Skocz do zawartości

[kask]jaki do 150zl

krystuss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam:) tak jak w temacie jaki przyzwoity kask mozna kupic do 150 zl myslalem nad jakims Authorem bo w sumie nic lepszego sie nie kupi chyba ze z Allegro ale bez przymiarki to nie kupowanie :P

Jezdze glownie szosami i to szybko wiec musi byc dobra wentylacja rozmiar standardowy:) prosilbym o jakies propozycje ew. linki gdyz w temacie kaskow to nie jestem zbyt obeznany :)

Pozdrower!!

Napisano
tutaj masz bardzo dobre kaski w okazyjnych cenach ,ja brałbym coś z tych :Met Crackerjack ,MET-Maxtrack, MET - Sfero ,CASCO - Ventec Mountain ,LAZER - FIREBALL ,LAZER - CYCLONE UNISIZE . Jeśli masz niedużą głowę to bierz Crackerjacka ,porządny kask. :blink:
  • 2 miesiące temu...
Napisano

Ja mam kask Author'a Reflex. Zapłaciłem chyba 99zł. Jestem baaaardzo baaardzo zadowolony tym bardziej ze taka cena :]

a przywaliłeś nim kiedyż gdzieś żeby się przkonać że jest dobry?

Bo ja mam mały budżet i zastanawiam się czy kaski za 99 PLN, są cokolwiek warte

Napisano

jeżeli Ci podpasuje wygląd ,to kup LAZER GOA ,porządna firma ma in-mould ciekawie wygląda :) ...gdybym nie miał kasku i 150zł w kiewszeni ,to kupiłbym właśnie tego LAZERA. Do tego dostaneisz gratis okulary na rower ,to chyba najlepsza oferta :)

Napisano

jeżeli Ci podpasuje wygląd ,to kup LAZER GOA ,porządna firma ma in-mould ciekawie wygląda :) ...gdybym nie miał kasku i 150zł w kiewszeni ,to kupiłbym właśnie tego LAZERA. Do tego dostaneisz gratis okulary na rower ,to chyba najlepsza oferta :)

o widzisz, dzięki

Napisano

Witam:) tak jak w temacie jaki przyzwoity kask mozna kupic do 150 zl myslalem nad jakims Authorem bo w sumie nic lepszego sie nie kupi chyba ze z Allegro ale bez przymiarki to nie kupowanie ;)

Jezdze glownie szosami i to szybko wiec musi byc dobra wentylacja rozmiar standardowy:) prosilbym o jakies propozycje ew. linki gdyz w temacie kaskow to nie jestem zbyt obeznany :confused:

Pozdrower!!

hmm gdybyś miał pod reką sklep DEcathlon poleciłbym Ci hełmofon Bell - Slant KLIKEN.MACHEN od dzis jest promocja ze 284 na 149 zł B)

Napisano

a przywaliłeś nim kiedyż gdzieś żeby się przkonać że jest dobry?

Bo ja mam mały budżet i zastanawiam się czy kaski za 99 PLN, są cokolwiek warte

Nie rozumiem teorii ze kask moze nie byc warty niskiej kwoty. Przeciez te drogie kaski to chodzi tylko o marketing-lepsze wykonczenie, więcej otworów, inne systemy dopasowania pasków. Każdy kask chroni głowe, najlepiej poprostu zaufać jakieśc firmie. Od Mango po Meta/Giro .... kask przy mocniejszym walnieciu MA SIE ROZWALIC, a konstrukjca wsyzstkich kaskow jest taka ze nie wyobrazam sobie, ze wy myslice ze jak spadnie na ziemie to pęknie? Pomacajcie sobie jaka jest pianka styropianowa w tych wszystkich kaskach... na jednow wychodzi. Kask ma chronic lepetyne i nie wazne czy kosztuje 100 czy 500zł.

Napisano

Nie rozumiem teorii ze kask moze nie byc warty niskiej kwoty. Przeciez te drogie kaski to chodzi tylko o marketing-lepsze wykonczenie, więcej otworów, inne systemy dopasowania pasków. Każdy kask chroni głowe, najlepiej poprostu zaufać jakieśc firmie. Od Mango po Meta/Giro .... kask przy mocniejszym walnieciu MA SIE ROZWALIC, a konstrukjca wsyzstkich kaskow jest taka ze nie wyobrazam sobie, ze wy myslice ze jak spadnie na ziemie to pęknie? Pomacajcie sobie jaka jest pianka styropianowa w tych wszystkich kaskach... na jednow wychodzi. Kask ma chronic lepetyne i nie wazne czy kosztuje 100 czy 500zł.

średnio masz rację.

Po co w takim razie kupiłeś dobry markowy rower?????????

trzeba było kupić makrokesza, przecież też jeździ.

