Skocz do zawartości

[V-brake]Wybór nowych do Krossa Level A2

ProCombat

Rekomendowane odpowiedzi

Na pewnym forum znalazłem taką opinię na temat hamulców tarczowych Tektro .

Oto ten post :

Miałem jeszcze dość krotko nieprzyjemność obcowania z tarczówkami mechanicznymi tektro.Wybitnie nie polecam !!!!!Ciężko to nazwać hamulcem,lepsze określenie to spowalniacz.

Jeszcze pytanie co do klocków w zestawie z hamulcami Avid SD7 czyli tych :

http://www.sklep.rowery.com.pl/index.php?products=product&prod_id=1756&comment=add

Jak jest z ich efektywnością , mocno niszczą obręcz - chodzi mi o ich mieszankę ( twarda-miękka ) podobno twarda mieszanka klocka niszczy bardziej obręcz . Czy warto przy zakupie hamulców Avid SD7 wymienić także klocki na bardzo chwalone np. Author 3cc ?

Jak poznać że obręcz jest już zniszczona ( przetarta od hamulców ) ????

• Mod Team

Jeździłem na takich klockach i drastycznych efektów nie dostrzegłem, skuteczne i ciche.

Na obręczy zazwyczaj masz rowek który pokazuje do którego momentu można w miarę bezpiecznie jeździć. Jak zniknie to została gazeta ze ścianki bocznej.

Na pewnym forum znalazłem taką opinię na temat hamulców tarczowych Tektro .

Oto ten post :

Miałem jeszcze dość krotko nieprzyjemność obcowania z tarczówkami mechanicznymi tektro.Wybitnie nie polecam !!!!!Ciężko to nazwać hamulcem,lepsze określenie to spowalniacz.

Kto tu mówi o linkowych tarczówkach?

Linkowe tarczówki to gadżet nie warty żeby na niego nawet patrzeć, i to bez względu na firmę która je produkuje.

A co do bezopsługowości i prostoty V-ek a problemów z tarczówkami to mógł napisać takie coś tylko ten kto nigdy tarczówek nie miał.

Avidy owszem zdecydowanie lepsze tylko że zależy jeszcze kto ich używa.

Odsyłam do moich wczesniejszych postów.

Słabe są te Tektro , bez gadania . Avid robi o wiele lepsze hamulce .

Tak tak-"miałem sprawdziłem mogę się wypowiadać"-nie?

Avid lepsze tylko jakoś umknęło ci to że np: Avidy 7 kosztują 3-4 razy więcej od Tektro .

To tak jak byś napisał że Opel jest do bani bo Porsche robi zdecydowanie lepsze samochody.

Avid lepsze tylko jakoś umknęło ci to że np: Avidy 7 kosztują 3-4 razy więcej od Tektro .

To tak jak byś napisał że Opel jest do bani bo Porsche robi zdecydowanie lepsze samochody.

Ale ja podałem swój budżet , powiedziałem że chcę lepsze hamulce . A ty próbujesz mi wmówić że Tektro są lepsze i sam sobie przeczysz , bo piszesz że Avidy są dobre , opamiętaj się .

Nie chcę wywoływać kłótni na forum , bo są zwolennicy Tektro i przeciwnicy .

A z panem już skończyłem . Hamulce zostały zamówione , czekam na przesyłkę i mam zamiar cieszyć się z porządnych V-ek :)

Przeczytałeś swój post i to co napisałem?

O czym ty w ogóle teraz piszesz? Brak ci argumentacji to zbijasz rozmowę na inny tor.

Powiem łopatologicznie bo widzę ze nie zakumałeś- najpierw sprawdz sam a dopiero potem wypowiadaj się o jakości czegoś.

Przeczytaj cały temat, co pisałem o tektro i o avidach i dopiero rób wywody.

Ja nie mówię ze tektro są lepsze czy gorsze, za to ty piszesz ze są do bani mimo że nigdy nie miałeś z nimi do czynienia tylko coś tam czytałeś. I to mnie wkurza bo tak powstają mity i bajki. "Bo kolega szwagra mojego trzeciego meża mówił"....... Tylko nie wspomniał że jest lebiegą która nawet klocków zmienić nie potrafi.

A co ty tam kupiłeś to twoja sprawa, ty będziesz regulował piszczałki po każdym wyjezdzie.

I NIE WYRYWAJ JEDNEGO ZDANIA Z KONTEKSTU bo to mało inteligentne.

pw524

Powiedziałem że z tobą skończyłem rozmowę , bo widzę że to nie ma sensu i nie zgrywaj inteligentnego .

@ProCombat,

Jaki zestaw w końcu zamówiłeś? SD7 + Author 3CC? Daj znać jak wrażenia po montażu i czy piszczą ;)

Zamówiłem hamulce i klamki SD7 w komplecie z fabrycznymi klockami , które wymienię na 3cc

No ja myślę nie ten poziom.

A z mitomanami i bajkopisarzami będę walczył zawsze.

Generalna zasada jak czegoś nie doświadczyłeś to się nie wypowiadaj tylko słuchaj co inni mówią.

To dawaj prezentuj twój. Pogadamy.

Ja nie mam nic do ciebie kolego i twoich hamulców poza tym ze czytasz po łebkach i wysnuwasz hipotezy z powietrza no i tyle.

A czy przypadkiem SD5 od SD7 nie różnią się właśnie klockami?

@pw524 O co ty się burzysz? Pytanie było o V-ki, hamulce wybrane, koniec tematu. Zachowujesz się jak dziecko, które usłyszało, że Mikołaj nie istnieje, a mimo to z uporem trwa przy swoim zdaniu.

To dawaj prezentuj twój. Pogadamy.

Ja nie mam nic do ciebie kolego i twoich hamulców poza tym ze czytasz po łebkach i wysnuwasz hipotezy z powietrza no i tyle.

Rozumiesz co to znaczy skończyłem , nie chcę kłótni , nie zaśmiecaj forum , masz coś do mnie to napisz na pw .

Kolego nie o tym pisałem.

Zacytowałem dwa fragmenty wypowiedzi. Pytanie sprawdził to?

Jak nie to na jakiej podstawie jego wywody, tyle.

To on się czepił ze mu każę coś kupować.

Luudzie mam to serdecznie w.... , jego kasa jego sprawa.

• 2 miesiące temu...

Po użytkowaniu tych hamulców przez wakacje , chcę napisać o nich kilka zdań .

Dobra modulacja , niezła siła hamowania , a przy klockach RimWrangler 2 dobra jakość hamowania również w mokrych i błotnistych warunkach . Są dziecinnie proste w regulacji . Waga hamulców jest katalogowa , co mnie zaskoczyło . Klocki czasami piszczą , ale można je wymienić :)

Ramiona sztywne i lekkie .

Klamki Speed Dial przyciągają wzrok swoim rasowym kształtem , zadziwiają kulturą pracy . Jest wiele możliwości regulacji :

od spowalniania roweru do stawiania go dosłownie w miejscu .

Z pewnością polecam te hamulce , Avid RULEZ :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...