tymi dwoma wadami, wszystko jest w porządku. Deszcz mu niestraszny, a na plus na pewno też trzeba zaliczyć duży ekran, który może wyświetlić 4 dane na raz.
Froop Napisano 5 Maja 2012 Autor Napisano 5 Maja 2012 hm czyli podobnie jak kellys :x a ile nim km przebyles? resetowal sie?,- a powie mi ktos cos o liczniku mactronic?
Kamill Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 Ciężko powiedzieć, dobrych kilka tysięcy km. Nie resetował się, o ile baterie były dobre, co w Twoim przypadku odpada.
Kamill Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 To mnie teraz zagiąłeś... wydaje mi się, że miał. Mam gdzieś w pokoju inny, podobny licznik ATecha, jak go znajdę to Ci powiem na 100%.
Mod Team michuuu Napisano 5 Maja 2012 Mod Team Napisano 5 Maja 2012 a miał możliwość dopisana kilometrów ? Statystyki chcesz sobie poprawiać?
Froop Napisano 5 Maja 2012 Autor Napisano 5 Maja 2012 po prostu pytam z ciekawosci czy ma taka funkcje jak drozsze sigmy;)
Airsofter Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 Ja posiadam Kellysa KCC13 i jak na razie po tygodniu użytkowania nie narzekam. U mnie sprawdza się bardzo dobrze
Froop Napisano 5 Maja 2012 Autor Napisano 5 Maja 2012 hm, a ja właśnie też na początku chciałem tego kellys 'a ale po przeczytaniu opinii paru osób jakoś mi się go odechciało, ale życzę Ci aby działał jak najdłużej
Dworniok Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 Dobrą firmą jest sigma. Model do 40 zł to chyba Sigma BC509 troche wyższy za 55zł to Sigma BC1009
Froop Napisano 5 Maja 2012 Autor Napisano 5 Maja 2012 właśnie dziś testowałem aplikację na androida - Endomondo. - REWELACJA Wszystko działa ładnie pięknie Już nie potrzebuję licznika w takim wypadku, wszystkim udzielajacym się bardzo dziękuje, a temat można zamknąć-usunąć POZDRAWIAM
Dworniok Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 Ja też korzystam z Endomondo, tylko na JAVA. Ale nie jestem do końca pewien czy jest on dokładny. Co wy o tym sądzicie ?
Froop Napisano 5 Maja 2012 Autor Napisano 5 Maja 2012 o wlasnie,sam bym sie z checia dowiedzial od pozostalych uzytkownikow endomondo ale to raczej potrzeba by nowego tematu;)
Nastar Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 Po co ? Już jest taki o aplikacjach typu Endomondo. Wg mnie sporo zależy od jakości (dokładności) odbiornika GPS. Mój LD-3W często pokazuje pogodę zamiast faktycznej prędkości czy odległości. Przebieg trasy już jako tako...
hexagon5800 Napisano 9 Maja 2012 Napisano 9 Maja 2012 W Endomondo wg. mnie wszystko zależy od gps . Ja używam go na noki 5800. trasę bardzo uogólnia, prędkości też raczej są mylne. Myślę właśnie o liczniku, możecie powiedzieć jak w sigmie jest z obsługą , podobno w ogólne nie ma polskiego języka ?
Kamill Napisano 10 Maja 2012 Napisano 10 Maja 2012 Nie wiem jak w nowych Sigmach, ale w mojej nie ma i podejrzewam, że w nowszych modelach również nie ma. Bo i po co tak naprawdę? Napisy trip dist, trip time, avg. speed, max. speed itp. są na pewno zrozumiałe. Jeśli chodzi o menu, na pewno też sobie poradzisz z ustawieniem obwodu koła i zegarka.
hexagon5800 Napisano 10 Maja 2012 Napisano 10 Maja 2012 Ok, dzięki za szybką odpowiedz. Utwierdziłem mnie , żeby wybrać sigmę
velo333 Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 Po porównaniu tracków endomondo z kilometrażem z neta muszę stwierdzić, że na moim htc legend jest bardzo dokładny. ^^
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.