krystuss Napisano 14 Marca 2006 Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Witam:) tak jak w temacie jaki przyzwoity kask mozna kupic do 150 zl myslalem nad jakims Authorem bo w sumie nic lepszego sie nie kupi chyba ze z Allegro ale bez przymiarki to nie kupowanie Jezdze glownie szosami i to szybko wiec musi byc dobra wentylacja rozmiar standardowy:) prosilbym o jakies propozycje ew. linki gdyz w temacie kaskow to nie jestem zbyt obeznany Pozdrower!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 14 Marca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Może Mango Twister http://www.sklep.eurobike.pl/go/_info/?id=1296 Wygląda dobrze i tak samo leży na głowie. Można go dostać sporo taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 14 Marca 2006 Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 tutaj masz bardzo dobre kaski w okazyjnych cenach ,ja brałbym coś z tych :Met Crackerjack ,MET-Maxtrack, MET - Sfero ,CASCO - Ventec Mountain ,LAZER - FIREBALL ,LAZER - CYCLONE UNISIZE . Jeśli masz niedużą głowę to bierz Crackerjacka ,porządny kask. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 14 Marca 2006 Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Ja mam kask Author'a Reflex. Zapłaciłem chyba 99zł. Jestem baaaardzo baaardzo zadowolony tym bardziej ze taka cena :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jafo24 Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Ja mam kask Author'a Reflex. Zapłaciłem chyba 99zł. Jestem baaaardzo baaardzo zadowolony tym bardziej ze taka cena :] a przywaliłeś nim kiedyż gdzieś żeby się przkonać że jest dobry? Bo ja mam mały budżet i zastanawiam się czy kaski za 99 PLN, są cokolwiek warte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 jeżeli Ci podpasuje wygląd ,to kup LAZER GOA ,porządna firma ma in-mould ciekawie wygląda ...gdybym nie miał kasku i 150zł w kiewszeni ,to kupiłbym właśnie tego LAZERA. Do tego dostaneisz gratis okulary na rower ,to chyba najlepsza oferta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jafo24 Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 jeżeli Ci podpasuje wygląd ,to kup LAZER GOA ,porządna firma ma in-mould ciekawie wygląda ...gdybym nie miał kasku i 150zł w kiewszeni ,to kupiłbym właśnie tego LAZERA. Do tego dostaneisz gratis okulary na rower ,to chyba najlepsza oferta o widzisz, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trin Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Witam:) tak jak w temacie jaki przyzwoity kask mozna kupic do 150 zl myslalem nad jakims Authorem bo w sumie nic lepszego sie nie kupi chyba ze z Allegro ale bez przymiarki to nie kupowanie Jezdze glownie szosami i to szybko wiec musi byc dobra wentylacja rozmiar standardowy:) prosilbym o jakies propozycje ew. linki gdyz w temacie kaskow to nie jestem zbyt obeznany Pozdrower!! hmm gdybyś miał pod reką sklep DEcathlon poleciłbym Ci hełmofon Bell - Slant KLIKEN.MACHEN od dzis jest promocja ze 284 na 149 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 a przywaliłeś nim kiedyż gdzieś żeby się przkonać że jest dobry? Bo ja mam mały budżet i zastanawiam się czy kaski za 99 PLN, są cokolwiek warte Nie rozumiem teorii ze kask moze nie byc warty niskiej kwoty. Przeciez te drogie kaski to chodzi tylko o marketing-lepsze wykonczenie, więcej otworów, inne systemy dopasowania pasków. Każdy kask chroni głowe, najlepiej poprostu zaufać jakieśc firmie. Od Mango po Meta/Giro .... kask przy mocniejszym walnieciu MA SIE ROZWALIC, a konstrukjca wsyzstkich kaskow jest taka ze nie wyobrazam sobie, ze wy myslice ze jak spadnie na ziemie to pęknie? Pomacajcie sobie jaka jest pianka styropianowa w tych wszystkich kaskach... na jednow wychodzi. Kask ma chronic lepetyne i nie wazne czy kosztuje 100 czy 500zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jafo24 Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Nie rozumiem teorii ze kask moze nie byc warty niskiej kwoty. Przeciez te drogie kaski to chodzi tylko o marketing-lepsze wykonczenie, więcej otworów, inne systemy dopasowania pasków. Każdy kask chroni głowe, najlepiej poprostu zaufać jakieśc firmie. Od Mango po Meta/Giro .... kask przy mocniejszym walnieciu MA SIE ROZWALIC, a konstrukjca wsyzstkich kaskow jest taka ze nie wyobrazam sobie, ze wy myslice ze jak spadnie na ziemie to pęknie? Pomacajcie sobie jaka jest pianka styropianowa w tych wszystkich kaskach... na jednow wychodzi. Kask ma chronic lepetyne i nie wazne czy kosztuje 100 czy 500zł. średnio masz rację. Po co w takim razie kupiłeś dobry markowy rower????????? trzeba było kupić makrokesza, przecież też jeździ. A chyba w kasku chciałbym np. żeby mi paski nie odpadały, nie urywały się, żeby w środku rzeczywiście był dobrze wykończony, żeby jak mi się głowa spoci to jakaś farba, czy cokolwiek innego nie zostawało mi na głowie, i żeby był wygodny, nie uciskał itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 29 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Panowie, zarówno jeden jak i drugi ma sporo racji. Tylko nie bierzmy pod uwagę wyrobów marketowych. Jeden kupi Mango czy Authora, drugi Giro czy Meta i obaj będą mieli osłoniętą głowę. A szczegóły... no cóż... jeden