Skocz do zawartości

[Licznik] do 50zł, dwa typy, proszę o poradę

Froop

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Przymierzam się do zakupu licznika rowerowego żeby zmierzyć ile przejechałem w tym sezonie, nie chcę jakiegoś super za nie wiadomo jaką kwotę myślę że do 40 jest w czym wybierać :)

Od licznika wymagam; śr/max prędkość, i żeby mi się nie resetował :D

Czy mógłby ktoś potwierdzić moje myślenie a mianowicie MacTronic ( http://allegro.pl/licznik-rowerowy-mactronic-bike-pro-13-funkcji-i2291749320.html ) w specyfikacji ma napisane "pamięć ostatnich ustawień " czy mają to być ustawienia koła, godziny itp? Czy może zapisanie wszystkich kilometrów ? A licznik firmy Atech (http://allegro.pl/licznik-rowerowy-atech-bs-13-funkcji-przewodowy-i2291672036.html ) w danych ma " Ramka pamięci" czyli to samo co w mactronicu ;)?

chciałbym coś z tych dwóch, ale nie mogę się zdecydować, kellys 'ów nie chce bo podobno często się restują i mają problemy z guziczkiem, a sigma 509 nie ma funkcji których bym chciał

dziękuje,pozdrawiam

Napisano

Miałem tego Atecha, co prawda bezprzewodowego ale reszta jest identyczna. Śmiało mogę Ci go polecić, miałbym go do tej pory gdyby nie wypadł mi na trasie i tylne koło nie przejechało po nim. I tu ujawnia się wada - gniazdo szybko się wyrabia i licznik lata na wertepach. Ale wystarczy coś pod niego podłożyć przy zakładaniu i problem z głowy. Ale możliwe że już to naprawili, widzę, że gniazdo na liczniku z aukcji jest trochę inne (pomijając kable oczywiście). Inna sprawa, przyciski z czasem przestają działać. Ale poza tymi dwoma wadami, wszystko jest w porządku. Deszcz mu niestraszny, a na plus na pewno też trzeba zaliczyć duży ekran, który może wyświetlić 4 dane na raz.

Napisano

hm czyli podobnie jak kellys :x a ile nim km przebyles? resetowal sie?,-

a powie mi ktos cos o liczniku mactronic?

Napisano

To mnie teraz zagiąłeś... wydaje mi się, że miał. Mam gdzieś w pokoju inny, podobny licznik ATecha, jak go znajdę to Ci powiem na 100%.

Napisano

hm, a ja właśnie też na początku chciałem tego kellys 'a ale po przeczytaniu opinii paru osób jakoś mi się go odechciało, ale życzę Ci aby działał jak najdłużej :thumbsup:

Napisano

właśnie dziś testowałem aplikację na androida - Endomondo. - REWELACJA :) Wszystko działa ładnie pięknie :) Już nie potrzebuję licznika w takim wypadku, wszystkim udzielajacym się bardzo dziękuje, a temat można zamknąć-usunąć :) POZDRAWIAM :thumbsup:

Napisano

o wlasnie,sam bym sie z checia dowiedzial od pozostalych uzytkownikow endomondo ale to raczej potrzeba by nowego tematu;)

Napisano

Po co ? Już jest taki o aplikacjach typu Endomondo. Wg mnie sporo zależy od jakości (dokładności) odbiornika GPS. Mój LD-3W często pokazuje pogodę zamiast faktycznej prędkości czy odległości. Przebieg trasy już jako tako...

Napisano

W Endomondo wg. mnie wszystko zależy od gps . Ja używam go na noki 5800. trasę bardzo uogólnia, prędkości też raczej są mylne. Myślę właśnie o liczniku, możecie powiedzieć jak w sigmie jest z obsługą , podobno w ogólne nie ma polskiego języka ?

Napisano

Nie wiem jak w nowych Sigmach, ale w mojej nie ma i podejrzewam, że w nowszych modelach również nie ma. Bo i po co tak naprawdę? Napisy trip dist, trip time, avg. speed, max. speed itp. są na pewno zrozumiałe. Jeśli chodzi o menu, na pewno też sobie poradzisz z ustawieniem obwodu koła i zegarka.

Napisano

Po porównaniu tracków endomondo z kilometrażem z neta muszę stwierdzić, że na moim htc legend jest bardzo dokładny. ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...