NoLimited Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 Siema! Mam piastę tył no limited (http://allegro.pl/piasty-do-xc-nl-super-lite-i2319633050.html). Mam problem. Zajechał się w niej bębenek( ząbki nie łapią zapadek i nie za bardzo idzie jechać). Nie mam pojęcia gdzie znajde taki bębenek. Pyytałem niedawno sprzedawcy i mówił ze są za 50 zł. I teraz chcialem go kupic i sie nie odzywa. Proszę o pomoc, jakiś pomysł
Mod Team Puklus Napisano 5 Maja 2012 Mod Team Napisano 5 Maja 2012 Może najpierw spróbuj go rozebrać i zobacz moze sie tylko zapadki zawieszaja? Ale zeby w piecie za 500zł bebenek padł to jest porażka moim zdaniem.
NoLimited Napisano 5 Maja 2012 Autor Napisano 5 Maja 2012 nie ma bata.. smaru nie ma, zęby sa poprostu zajechane . Tylko za ktoryms przeskoczeniem lapie i mozna jechac
tobo Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Wygląda jak boplight i inne pokrewne tanie, lekkie piasty.
Gość Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 Jestem na forum od dzisiaj więc na początek pragnę się przywitać. Pozwolę sobie odświeżyć wątek. Otóż mam ową piastę No Limited. Piasta jest wyposażona w 4 łożyska z czego 2 w bębenku. Jedno łozysko zewnętrzne rozsypało się na wiór. Czy ktoś ma może jakiś namiar na tą firmę by taki bembenek zakupić? byłem u siebie w mieście w 2 sklepach i powiedzieli mi że takie łożysko w sprzedaży nie występuje i jest to jednorazówka. Gdzie taką część kupić?
tobo Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 To fakt, łożysko jest jednorazowe, bo się zużywa, a potem wymienia Po łożyska nie idzie się do sklepu rowerowego tylko do sklepu z łożyskami. Wydłub to padnięte, zanieś to takiego sklepu, znajdą ci zamiennik.
Rulez Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 W Lesznie możesz np. spytać tu : http://www.techmech.pl/
Gość Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 No właśnie w tym sklepie byłem i tu mi powiedziano że w żadnym katalogu takie łożysko nie występuje, że to jakaś jednorazówka. Kupiłem za 5zł. łożysko nieco większe i bembenek idzie do toczenia. Może coś z tego wyjdzie.
Rulez Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 Dziwne, nikt nie produkuje łożysk specjalnie do piast ... stosuje się typowe rozmiary bo tak jest taniej, jak napisał Tobo każde łożysko to jednorazówka ...
Gość Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 Tak, zgadza się, to łożysko jest jednorazowe, w sęsie że się tego nie rereneruje tylko wymienia. Tylko że w tej piaście zastosowano rozmiar nietypowy który w sprzedaży nie występuje. Nie jestem specjalistą w dziedzinie łożysk maszynowych, ale podstawową wiedzę na ten temat mam, niestety podstawowa wiedza to za mało więc pokornie powołuję się na profesjonalizm sprzedawcy. On mówi że takiego łożyska nie kupię. Dlatego chcę kontakt do sprzedawcy (dilera) tych piast.
dawid Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 napisz jakie łożysko ma oznaczenie. Większość piast produkowana jest na taiwanie, my mamy swoje standardowe łożyska, oni mają swoje, czasem po prostu trzeba szukać na innym kontynencie. Pozdrawiam
Gość Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 Właśnie problem zażegnałem. Znalazłem łożysko w firmie pro-bike. koszt z wysyłką około 70-80 zł. Czekam na paczkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.