mike2905 Napisano 14 Marca 2006 Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Witam szanownych rowerzystów ! Na wstępie odrazu zastrzegam ze nie pisze tego zapytania dlatego ,że nie chce mi sie szukac w sklepach i na forum , ale poprostu jestem początkującym (może średnio zaawansowanym) rowerzystą a to forum uznałem za kompetentne źródło wiedzy rowerowej . Przechodząc do sedna : posiadam rower giant xtc 850 ( http://www.giant-bicycles.com/pl/030.000.0...2003&model=9890 ) i chciałbym zmienić w nim napęd tzn. korby , suport i łańcuch , ponieważ przeszły już one swoje . Chciałbym zamknąć się z tą inwestycją do 300zł , ale chciałbym żeby te komponenty posłużyły mi pare sezonów . Proszę o konkretne propozycje , które bedą pasowały do mojego roweru . Pozdrawiam i z góry dzieki za odpowiedzi . z niecierpliwoscia oczekujący na wiosne maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 14 Marca 2006 Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Suport i korbę albo Shimano Alivio albo Truvatic 5D. Łańcuch (i zapewne kasetę również...) polecam Srama, np. kaseta 5.0 i łańcuch PC-49. Wszystko do dostania na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike2905 Napisano 17 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Dzieki za odpowiedz , a jesli chodzi o korbe bardziej zaawansowaną (tzn. nie na kwadrat) to jaka byście polecili ( oczywiscie w rozsadnej cenie - ok. 200 zł ) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 17 Marca 2006 Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Zdecydowanie Shimano LX 2004. Na allegro za nową 190zł wzwyż. U Arnika ok 225zł (ale za to pewność i gwarancja jakości ). Zdjęcie tej korby masz poniżej w linku do mojego roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 17 Marca 2006 Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Za chwilkę tę korbę idę przetestować - zakupiłem z tej aukcji http://www.allegro.pl/item89312099_nowe_ko...12_m_cy_ss.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike2905 Napisano 17 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 a jaki suport proponujecie do tej korby - tak zeby wszystko grało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 17 Marca 2006 Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 na pewno jakiś Shimano 121mm. Polecam LX lub XT. Bardzo dobre suporty w rozsądnej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 17 Marca 2006 Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 ja na dniach kupuje( no moze nie na dnaich ; ) w ciagu miesiaca/dwóch. suport deore lx bbes51 korbe deore lx fcm572 kasete sram 5.0 i lancuch pc 58. wszystko u arnika. na allegro juz raz stracilem sporo nerwów. i podziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 17 Marca 2006 Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 No to będziesz miał identyczny zestaw na jakim jeżdżę już ponad sezon Gratuluję przyszłych udanych zakupów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 17 Marca 2006 Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 ))))))))) no tylko to jest wymiana przymusowa.. ( a jak kupić to raz i porządnie) ( jak to uslyszalem od arnika " biednego nie stać na tanie rzeczy" a suport 118mm ,bo deore xt ktora mam smiga z linia lancucha 50mm i ociera mi o korbe dotychczasowa. a jak korbe to i lancuch a jak i lancuch to kasete. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike2905 Napisano 18 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Może głupie pytanie ale kto to jest ten Arnik ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Arnik to Naj Naj i Naj Sprzedawca w dziejach ludzkości :!!: Zapraszam --> www.arnik.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.