Skocz do zawartości

[amortyzator] Wymiana w Author Impulse

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema ;) Jestem posiadaczem Authora Impulse. W tym sezonie od samego początku mam problemy z fabrycznym amorkiem - skrzypi, kiwa się, ogólnie wszystko co możliwe. I teraz pytanie. Jaki amor wsadzić? Jeżdzę nim praktycznie tylko po lasach, czasem w mieście. Ważę 60kg, także wypadałoby, żeby był mięciutki. No i cenowo tak do 250zł.

Napisano

To zależy na jaką sprężynę trafi się, ten xcm co ja miałem wybierał tylko wyższe krawężniki, a jak odbijał to miałem wrażenie, że wybije mi barki :laugh: . Za 250 to tylko xcr, bo ma tłumienie odbicia, i nawet fajnie pracuje.

Napisano

Faktycznie jest tam amortyzator o skoku 63 mm i pod podobny zaprojektowana jest rama, nie wstawiaj amora o skoku większym niż 80 mm.

I nie słuchaj durnot o mostku na minus.

Napisano

impulse to nie taka zla ramka, pod 100mm bedzie zmieniona geometria ale nie bedzie zle, bedzie inaczej:)

mostkiem na minus mozesz obnizyc kierownice co pozwoli Ci wrócic do poprzedniej pozycji względem podłoża...

btw. jaki masz amorek w nim obecnie?

Napisano

A Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem ? najpierw wypisujesz głupoty o wsadzeniu amora 100 mm a później pytasz jaki ma amor obecnie ?, przeczytaj jeszcze raz, tam jest odpowiedź.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...