Skocz do zawartości

[do 1800zł]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Planuję zakupić nowy rower, ale niestety nie mam zielonego pojęcia o osprzęcie (lecę tylko nazwami przerzutek wg. klasyfikacji na forum).

Wybrałem kilka modeli i chciałbym prosić Was radę, który z nich wybrać ew. czekam na propozycję innych rowerów.

1. Specialized HardRock Sport 1700zł
  2. Trek 4300 z 2011 1899zł --> przekracza budżet, ale natknąłem się na pozytywne opinie
  3. Kross Level 2 1650zł -->plotki krążą, że to chłam...
  4. Kellys Quartz z 2011 1700zł
  5. Giant Revel 2 --> 1699zł w salonie nieopodal mogę go kupić w systemie 5 rat 0% (też liczy się to na + ponieważ mogę gotówkę przeznaczyć na coś innego ;-))
  6. Author Basic z 2011 -->1649zł

Rowerem jeżdżę 60% po asfalcie 40% po drogach pozostałych (głównie ubitych).

W domu posiadam opony 26" nowe SEMI SLICK i na takie zamierzam zmienić w nowym rowerze (jeżdżę w tej chwili na takich samych) -

Wczoraj jak pojeździłem po salonach rowerowych to tam gdzie były rowery m.in. Trek'a to namawiali mnie na model 7100 z 2012 oraz 7300 z 2011 (obydwa w bliskiej okolicy 1800zł), ale nie jestem jakoś przekonany do rowerów krosowych... może to jakieś przyzwyczajenie...

Z góry dziękuję za wszystkie konkretne odpowiedzi.

Dodam jeszcze, że w tej chwili jeżdżę za swoim 6letnim synem więc trasy w tej chwili robię ok 20-25km, rzadko, ale czasem się udaje zrobić rajd "na czas" ok 60-70km - głównie asfalt + szuter/żwir - przebiegi dzienne pod warunkiem pogody bez deszczowej.

Mam 90kg 175cm wzrostu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...