sivydym Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 To zalezy co dla Ciebie jest sukcesem. Chcesz być top3 to izotinik już mało. Wtedy dobrze być chociaż astmatykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
and309l Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Godzinę temu, beskidbike napisał: Jest jakaś nadzieja, że niektórym da to wiarę w osiągnięcie sukcesu bez "koksu" Oby nie było, że niektórzy zaczną się obżerać, wiedząc (?), że waga nie stanowi problemu w osiąganiu ponadprzeciętnych możliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Waty są waty. Popatrz na torowców, ja np drobny nie jestem, a przy takim "przeciętniaku" torowym wygladam jakbym cierpiał na anoreksje. Ale coś za coś, oni latają po 70 km/h gdzie 60 kg. chrustom licznik kończy się na w okolicach 60 km/h. Może dla kogoś z boku to niby żadna różnica ale znów fizyka się kłania, dwukrotnie wyższa prędkość to ośmiokrotnie więcej mocy potrzeba na to. Tak na szybko przy 60 km/h to okolice od 400 watów w górę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskidbike Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) Wszystko fajnie, tylko "zapomniałeś" wspomnieć że jednak nachylenie terenu ma znaczenie i wcale nie "waty to waty", a waga ma bardzo duże znaczenie. Jak zaczynają się podjazdy, to takie klocki nie mają szans, fizyka się kłania, jak to określiłeś I wcale nie "top 3" w amatorce, a obstawiam, że większość z "top 20" jest mocno naszprycowana. Kto się kręci w pobliżu wyścigów, temu nie trzeba tłumaczyć jak jest Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez beskidbike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Masz rację, tylko sam widzisz gdzie my jeździmy. Napedy 1x11, kasety Srama bo tam jest 10T i blaty od 36T w górę żeby mieć prędkosci przelotowe powyżej 40 km/h. Mazowsze to takie "góry" że wszystko można tłuc z "siły", ale tam gdzie jest juz te 6-8% na podjeździe to kurczaki robią z nami co chcą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Ta dyskusja idzie w słabym kierunku, bo zaraz wyjdzie, że prawdziwe wyścigi to tylko w górach, kryteria to nie wyścigi, a Greipel to cienki kolarz. me passe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Greipel to stara niemiecka szkoła. Powiedzmy że dawne NRD, Ty nasz koksie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 17 Kwietnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Grunt, że Forstemann jest czysty https://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02294/greipel-and-forste_2294083b.jpg Z kolei jakby wszyscy wyglądali tak, to byłyby posądzenia o narkomanię i anoreksję :http://3.bp.blogspot.com/-SEfJyBaOHrs/T0muGESgsMI/AAAAAAAAA-c/IWEnjkjuHjI/s1600/Memo+Bradley+Wiggins.jpg Ta pani/ten pan wygląda ciekawie ( Tammy Thomas ) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Forstemann spokojnie może walczyć z Sebą Faceless'em w Strenght Wars. On siada z 250 jakby to był pusty gryf, ale i miecha na nodze jest bardzo dużo. A taki Froome nogi ma jak bocian, jednak FTP powyżej 400 watów. Skąd ? No własnie... Ale że to wątek o odchudzaniu to gwiazdą odcinka jest @Mess Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) 2 godziny temu, mess napisał: Ta dyskusja idzie w słabym kierunku, bo zaraz wyjdzie, że prawdziwe wyścigi to tylko w górach, kryteria to nie wyścigi, a Greipel to cienki kolarz. me passe Nie raz to już na tym i innych forach słyszałem. Cytat Jeżdżąc razem zawsze mieliśmy porównywalnie niskie wartości, koledzy z sektora na mecie średnie 190, niektórzy blisko 200, my po 160 z groszem, dwa dobre mocne silniki diesel. Jak usłyszałem że w Modlinie u Jarka było średnie 154, dobrze pamiętam ? to co tu komentować ? Sorry ale cięzką pracą można dużo, a sama igła nic nie da. Nie ma to żadnego związku z wytrenowaniem Na tej podstawie nic nie można powiedzieć o wydolności organizmu. Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez Arni220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) 12 godzin temu, KrissDeValnor napisał: Grunt, że Forstemann jest czysty https://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02294/greipel-and-forste_2294083b.jpg @KrissDeValnor jakiś czas temu jak spodnie kupowałem to cyknąłem sobie też fotkę, do koksiarzy jeszcze przepaść wielkości drogi mlecznej Spoiler Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez mess 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
and309l Napisano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 6 godzin temu, mess napisał: jakiś czas temu jak spodnie kupowałem to cyknąłem sobie też fotkę, do koksiarzy jeszcze przepaść wielkości drogi mlecznej @mess, jeśli to Twoje nogi, to nie boisz się przy takiej aktywności o serce....? Pytam, gdyż przy takiej wadze i wysiłku wydolnościowym serce musi bardzo mocno pracować.... Oczywiście taki Greipel to ma cały sztab, który się nim opiekuje...A Tobą...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) @and309l jeżeli mógłbyś rozwinąć co masz na myśli pisząc "bardzo mocno pracować"? na ten moment ważę 84kg przy 180cm wzrostu, ja wiem, że do górala to mi daleko, ale znowu nie jest to już jakiś straszny dramat? Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez mess Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
and309l Napisano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Chodzi o to, że te mięśnie trzeba dotlenić... Układ krwionośny w tym przecież uczestniczy, więc serce musisz mieć niesamowicie "przerośnięte"...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Niezłe kopytko, ale chyba wolę mieć zwyklejsze, nawet za cenę pozostania w 5 sektorze, no może czasem w 4-tym. Z samej nogi przelotowa 40 to raczej nie problem;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Godzinę temu, and309l napisał: Chodzi o to, że te mięśnie trzeba dotlenić... Układ krwionośny w tym przecież uczestniczy, więc serce musisz mieć niesamowicie "przerośnięte"...? tego nie wiem w sumie, generalnie jestem niskotętnowcem. @michalr75 niezłe czy nie, nie wybierałem sobie, muszę z nimi żyć. Takie mam, nigdy nic nie robiłem aby rosły, aktualny stan widzę jako efekt solidnie przepracowanej zimy na rowerze. Siłowni nie dotykałem. Trudno mi też przez nie osiagnąć niższą wagę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) @mess - to tylko sie cieszyc, wygladaja wlasnie jak zbudowane na silce jak fizjologiczna budowa to znaczy ze i predyspozycja jest na wejsciu lepsza do kolarstwa bo przynajmniej nogi nie trzeba budowac Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez michalr75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 18 Kwietnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) mess A to moje żabie udka - cenzura na łydki Spoiler Lekko się zdziwiłem, bo ważę w tej chwili 72 kg, a jestem tego samego wzrostu. Kiedyś ważyłem 3 - 5 kg więcej i liczyłem, że waga pokaże 74 - 75, a tu lipa... No, ale może niepotrzebnie denerwuję tych próbujących schudnąć - jeśli tak, to przepraszam , ale skłonności do tycia nie mam żadnych i mam nadzieję, że tak zostanie, chociaż zaraz 4 dychy i różnie może być... Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez KrissDeValnor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 zazdraszczam wagi i braku skłonności do tycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
and309l Napisano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 No więc, teraz nie dziwię się, że niektórym szybka jazda łatwo idzie, nawet uwierzyłbym w "czystość" u @messa - niesamowite predyspozycje genetyczne.. Ale też nie chciałbym mieć takiej genetyki, no chyba, że cel to kulturystyka. Spadek wagi jest faktycznie duży, ale to dzięki właśnie tym duuużym mięśniom. Natomiast predyspozycje do tycia to tylko efekt braku dyscypliny w diecie. Tylko, @mess co będzie jak przestaniesz ćwiczyć ? Zostaniesz "potworem" z kupą mięsa i tłuszczy ? Przy okazji, znam koleżankę, która co tylko wsiądzie na rower to "momentalnie" następuje rozrost ud - ubita jest niesamowicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 Godzinę temu, and309l napisał: Spadek wagi jest faktycznie duży, ale to dzięki właśnie tym duuużym mięśniom. Natomiast predyspozycje do tycia to tylko efekt braku dyscypliny w diecie. Tylko, @mess co będzie jak przestaniesz ćwiczyć ? Zostaniesz "potworem" z kupą mięsa i tłuszczy ? możesz rozwináć pierwsze zdanie? co do reszty, będę musiał się pilnować z żarciem, mam nadzieję, że się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
and309l Napisano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 No przecież to proste: duże mięśnie potrzebują więcej dostawy, a przy założeniu, że będzie odpowiednio pilnował żarcia, to organizm pobierze z zapasów... Generalnie, przynajmniej po mnie, zauważyłem, że "mały" człowiek musi bardziej się pilnować i mniej jeść, bo później będzie ciężko to zrzucić, natomiast większy może sobie pozwolić na więcej, a w przypadku nadmiaru, łatwiej mu będzie zrzucić, dlatego, że będzie miał gdzie to wszystko spalać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 ważysz stówkę to zapotrzebowanie do przeżycia - uśredniając, bo kalkulatory też podają jakiś zakres, z "maski" też wyjdzie coś ciut innego, ale to zawsze okolice 3000 kcal. 60 kg chrust to już poniżej 2000 kcal. Dlatego z jednej strony duża ilość tkanki mięśniowej to przekleństwo, a z drugiej można sobie pozwalać na więcej z jedzeniem. Ot fajne narzędzie to pobawienia się wagą http://www.1percentedge.com/ifcalc/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 3000kcal dla 100kg? Eee, chyba jakaś przesada. Chłopak był u dietetyka, pomierzyli go prądami, zważyli, wybadali i chyba przy 90kg wyszło mu niespełna 1700kcal. and, nie wiem co masz na myśli duży człowiek, ale nie jest tak, że 100kg umięśnionego i wytrenowanego chłopa = 100kg zalanej kluski. Ten drugi zrzuci 20kg nawet w kilka miesięcy i będzie się z tym obnosił na każdym forum z dopiskiem jakie to łatwe. Ten pierwszy będzie się niestety męczył, bo tak naprawdę nie bardzo ma co zgubić, bo organizm musi zjadać własne mięśnie czyli rzecz, którą tak naprawdę chciałby zachować dla utrzymania siły. No i niestety dochodzimy do pewnego limitu własnej wagi i stop, nie chce iść dalej w dół mimo, iż nadal trzymamy dietę, trenujemy itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Oj chcialbym byc w takiej sytuacji Mess niezle wyniki, te wagowe i rowerowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi