Skocz do zawartości

[do 3000pln] trekkingowy do jazdy z dzieckiem w foteliku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Proszę o pomoc w wyborze roweru i dobrego fotelika

Sam jeżdżę na Cube Reaction i bradzo chwalę sobie ten rower, sugerując się marką znalazłem model:

Cube CURVE PRO wchodzi w grę też np. Scott Sportster 40 czy któryś z tych modeli jest godny uwagi czy jednak powinienem szukać czegoś innego ??? Martwi mnie trochę waga tych modeli ponad 13kg przy 10kg w moim reactionie wygląda przerażająco :(

Nie mam pojęcia zupełnie co do fotelika może jakieś sugestie ??

z góry dziękuję za odpowiedź

Napisano

Masą się nie przejmuj, niestety trekingi tak mają. Jest to spowodowane głównie ramą, która jest konstruowana bardziej pod wytrzymałość niż niską masę (po za tym są większe od ram mtb), a podczas spokojnej jazdy po utwardzonej nawierzchni, nawet tych 13kg nie odczujesz, szczególnie z dzieckiem w foteliku raczej szarżował nie będziesz :). Od siebie dodam, że jeżeli do wydania miałbyś 300zł więcej CUBE Nature Pro jest wart swojej ceny, chociaż przez ciebie wymieniony Curve Pro również prezentuje się całkiem przyzwoicie. Scota raczej bym sobie odpuścił na twoim miejscu, iż nic specjalnego nie oferuje, a płaci się głównie za napis "scott" na ramie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...