ress Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Witam. Szukam aktualnie mozliwie taniej i efektywnej odziezy na cieple dni, wczoraj bylem w Decathlonie i widzialem/macalem/przymierzalem kilka rzeczy. Jednak, przerabiajac tematy na forum od 2008r odczuc mozna spadek zadowolenia z ich ciuchow. Co ciekawe, poczatkowo pozytywnie wypowiadajace sie o nich osoby, po jakims czasie zmieniaja zdanie. Czy apetyt rosnie wraz z jedzeniem? Czy osoby wypowiadajace sie o nich negatywnie nie sprobowaly przypadkiem poprostu czegos lepszego i oceniaja porownujac do rzeczy drozszych? Czy faktycznie nie warto wydawac na nie kasy? ... czy moze odnosze bledne wrazenie i sa swietnej proporcjii cena/jakosc? Discuss! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Nie wiem jak jest z ciuchami... Z racji awarii moich rekawiczek na szybko kupiłem te - http://www.decathlon.com.pl/PL/r-kawiczki-rr-5-czarne-17533913/ ścierwo straszne... już się rozjechały... Kupione jakieś 3 sezony temu padły dopiero na zimę. Więc chyba idą z jakością nie w te mańkę. Szukam paragonu i zwracam... a ów sklep omijam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucano Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Nie wiem jak jest z ciuchami... Z racji awarii moich rekawiczek na szybko kupiłem te - Decathlon - akcesoria do odzieży ręka - rękawice B'TWIN - Rękaw. lekkie 5 wzmocn. czarne B'TWIN - do regularnej jazdy rowerowej, szczególnie rowerem górskim. ścierwo straszne... już się rozjechały... Kupione jakieś 3 sezony temu padły dopiero na zimę. Więc chyba idą z jakością nie w te mańkę. Szukam paragonu i zwracam... a ów sklep omijam... Jak to kupione 3 sezony temu i teraz chcesz je oddac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Ja mam spodenki z wkładką b'twin i rękawiczki na jesień/wiosnę. Jestem z nich bardzo zadowolony. Katuję je 3 lata i nie noszą zbytnich śladów używania. Jest to seria tych droższych, może są zupełnie innej jakości niż budżetowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Jak to kupione 3 sezony temu i teraz chcesz je oddac? Źle się wyraziłem. 1 parę kupiłem jakieś 3 lata temu (czarne rockrider) - używałem nawet na siłowni. Wytrzymały pełne 3 sezony (rower+siłownia) Te nowe kupiłem a ze 2 tygodnie temu, na szybko - już się uwaliły.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominium Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Źle się wyraziłem. 1 parę kupiłem jakieś 3 lata temu (czarne rockrider) - używałem nawet na siłowni. Wytrzymały pełne 3 sezony (rower+siłownia) Te nowe kupiłem a ze 2 tygodnie temu, na szybko - już się uwaliły.. Jakość i ceny są średnie. Wszystko zależy do czego to ma służyć. Jak kupujesz spodenki kolarskie do jazdy kilka razy w tygodniu do solidnej jazdy - weź solidne spodenki. Jak do jazdy weekendowej do parku i z powrotem albo trochę więcej - nie potrzeba lepszych wkładek czy w ogóle spodenek niż decathlonowych. Nie mówiąc już o tym, że mają różne rzeczy - droższe i tańsze. Sam mam parę rzeczy od nich, tyle, że nie na rower. Fajne i dobrze, że kupiłem. No i jeszcze, jak się dużo jeździ to trzeba mieć kilka kompletów odzieży, zwłaszcza spodenek. Chyba, że smród i grzybica nie straszna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucinho Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Szorty B'TWIN http://www.decathlon.com.pl/PL/szorty-six-szaro-czarne-117084051/ co sądzicie o tych szortach, może ktoś je użytkuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Szwagier ma podobne, kupił w tamtym roku. Zaznaczam PODOBNE... nie wiem czy te same. Ma i chwali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikuas Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 