Skocz do zawartości

[opona] Wpływ opony na jazdę w Level A2

leave133

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, dzisiaj kupiłem Krossa A2. I zaraz po zakupie wybrałem się na pierwszą wycieczkę. Po godzince jazdy słyszę, że coś się ociera i ciężko się jedzie, schodzę a tu przebita tylnia opona. Tak się wk****łem i miałem zamiar jechać do serwisu, ale była już 18 :(. Dlatego postanowiłem na razie, póki sklepy są zamknięte kupić nową oponę i kupiłem jakąś oponę, ale teraz pytanie, czy będzie ona przeszkadzała w jeździe ?

Napisano

mógłbyś wrzucić zdjęcie tej zepsutej opony ?

a raczej nie powinno nic przeszkadzać jeżeli dobierzesz odpowiednią oponę do obręczy ( wielkość) i do jazdy jaką preferujesz( bieżnik )

Gość voytec
Napisano

Jaki może mieć wpływ? Jeśli jest cięższa od tej założonej firmowo to z pewnością to odczujesz. Po za tym większych problemów nie widzę.

Napisano

Nie to już jest koniec świata ,ja nie wiem czy mam taką banię czy to co czytam to mi się śni :) A łatek to nie ma? Z tym jest jakiś problem ? .A że załapałeś gumę to wina firmy????A i myślę jeżeli opona by ci przeszkadzała to możesz jej zwrócić uwagę ,żeby się zachowywała inaczej na pewno posłucha.

Napisano

mógłbyś wrzucić zdjęcie tej zepsutej opony ?

a raczej nie powinno nic przeszkadzać jeżeli dobierzesz odpowiednią oponę do obręczy ( wielkość) i do jazdy jaką preferujesz( bieżnik )

http://imageshack.us...lp6pmKqVmd3W06g Oto zdjęcia

Kolego "Bodzio" po przecinku stawia się spacje, a nie na odwrót.

Napisano

Czy Snake czy coś innego, ciężko wywnioskować ze zdjęcia. Gdybym miał wymieniać oponę co przebicie i jeszcze jeździć z tym do serwisu... Kup łatki i sklej dętkę, a nie biegaj od razu po sklepach za nową oponą. Tę wymienia się tylko, gdy jest zużyta, mocno podziurawiona lub z jej rantu wystają druty, które permanentnie przebijają dętkę.

• Mod Team
Napisano

Do serwisu po złapaniu gumy? :D Dobre, dobre. Gdybym był na miejscu takiego biednego serwisanta wziąbym rower (choć oczywiści gwarancja takich rzeczy jak przebicie nie obejmuje) i bym oddał po 2 tygodniach :D A co, niech się człowiek uczy :)

leave, a gdybyś tak złapał gumę gdzieś w lesie, kilkanaście/dziesiąt km od miasta? Zadzwonisz po pomoc drogową?

Kup łatki, klej, łyżki do ściągania opon, a w dalsze trasy najlepiej brać ze sobą zapasową dętkę. O tym jak się dętki łata i opony ściąga/zakłada pisał nie będę bo było o tym pisane setki razy, wystarczy poszukać.

Gość voytec
Napisano

@sznib zapomniałeś o pompce ;)

Napisano

Chetnie przyjmę to oponkę w ramach recyklingu:P a Tak szczerze kolego to chyba pierwszy raz rowerem jeżdzisz ze takie dziwne pytatnia zadajesz Pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...