jeździ na Alivio, drugi na XTR, jak kogo stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jafo24 Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Panowie, zarówno jeden jak i drugi ma sporo racji. Tylko nie bierzmy pod uwagę wyrobów marketowych. Jeden kupi Mango czy Authora, drugi Giro czy Meta i obaj będą mieli osłoniętą głowę. A szczegóły... no cóż... jeden jeździ na Alivio, drugi na XTR, jak kogo stać. no tak, tylko jak mi alivio albo XTR nie wytrzyma i się rozleci, to efekt będzie taki ze na piechote do domu wrocę, ale jeżeli kask nie spełni swojej roli podczas uderzenia no to będe miał większy problem. Dlatego w sumie moge wydać więcej na kask jeżeli od tego moze zależeć moje życie. Jednak nie chcę przepłacać jeżeli w kaskach za 250 złotych nie ma nic nadzwyczajnego w porownaniu do tych za 100 zł. i czy np. http://www.allegro.pl/item106017969_kask_a...arny_2006_.html ten będzie ok? Czy to raczej badziew? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 149zł 135zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Ja mam MET'a Crackerjacka'a i jestem zadowolony nie ma wygorowanej ceny ,a jest dosyc solidny i jezeli chodzi o wage tez nie "kloc" (280g) Wiec polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Ja jeżdżę w Giro Torrent, za 149zł, chciał bym mieć coś lepszego ale nie chce mi się wydawać kasy na drugi kask, w tym Torrentcie jest za gorąco w cieplejsze dni a poza tym trochę wkurza mnie pasek ,usiałem przewlec go trochę inaczej przez zatrzask pod bodą a następnie podwinąć go by śmiesznie nie odstawał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trin Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 i czy np. http://www.allegro.pl/item106017969_kask_a...arny_2006_.html ten będzie ok? Czy to raczej badziew? Oczywiście że tak ... sam zastanawiałem sie nad tym kaskiem ale wygladam w nim "nie teges " poza tym kazdy kask aby był dopuszczony do sprzedazy musi posiadaz odpowiednie homologacje z tego co się orientuje jest kilka osób na forum które ma takie authorki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Basicka nie polecam- to hełm nie kask - 0 przewiewu otworki takie ze nie ma prawa tam wleciec powietrze :/... reflex kosztuje katalogowo 96zł... warto dopłacić zeby jazda w kasku byla przyjemnoscia a nie katorgą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebasw Napisano 1 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 używam Basica i to nie prawda, że nie jest przewiewny. Co prawda ma mało dziur wentylacji, ale mimo wszystko nieźle sobie radzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frondziak Napisano 18 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 co do skuteczności kasku za 100 zeta, mam Author'a Reflex, rok temu miałem wypadek, uderzył mnie w bok przedniego koła samochód, wyleciałem z roweru, zrobiłem fikołka i przydzwoniłem głową/kaskiem o asfalt, nic mi sie nie stało w głowe, kask uratował mi życie, byłem tylko poobijany i dwa tygodnie na zwolnieniu lekarskim....pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszczu Napisano 18 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Tez mam Reflexa, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 19 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 a ja reflexa nie polecam! po pół roku normalnego ekspolatowania zaczął się rozklejać cały...stwierdziłem, że skoro to ma mi ratować głowę to musze mieć zaufanie do kasku i Author poszedł do reklamacji... Teraz mam Meta A-Tomo, dopłaciłem 60 zeta i to był najlepszy wybór! Super kask pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Świstu Napisano 21 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Trek Vapor 3 - mam taki kask i jestem bardzo zadowolony. Dobra wentylacja, ładnie leży na głowie Cena na Allegro wynosi ~115zł, ja kupowałem w tradycyjnym sklepie, gdzie, jak powszechnie wiadomo, jest drożej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christo Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 a co powiecie na ten kask BIEFFE ORION - 85zł + wysyłka (ma siatke przeciw owadom) http://www.allegro.pl/item116714834_sezono...ion_bieffe.html albo ten GLADIATOR (podobno robiony w In Mold ) - 80zł http://www.allegro.pl/item116928656_nowe_k...n_molding_.html czy lepiej dołożyć do tego Lazera Revolution za 199zł http://www.allegro.pl/item117107604__wyprz...mtb_gratis.html ... pewnie wiekszosc doradzi zeby jednak dolozyc - ale prosze o obiektywne rady I jeszcze jedna sprawa - rozmiar - mam 58 cm i nie wiem czy lepiej brac rozmiar który konczy sie na 58cm czy od tego rozmiaru sie zaczyna ? czyli L - XL ? dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Mam MET CRACKERJACKET (czy jakoś tak), ściągniesz daszek i będzie na szose Dałem za niego 160 zł w sklepie (nie bawie sie na allegro). Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 29 Lipca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 czy lepiej dołożyć do tego Lazera Revolution za 199zł http://www.allegro.pl/item117107604__wyprz...mtb_gratis.html Tego Lazera to bez przymiarki nie kupuj, w ogóle kasku bez przymiarki nie kupuj. Lazer jest potwornie wielki (szeroki i głęboki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.