ja mam jedną parę tych spodenek z lycry, z wkładką za 39,99 czy jakoś tak - kupiłem kiedyś na spinning i w sumie tam się dobrze sprawdzały do 2h jazdy. Ale gdzieś na dłuższy wypad outdoor już byłem mniej zadowolony i czuć było 4litery. Wkładka na dłuższe jeżdżenie kiepska (nawet mimo mojego komfortowego siodełka). Natomiast mam te spodenki już 2 lata i trzymają się ok. Szorty z Decathlonu mają dla mnie jakiś dziwny krój i strasznie nisko krok, tak że jak bym chciał usiąść na siodełku to mega się podwijają do góry. Z tych wyższych serii nic nie miałem niestety wiec nie pomoge. Jak ma być tanio to może lepiej rzucić okiem na 4F ? Ze spodenek byłem bardziej zadowolony, bluza i koszulki też ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Jednak, przerabiajac tematy na forum od 2008r odczuc mozna spadek zadowolenia z ich ciuchow. Co ciekawe, poczatkowo pozytywnie wypowiadajace sie o nich osoby, po jakims czasie zmieniaja zdanie. Tu nawet nie o samą jakość chodzi tylko o ceny. Kiedyś (dajmy na to 2008 rok) potrafiłem się ubrać całościowo w Deku (spodenki, skarpetki, koszulka, bluza, kurtka) za przyzwoite pieniądze. Teraz jak widzę najwyższy model kurtki za 300-350zł różniący się od mojej kupionej za mniej niż 200zł tylko malowaniem to wychodzę ze sklepu i udaję się do bardziej renomowanych marek jak Endura itp. i może nie kupię topowego modelu za tą kasę ale nawet podstawowe biją jakością te z Deka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Nie dziwie się. Sklepy takie jak Decathlon nastawione są na specyficzną grupę klientów, którzy nie mają czasu na bieganie po sklepach i szukanie najtańszych ofert. Oni chcą do sklepu wejść i dostać co najmniej to, czego oczekują. A taka wygodę się płaci. Przykład? Buty MT43 stoją 299 PLN, a na popularnym portalu aukcyjnym można je już kupić za 199 PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu1317 Napisano 17 Maja 2012 Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Ja noszę koszulki termoaktywne już drugi sezon również zakupione w tym sklepie i jestem bardzo zadowolony. Jednak zauważyłem od jakiegoś czasu, że niektóre towary rzeczywiście są niższej jakości. Mimo to uważam że i tak warto poszukać i kupić tam dobry towar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogollo Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Nie dziwie się. Sklepy takie jak Decathlon nastawione są na specyficzną grupę klientów, którzy nie mają czasu na bieganie po sklepach i szukanie najtańszych ofert. Oni chcą do sklepu wejść i dostać co najmniej to, czego oczekują. A taka wygodę się płaci. Decathlon to nie jest sklep z najtańszymi produktami?! To gdzie wy, kur*a, jeszcze kupujecie, ludzie?! W biedronce? Jeżeli chodzi o Decathlon, mają najtańsze ciuchy rowerowe (abstrahuję od biedronek, lidlów, etc.), od których za wiele wymagać nie można, a właściwie tylko tego, żeby leżały na tyłku i nie się nie rozlazły po tygodniu.. Przerabiałem kilka ciuchów z Decathlonu i nigdy więcej nie powtórzę tego błędu... Fakt, kupując ciuchy lepszej jakości trzeba jednak wywalić nieco więcej kasy "na raz", ale takie ciuchy ma się na lata. Przykład? Mój pierwszy zakup Endury - szorty Hummvee 3/4 w kolorze oliwkowym. http://www.dobrerowery.com/endurahummvee34e8024-p-7436.html Kupiłem je prawie 4 lata temu, gdy Endura debiutowała na polskim rynku i.. do dziś się trzymają w prawie idealnym stanie. Byłem niedawno w sklepie i porównałem je sobie z nowymi, z wieszaka. Gdyby nie fakt, że kilka(naście/dziesiąt) razy zaliczyłem w nich glebę i na jednym z boków są lekko obtarte, to naprawdę miałbym problem z określeniem, czy są