A chyba w kasku chciałbym np. żeby mi paski nie odpadały, nie urywały się, żeby w środku rzeczywiście był dobrze wykończony, żeby jak mi się głowa spoci to jakaś farba, czy cokolwiek innego nie zostawało mi na głowie, i żeby był wygodny, nie uciskał itd.

• Mod Team
Napisano

Panowie, zarówno jeden jak i drugi ma sporo racji. Tylko nie bierzmy pod uwagę wyrobów marketowych. Jeden kupi Mango czy Authora, drugi Giro czy Meta i obaj będą mieli osłoniętą głowę. A szczegóły... no cóż... jeden jeździ na Alivio, drugi na XTR, jak kogo stać.

Napisano

Panowie, zarówno jeden jak i drugi ma sporo racji. Tylko nie bierzmy pod uwagę wyrobów marketowych. Jeden kupi Mango czy Authora, drugi Giro czy Meta i obaj będą mieli osłoniętą głowę. A szczegóły... no cóż... jeden jeździ na Alivio, drugi na XTR, jak kogo stać.

no tak, tylko jak mi alivio albo XTR nie wytrzyma i się rozleci, to efekt będzie taki ze na piechote do domu wrocę, ale jeżeli kask nie spełni swojej roli podczas uderzenia no to będe miał większy problem. Dlatego w sumie moge wydać więcej na kask jeżeli od tego moze zależeć moje życie. Jednak nie chcę przepłacać jeżeli w kaskach za 250 złotych nie ma nic nadzwyczajnego w porownaniu do tych za 100 zł.

i czy np. http://www.allegro.pl/item106017969_kask_a...arny_2006_.html

ten będzie ok? Czy to raczej badziew?

Napisano

Ja mam MET'a Crackerjacka'a i jestem zadowolony nie ma wygorowanej ceny ,a jest dosyc solidny i jezeli chodzi o wage tez nie "kloc" (280g) Wiec polecam

Napisano

Ja jeżdżę w Giro Torrent, za 149zł, chciał bym mieć coś lepszego ale nie chce mi się wydawać kasy na drugi kask, w tym Torrentcie jest za gorąco w cieplejsze dni a poza tym trochę wkurza mnie pasek ,usiałem przewlec go trochę inaczej przez zatrzask pod bodą a następnie podwinąć go by śmiesznie nie odstawał.

Napisano

Basicka nie polecam- to hełm nie kask - 0 przewiewu otworki takie ze nie ma prawa tam wleciec powietrze :/... reflex kosztuje katalogowo 96zł... warto dopłacić zeby jazda w kasku byla przyjemnoscia a nie katorgą.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

używam Basica i to nie prawda, że nie jest przewiewny.

Co prawda ma mało dziur wentylacji, ale mimo wszystko nieźle sobie radzi.

• 3 tygodnie później...
Napisano

co do skuteczności kasku za 100 zeta, mam Author'a Reflex, rok temu miałem wypadek, uderzył mnie w bok przedniego koła samochód, wyleciałem z roweru, zrobiłem fikołka i przydzwoniłem głową/kaskiem o asfalt, nic mi sie nie stało w głowe, kask uratował mi życie, byłem tylko poobijany i dwa tygodnie na zwolnieniu lekarskim....pozdro

Napisano

a ja reflexa nie polecam!

po pół roku normalnego ekspolatowania zaczął się rozklejać cały...stwierdziłem, że skoro to ma mi ratować głowę to musze mieć zaufanie do kasku i Author poszedł do reklamacji...

Teraz mam Meta A-Tomo, dopłaciłem 60 zeta i to był najlepszy wybór! Super kask :)

pozdrawiam

Napisano

Trek Vapor 3 - mam taki kask i jestem bardzo zadowolony. Dobra wentylacja, ładnie leży na głowie :P Cena na Allegro wynosi ~115zł, ja kupowałem w tradycyjnym sklepie, gdzie, jak powszechnie wiadomo, jest drożej :D

Napisano

a co powiecie na ten kask BIEFFE ORION - 85zł + wysyłka (ma siatke przeciw owadom)

http://www.allegro.pl/item116714834_sezono...ion_bieffe.html

albo ten GLADIATOR (podobno robiony w In Mold ) - 80zł

http://www.allegro.pl/item116928656_nowe_k...n_molding_.html

czy lepiej dołożyć do tego Lazera Revolution za 199zł

http://www.allegro.pl/item117107604__wyprz...mtb_gratis.html

... pewnie wiekszosc doradzi zeby jednak dolozyc - ale prosze o obiektywne rady

I jeszcze jedna sprawa - rozmiar - mam 58 cm i nie wiem czy lepiej brac rozmiar który konczy sie na 58cm czy od tego rozmiaru sie zaczyna ? czyli L - XL ?

dzieki

Gość BarteX88
Napisano

Mam MET CRACKERJACKET (czy jakoś tak), ściągniesz daszek i będzie na szose :) Dałem za niego 160 zł w sklepie (nie bawie sie na allegro). Polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...