Skocz do zawartości

[Przerzutka tył] skaczący wózek SLX RD-M662 SGS

abstinent

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio założyłem nowy łańcuch KMC Z9200 i przy mocnym przyśpieszaniu na środkowym blacie wózek tylnej przerzutki skacze do przodu

Kaseta SLX, korba LX 582 przejechane ok 2tyś na dwóch łańcuchach XT zmienianych co ok 500km

https://picasaweb.go...feat=directlink

Dałem inne kółka, to samo, inna przerzutka też to samo

Możliwe że to wiana środkowego blatu?

Zimą przewrócił mi się rower no i dostało się tylnej, ale wyprostowałem hak i było ok, może dla tego, ale na tylnej LX tak samo chodzi

slx1 - YouTube

Gość voytec

Miałem ten sam problem u siebie (też mam SLX). U mnie ten efekt wywoływało zablokowane ogniwo łańcucha. Ustaw rower na stojaku, (albo zawieś za siodełko) pokręć napędem na sucho i wyłap w którym miejscu występuje skok wózka.

Miałem ten sam problem u siebie (też mam SLX). U mnie ten efekt wywoływało zablokowane ogniwo łańcucha. Ustaw rower na stojaku, (albo zawieś za siodełko) pokręć napędem na sucho i wyłap w którym miejscu występuje skok wózka.

Skacze tylko i wyłącznie przy mocnym przyspieszaniu na środkowym blacie

Na stojaku albo spokojnej jeździe wszystko działa ok !!

Gość voytec

Co nie znaczy że nie może to być łańcych i nie muszisz tego sprawdzać. Możesz mieć też za daleko kółko prowadzące od kasety. Może to być też środkowy blat jeśli jest zbyt zużyty ale wtedy ślizgałaby się środkowa tarcza pod łańcuchem.

Istnieje cos takiego jak zabieranie do gory łańcucha przez jedna z zębatek.Najszęściej nr taki robi najczęściej uzywana.efektem jest właśnie ruch wózka w str korby.

Nazywany przezemnie efekt lwiego pazura można wyeliminowac szlifując ociupinke każdy ząbek w blacie.

dzisiaj zdjąłem zębatkę, gumówka z grubą tarczą w imadło i jazda :icon_cool:

później wykończenie pilnikiem i gotowe

w sumie dwa podejścia robiłem bo za pierwszym jeszcze nie tak było i jest idealnie

stare zębatki od LX-a przy okazji zrobiłem może się kiedyś przyda

dzięki za pomoc :thanks:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...