Skocz do zawartości

[ słuchawki ] Beats by Dre Solo HD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przesadzacie że te słuchawki grają tak jak słuchawki za 100 zł . Używałem Sony MDR-V250 ( 170 złotych ) i to jest w porównaniu do Beatsów kaszana . Beatsy grają jak Sennheisery za 500 złotych - to prawda . Ale Grado czy Sennheiser mają bardzo prymitywny wygląd . Wiem że słuchawki mają grać , a nie wyglądać , ale dla mnie wygląd też był ważny i nie przesadzajcie , że grają jak słuchawki za 100 złotych . Porównywałem je do Bose OE2i - jak dla mnie gorzej grały .

I byłem w iSpocie i tam porównywałem je do konkurencyjnych modeli AKG i Sennheiser - znowu wypadły według mnie gorzej i dodam że słuch mam dobry . Poczułem ogromną różnicę zakładając Bose QuietComfort 15 Acoustic Noise Cancelling - tylko że to są już innej klasy słuchawki : o wiele lepszy dźwięk , o wiele lepiej trzymały się na uszach .

Kupując Beats by Dre Solo HD nie zależało mi na lansie tylko na pierwszych dobrych słuchawkach , które miały być podpinane do Ipoda Touch 4g - czyli niezaprzeczalnie najlepszego przenośnego odtwarzacz muzycznego !!!

Moje słuchawki porównywałem również do Sennheiserów HD 598 i były gorsze , czegoś im brakowało , dźwięk był dobry ale mnie nie zadowalał . Co nie zmienia faktu że Sennheiser jest bardzo dobrą firmą produkującą słuchawki , drogie modele nie mają konkurencji ;)

Może i nie jestem super znawcą , ale wiem co mówię . Chyba jak by te np. Bose OE2i lepiej grały to chyba wiadomo że bym je wybrał . Wybrałem najlepsze słuchawki . Ich dźwięk mnie naprawdę zadowala . Na początku też byłem tak negatywnie nastawiony do nich , bo twierdziłem że firma BOSE robi o wiele lepsze słuchawki , lecz się rozczarowałem . OE2i grały dobrze , bardzo czysto , ale bas nie zadowalał mnie wystarczająco .

Pozdrawiam :)

Napisano

Szybkość, a właściwie powolność, to raczej wina masy dodatkowego oprogramowania dodanego do laptopa. Pierwsze, co trzeba zrobić po zakupie, to postawić system od nowa, bez tych wszystkch pierdółek. Jesteś pewien, że rozmawialiście o biznesówkach? Czy raczej ogólnie o firmie? Jednak większość tego, co sprzedaje się w Komputroniku, to Paviliony. A te mają słabe opinie.

Przykład może dość mocny, ale... popatrz na arabskich szejków, którzy na dobrą sprawę pieniędzy dorobili się niedawno. Złote Ferrari i tak dalej. To jest lans, najważniejsze jest to, aby zrobić wokół siebie szum. A teraz popatrz na naprawdę bogatych Anglików. Bentley lub Rolls-Royce. Jakość i wygoda na pierwszym miejscu. Ale oni pieniądze mają od pokoleń i wiedzą, że nie muszą się tym obnosić.

Napisano

Szybkość, a właściwie powolność, to raczej wina masy dodatkowego oprogramowania dodanego do laptopa. Pierwsze, co trzeba zrobić po zakupie, to postawić system od nowa, bez tych wszystkch pierdółek. Jesteś pewien, że rozmawialiście o biznesówkach? Czy raczej ogólnie o firmie? Jednak większość tego, co sprzedaje się w Komputroniku, to Paviliony. A te mają słabe opinie.

Przykład może dość mocny, ale... popatrz na arabskich szejków, którzy na dobrą sprawę pieniędzy dorobili się niedawno. Złote Ferrari i tak dalej. To jest lans, najważniejsze jest to, aby zrobić wokół siebie szum. A teraz popatrz na naprawdę bogatych Anglików. Bentley lub Rolls-Royce. Jakość i wygoda na pierwszym miejscu. Ale oni pieniądze mają od pokoleń i wiedzą, że nie muszą się tym obnosić.

Temat jest o słuchawkach , a nie o laptopach :)

Napisano

No właśnie, Ci Anglicy nie kupują tego co im dyktyuje moda, ani tego co będzie wyglądało dobrze w oczach innych. Kupują to dla siebie, bo im takie potrzebne. To inni ludzi dorabiają opinię, że jak oni to mają to jest to prestiżowe. A co do szejków, goście w szybkim czasie zrobili fortune. Ty byś nie nakupił sobie wszystkich zabawek na które masz ochote? ;)

Generalnie o firmie rozmawaliśmy, że laptopy HP jest raczej słabe. Co do biznesowych to moja prywatna opinia. A najwięcej się ich sprzedaje, bo są najbardziej multimedialne i wszystko mające. Mnie osobiście od nich odrzuca, jakość wykoniania i upychanie zbyt dużej ilości rzeczy w jednym. Wolałbym komputer który ma słabsze parametry, jednak dobrane do siebie z głową.

Wracając do słuchawek. Każdy wychwyci różnice i będzie mógł powiedzieć które mu bardziej odpowiadają. Osoby naprawdę osłuchane dostrzegą różnice we wszystkich szczegółach. Więc jeśli ktoś słucha muzyki bo ją lubi, to pozwólmy mu słuchać na tym na czym lubi. Nie szufladkujmy od razu osoby z beatsami jako lansera.

Napisano

Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że nie są warte tych pieniędzy, przecież piszę, że to nie o to chodzi - tak samo jak z jakością bawełny i szwów w bokserkach calvina kleina za okrągłe 100 zł. Również ci których znam o tym wiedzą.

Tak z ciekawości tylko zapytam, czy odsłuchiwałeś modele studio i pro, czy mowa cały czas o solo?

A co jest z tą bielizną od Calvina Kleina ???

Napisano

haha, poprostu uważam że nie są warte katalogowych ~ 100 zł, jakościowo są ok, ale czy wytrzymają 4 razy dłużej niż te za 25? tym bardziej, że można je kupić za 30, 40 zł ;] cena jaką płaci się za markę, tylko tyle ;]

• Mod Team
Napisano

Miałem kiedyś przez miesiąc Stax'y SR-007 (oczywiście nie moje), zrobiłem sobie nimi krzywdę na całe życie: bo słuchanie na nich to jak przekroczenie bram niebios. Żadne słuchawki od tamtego czasu nie są w stanie sprostać temu co chciałbym usłyszeć, dlatego też zostałem bez :)

A tytułowe beats'y... hym... słuchałem ich jakieś 5minut (i chyba jeszcze jakiś droższy model) więc ciężko wypowiadać się jakoś kategorycznie, zrobiły wrażenie po prostu miło grających, beż ekscesów, wydaje mi się że są stanowczo za drogie do swoich możliwości, podobała mi się natomiast jakość wykonania, zdecydowanie lepiej niż konkurencja. Spokojnie jestem w stanie zrozumieć czemu je wybrałeś, być może dźwiękowo jest lepiej niż sam to oceniłem, nie miałem wtedy optymalnych warunków do sprawdzenia ich.

Napisano

A widzisz mi Stax-y nie przypadły w ogóle... na szczęście. Podobnie jak nie trawię Martin Loganów etc. Ale że życie nie jest sprawiedliwe zbieram na GS1000 ;)

• