konfrat Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 Witam, Zastanawiam się nad rowerem z auchana Horizon Specter obecnie w cenie 599 zł. Będę wdzięczny za wasze opinie - przede wszystkim czy w tej cenie możecie polecić coś lepszego z allegro? Za opinie typu kup lepszy droższy rower dziękuję - nie przydadzą się
Mod Team michuuu Napisano 4 Maja 2012 Mod Team Napisano 4 Maja 2012 Skromny opis w gazetce, ale boję się że jaka cena taka jakość.
Obes Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 Z tego co pamiętam te Horizony składa Romet, cena nie jest zła, nie powinien się zaraz rozlecieć.
konfrat Napisano 4 Maja 2012 Autor Napisano 4 Maja 2012 oczywiście interesują mnie relacje cena do jakości. Czy np. w tej cenie nie lepiej kupić takiego roweru? http://allegro.pl/kands-energy-500-v-brake-full-shimano-2012-i2293253483.html znalazłem też coś takiego na wyprzedaży? http://www.maver.com.pl/index.php?st0=7&lev=1&st=88&nrr=499 na sezon lub dwa do jazdy okazjonalnej wystarczy?
Obes Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 Ten z Auchana zdecydowanie wypada najlepiej w relacji jakość/cena.
konfrat Napisano 4 Maja 2012 Autor Napisano 4 Maja 2012 a nie lepiej ten http://www.maver.com.pl/index.php?st0=6&lev=1&st=89&nrr=507 a nie lepiej ten MAVER - Rowery Horizon lub ten w podobnej cenie http://maver.com.pl/index.php?st0=6&lev=1&st=89&nrr=530 a nie lepiej ten MAVER - Rowery Horizon lub ten w podobnej cenie MAVER - Rowery Horizon lub jeszcze taki http://allegro.pl/rower-inmotion-greyland-19-shimano-gwar-kross-i2303126359.html który z nich najlepszy? Który byście kupili?
Dromik Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 Myślałeś o tym, żeby kupić używany ROWER, ale mam tu na myśli rower z prawdziwego zdarzenia.
michaelos7 Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 Ja również zastanawiam się nad tym rowerem, jutro chyba sie przejadę i zobaczę go. Co mnie ciekawi to ten regulowany amortyzator?. Przecena z 750 zł może teraz się opłaca.
PatronStolca Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 W środę widziałem ten rower i to co mogę o nim powiedzieć to: - rama kross - przerzutki shimano altus - widelec SR SUNTOUR m2025 lub XCM/XCT ale skok to 63-80mm ciężko mi jest ocenić na oko. - hamulcc tylni V-Brake ALHONGA, przedni hamulec tarczowy to prawdopodobnie jakiś no-name Ogólnie dupy nie urywa, jedynie co do niego przekonuje to rama krossa hexagona v3 / eviva s3. Jutro mogę podesłać jakieś zdjęcia jak ktoś będzie chciał.
michaelos7 Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 Ja bym poprosił fotki. Czy jest tylko w czerwonym kolorze? Gdzie byłeś w auchanie? E-mail michaelos9@o2.pl
nemo2009 Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 Z tego co pamiętam te Horizony składa Romet Te rowery składa Kross.Horizon i Kross mieszkają na tej samej ulicy. Ogólnie dupy nie urywa, jedynie co do niego przekonuje to rama krossa hexagona v3 Rower ma lepszy amortyzator od V3. Hamulec przedni,tarczowy to prawdopodobnie jakiś model Tektro. Za tę cenę dostajemy rower na poziomie Krossa V3~V4.
PatronStolca Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 Sosnowiec, jest tylko czerwony kolor, ramy sa w rozmiarach 19 i 21 ja niestety natknalem sie tylko na 21.
jokulus25 Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 rowery w Auchanie to ja widziałem porażka , radzę używany kupić naprawdę :/
nemo2009 Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 rowery w Auchanie to ja widziałem porażka W takim razie Krossy V3 i V4 też są porażką. jakie posiada manetki ten rower? Shimano ST EF 50(EF 51),cyngle.
PatronStolca Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 Rama: Kross (hexagon v3) Przerzutki: Shimano Altus Klamkomanetki: Shimano ST-EF51 Hamulce: tył - ALHONGA HJ-805AD, przód - tarcza i zacisk firmy FLAME Widelec: SR Suntour m2025 ale nie jestem w 100% pewien może ktoś inny się wypowie. Zdjęcia. [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] [/img]
michaelos7 Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 Czy można regulować wysokość kierownicy w tym rowerze?
PatronStolca Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 Jest to system ahead i nie da się regulować wysokości steru.
aja74 Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Witam, Podłączę się pod ten temat. Kupiłem ten rower. Natomiast jedno mnie zastanawia. Przy kasie zobaczyłem że przy kręcącym się tylnym kole zebatki w dziwny sposób falują. Wróciłem na stoisko z rowerami, rower włożyłem na stojak, po czym ponowcie zacząłem krecić pedałami. Okazało sie ze cebatki tylnego koła bardzo falują. Przejżałem okolo 10 rowerów i tylko w jednym falowanie było niemal niezauważalne. W serwisie powiedzaino mi że jest to ewidentnie wada fabryczna. Nie znam się na tym . Natowmiast egzemplarz który zakupiłem miał tę wadę najmniejszą. Problem w tym że chciałem zakupić 2 rowery takie same i teraz nie wiem czy to poważna wada czy jak. Cena porównując do zastosowanych części (470zł) jest naprawdę niezła, tylko to falowanie zębatek Proszę o opinię i mądre słowa (nie w stylu tanie mięso psy jedzą) Pozdrawiam AJA74
nemo2009 Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 W serwisie powiedzaino mi że jest to ewidentnie wada fabryczna Falowanie wolnobiegu,to normalna sprawa.Jedne mniej falują,drugie bardziej.Ten serwis omijaj z daleka. Problem w tym że chciałem zakupić 2 rowery takie same i teraz nie wiem czy to poważna wada czy jak. Znadż takie egzemplarze,które najmniej falują,będziesz spokojniej spał.
firefoks Napisano 8 Maja 2012 Napisano 8 Maja 2012 Witam. Jestem tu nowy Ja również skusiłem sie na ten rower z Auchana. Wygląda jak wyglada, kwestia gustu. Kosztował 570 zł a nie 470 jak ktoś wcześniej napisał. Nie znam sie za bardzo ale wydaje się,że osprzęt poza hamulcem przednim, jest OK. Natomiast hamulec przedni (tarczowy) to chyba najsłabsza część w tym rowerze-przy hamowaniu cały zacisk się przegina i wygina tarczę hamulcową. Nie wiem -może to kwestia regulacji a może ten typ tak ma ale lepszy byłby zwykły V-brake.Szkoda,że tak przekombinowali. Trochę sie obawiam,że tarcza pęknie przy mocnym hamowaniu, a jeździć ma na nim moja dziewczyna. Da sie coś tz tym zrobić, wyregulować? Dziekuję za odpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.