malheureux Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Tak się mierzy suport? Bo chyba mi klęknął już drugi, a mam jeszcze ten pierwszy zdjęty i mogę go sobie zmierzyć ten drugi zakładali mi w serwisie i nie wiem jaką wielkość tego suportu dali. http://desmond.imageshack.us/Himg641/scaled.php?server=641&filename=uig.png&res=landing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Najlepiej suwmiarką i jeszcze lepiej wyciągnięty z ramy a juz koniecznie ze ściągniętymi ramionami korby. mierzysz od końca do konca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malheureux Napisano 4 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 No to ten mój ma 113 mm. MASZYNOWY SUPORT TRUVATIV 113 MM CROSS + ŚRUBY (2315652945) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Taki suport byłby dobry? Wytrzyma parę tysięcy km? Do 40 zł chciałabym coś kupić żeby mi wytrzymało trochę dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Spoko, będzie ok, mi Truvativ wytrzymał 5000km i jeszcze by posłużył ale korbę na octalink zmieniałem i go wymieniłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malheureux Napisano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 No dzięki za odpowiedź. A tak jak pokazałam na obrazku to w ten sposób mierzy się suport? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Tak jeżeli chodzi o oś, natomiast miski (długość mufy) mierzy od wewnątrz kołnierza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malheureux Napisano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Kurczę, nie rozumiem... czy mógłbyś to jakoś na obrazku rozrysować? Byłabym wdzięczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Pomiar długości mufy suportu w ramie. Od brzegu do brzegu, jak w reklamie biszkopcików Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 No bo na swoim rysunku szerokość mufy zaznaczyłaś po zewnętrznej stronie a mierzy sie od wewnętrznej, a najlepiej jak to przeor podał zmierzyc mufe w ramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 podaj model ramy, będzie prościej a co do suportu to ten truvativ OK, chociaż wg mnie jeśli padają Ci łożyska to lepiej same łożyska wymienic (kolo 6zl sztuka które wytrzymają duuużo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malheureux Napisano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Nie zmierzę, nie mam jak, bo mam korbę i przeszkadza. Chyba, że linijką, ale to jutro dopiero chociaż wg mnie jeśli padają Ci łożyska to lepiej same łożyska wymienic (kolo 6zl sztuka które wytrzymają duuużo) Ale taki suport jest nierozbieralny (?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.