Skocz do zawartości

[Napęd] Wymiana

satanijime

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czeka mnie wymniana napędu korba, suport, łańcuch i kaseta.Obecny napęd kończy się po przebiegu 4,5 kk odnotowanym przez ze mnie, rower kupiłem używany.i nie wiem jaki był jego przebieg.W ciągu roku robie jakieś 5-6 kk w każdych warunkach, roweru używam na co dzień.

Zależy mi na dużych przebiegach, co polecacie ?.

Budżet to 600 PLN

Witam

Postanowiłem trochę odświerzyć teman albowiem jeszcze czekam na pieniążki i często przeglądam allegro w poszukiwaniu okazji natknołem się na taką oto aukcje: http://allegro.pl/unikat-korba-token-mono-q-aerozine-shuriken-i2333899590.html i moje pytanie brzmi czy wartona tę korb się rzucać ??

Pozdrawiam

hmmm... zastanówmy się....

jesli ktoś sprzedaje części z napędu UŻYWANE tzn. że przejechał na nich już "ileś tam" kilometrów i wie, że ich czas niedługo nadejdzie...

tym samym ryzykujesz, że po kilkuset kilometrach ty będziesz tym, który wyrzuci ten osprzęt na śmietnik :-)

ot taka mała dygresja :-)

ALE...

może być tak, ze ktoś sprzedaje osprzęt bo zrobił na nim raptem kilkaset km i stać go na wymianę na inny za kilkaset zł (bo nie chce ryzykować przeskoków łańcucha) ... wtedy można brać bo ty na nim zrobisz kilka tyś km....

ALE PEWNOŚCI NIE MASZ NIGDY... :-) :-0

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...