Adan Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Chodzi tutaj o to czy raza w rozmiarze M będzie dla mnie dobra (mam 188cm wzrostu). Chodzi tutaj oczywiście o jazdę po lesie i po asfalcie (do kumpla/ sklepu na długości kilku kilometrów czy będzie wygodna itd.) ,
tobo Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Zjazdowy trek ma być rowerem do jazdy w mieście i jazdy w lesie?
seebcioo Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Ciekawa teoria, prawda? zdarzają się i takie aczkolwiek serio się zastanów nad zakupem Treka, bo mi go będzie troszkę szkoda -.- kiedy full'em będziesz jechał do miasta / sklepu z niego można wyciągnąć nieco więcej, a nieżeli bułki czy zimne piwko http://www.pinkbike.com/video/26920/ może lepiej coś z XC ? jakaś Merida albo coś o mniejszym skoku dampera co byś się nie zmachał
Adan Napisano 4 Maja 2012 Autor Napisano 4 Maja 2012 Może nie zrozumieliście mnie dobrze, ale chodzi mi o to czy będzie WYGODNIE jeśli wsiądę na tego TREK'a i będę śmigał kawałek po asfalcie. Do dalszych wypraw to mam oczywiście innego TREK'a (mniejszy skok amora) więc nie bój nic a do sklepu przecież samym asfaltem jechał nie będę Już wypatrzyłem sobie taką 88 i jest w nim damper DHX 5.0 a ma on funkcje ProPedal i jak ją przykręcisz to rama sztywnieje od razu Pytam o to bo nie miałem okazji jeździć po asfalcie takim rowerem (w terenie nie raz) i jestem ciekaw jak z nim jest...i czy jest aż tak ciężko gdy pedałuje się pod górkę ?? nie w lesie bo bym do tyłu przeleciał
seebcioo Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 z tym blokowaniem skoku w damperze to ostrożnie bo łatwo przez to cały damper rozwalić co do tego czy wygodnie - zależy od jakiej strony patrzeć z pewnością energia włożona w pedałowanie będzie się rozchodzić na cały rower rama - damper / amorek prżód
Adan Napisano 4 Maja 2012 Autor Napisano 4 Maja 2012 Tak wiem o tym...a co tego dampera to skutki mogły by być bardzo poważne ?
seebcioo Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 tzn. jeśli już go rozwalisz - skoczysz z czegoś na blokadzie to krótko mówiąc damper rozwalisz - czy to będzie wyższy krawężnik czy jakieś schody . . .
Adan Napisano 4 Maja 2012 Autor Napisano 4 Maja 2012 Po krawężnikach nie mam zamiaru jeździć...chodzi o blokadę tylko na drogach utwardzonych a jeśli zaczynają się jakieś skoki to go odblokuję
seebcioo Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 żeby tak było jak mówisz w sensie żebyś nie zapomniał, bo znam kilku co tak mówiło, ale . . . zapomniało
Adan Napisano 5 Maja 2012 Autor Napisano 5 Maja 2012 No po krawężnikach będzie ciężko bo ja w mieście nie mieszkam Na początku na pewno nie będę zapominał, ale z czasem...się zobaczy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.