używane... a faktem jest, że jeżdżę/chodzę w nich praktycznie przez 8-9 miechów rocznie, prawie codziennie... Także tyle ode mnie, naprawdę bardzo warto zapoznać się z ofertą np. Endury, bo praktycznie każdy ich produkt zostawia wszystkie Decathlony i inne biedronki daleko w tyle... A stosunek cena/jakość jest naprawdę świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominium Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Mam parę rzeczy B'twin. Dobry stosunek cena/jakość. Decathlon to taki sklep, gdzie trzeba umieć wybierać. Jest sporo badziewia, ale można kupić w dobrej cenie niezłą jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Decathlon to nie jest sklep z najtańszymi produktami?! To gdzie wy, kur*a, jeszcze kupujecie, ludzie?! W biedronce? Jeżeli chodzi o Decathlon, mają najtańsze ciuchy rowerowe (abstrahuję od biedronek, lidlów, etc.), od których za wiele wymagać nie można, a właściwie tylko tego, żeby leżały na tyłku i nie się nie rozlazły po tygodniu.. Taa... sama taniocha... http://www.decathlon.com.pl/PL/kolarki-7-z-nadr-czarno-ziel-173441149/ http://www.decathlon.com.pl/PL/koszulka-kr-7-z-nadr-ziel-sz-173408818/ Zanim się wypowiesz, to może najpierw sprawdź.Decathlon to po prostu sklep, w którym się trzeba 3 razy zastanowić przez zakupem, a najlepiej unikać produktów mocno przecenionych, mi to głównie one sprawiały problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogollo Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Taa... sama taniocha... Decathlon - odzież dół - odzież spodenki kolarskie B'TWIN - Kolarki 7 z nadr. czarno/ziel. B'TWIN - do intensywnej jazdy na rowerze. Decathlon - odzież góra - odzież koszulka B'TWIN - Koszulka KR 7 z nadr. ziel/sz. B'TWIN - do intensywnej jazdy na rowerze. Zanim się wypowiesz, to może najpierw sprawdź.Decathlon to po prostu sklep, w którym się trzeba 3 razy zastanowić przez zakupem, a najlepiej unikać produktów mocno przecenionych, mi to głównie one sprawiały problemy. 180zł za spodenki to przerażająca cena? Pomyśl sobie tylko, że miałbyś w nich jeździć przez, powiedzmy, 4 lata. Rocznie wychodzi Ci 45zł, dużo? Teraz podziel sobie przez ilość tygodni i km, ile w nich przejedziesz.. grosze... Tylko trzeba sobie zdać najpierw sprawę, że za jakość trzeba zapłacić. No i oczywiście mieć całość kasy "od razu", bo z tym też niestety nieraz jest problem. Tak apropos spodenek na szelkach za 180zł. Poniżej podaję linka do najtańszych Endury. http://www.dobrerowery.com/endura8pxtractgelbibshorte4014-p-8940.html Kto choć raz poznał się na Endurze, nawet nie pomyślałby o tych z Decathlonu. Problemem jest niestety brak świadomości u wielu ludzi, że lepiej zapłacić raz i kupić dobrze, aniżeli biegać po marketach i próbować "kupić cenę"... Abstrahuję tu oczywiście od zarobków, itp., bo o ile na to mamy ograniczony wpływ, o tyle własne zakupy możemy lepiej przemyśleć.. zwłaszcza, że w ogólnym rozrachunku często ta druga opcja wychodzi drożej. Pisząc to mam oczywiście na myśli osoby, które faktycznie jeżdżą na rowerach, a nie tylko "przejeżdżają się" co weekend kilka(naście) km, bo, nie ukrywam, sam też raczej nie wydałbym zbyt wiele kasy na buty do tenisa, biegania, czy innego osprzętu do sportu, który sporadycznie uprawiam. Mam nadzieję, że nikt mnie źle nie zrozumie i się nie obrazi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Decathlon to nie jest sklep dla profesjonalistów, co najwyżej dla średnio zaawansowanych amatorów. Już sama jego forma (wielkopowierzchniowa) na to wskazuje. Marka B'Twin stoi jakościowo wyraźnie wyżej niż Lidl, ale cena jest równie wysoka. Stosunek jakość/cena przeciętny/niekorzystny w momencie, gdy jest szeroka oferta internetowa innych marek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtassnt Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Decathlon to nie jest sklep dla profesjonalistów, co najwyżej dla średnio zaawansowanych amatorów. Już sama jego forma (wielkopowierzchniowa) na to wskazuje. Marka B'Twin stoi jakościowo wyraźnie wyżej niż Lidl, ale cena jest równie wysoka. Stosunek jakość/cena przeciętny/niekorzystny w momencie, gdy jest szeroka oferta internetowa innych marek. Akurat z tą wielką powierzchnią to pojechałeś W Stanach chociażby jest ogromna sieć sklepów Sports Authority, a w niej marki z najwyższej półki. Wielkość sklepów średnio jest większa od naszych krajowych super/hiper marketów. Biorę pod uwagę, że nasz kraj to jednak nie Stany ale ocenianie sklepu pod kątem powierzchni to akurat lekka przesada Nie zmienia to jednak faktu, że Decathlon jest siecią sklepów dla ludzi, którzy lubią mieć więcej za mniej niż odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 W Stanach chociażby jest ogromna sieć sklepów Sports Authority, a w niej marki z najwyższej półki. Ja dzisiaj obudziłem się w Polsce... Nie zmienia to jednak faktu, że Decathlon jest siecią sklepów dla ludzi, którzy lubią mieć więcej za mniej niż odwrotnie. Więcej za mniej? Sprawdź cenę butów Shimano MT-43 i porównaj ją ze znanym portalem aukcyjnym... Nawet płacąc za przesyłkę 20 PLN jesteś parę ładnych groszy do przodu. Decathlon był dobry w czasach kiedy ludzie nie mieli zaufania do kupowania przez internet. Wchodziłeś i miałeś wszystko w zasięgu ręki (dosłownie), zamiast biegać po małych i średnich sklepikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Generalnie Decathlon to w większości słabizna, ale akurat ich spodenki "do intensywnej jazdy " za 179,99 zł mają wkładkę nieporównywalnie lepszą niż te z Endury za 199 zł. Jeśli chodzi o Endurę to kilka produktów mają udanych (np. Humvee), ale ogólnie ta firma to średnia półka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 To pokaż lepszą w tej cenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Dziwne jest Twoje żądanie: to mniej więcej tak jakbyś chciał, żebym Ci "pokazał" np. Audi w cenie Kii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suave Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Mam z Deka koszulki na rower, sprawdzają się na razie świetnie, ale to ich pierwszy sezon. No i klapki na basen, ale klapki chyba trudno zniszczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedziwiatr Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Więcej za mniej? Sprawdź cenę butów Shimano MT-43 i porównaj ją ze znanym portalem aukcyjnym... Nawet płacąc za przesyłkę 20 PLN jesteś parę ładnych groszy do przodu. Decathlon był dobry w czasach kiedy ludzie nie mieli zaufania do kupowania przez internet. Wchodziłeś i miałeś wszystko w zasięgu ręki (dosłownie), zamiast biegać po małych i średnich sklepikach. Kupuję wszędzie, też w Decat. Ale to trzeba mieć rozeznanie, bo jak się nie ma to jest jak mówisz. Nietrudno i tam przepłacić. Kupiłem tam parę rzeczy. Ale ja tyle zużyłem już ubrań na rowerze i w górach, że wiem co kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Nietrudno i tam przepłacić. Normalna praktyka sklepów sieciowych i wielkopowierzchniowych. Część mają w dobrych cenach, część drogo. Poza tym dowiedziono, że klient z sklepie samoobsługowym kupuje więcej niż potrzebuje, bo może bez skrępowania podejść, obejrzeć, przymierzyć. Te produkty w dobrych cenach są po to, abyś sobie dorzucił drobiazg do koszyka, który cię ucieszy, a jeszcze bardziej ucieszy sklep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.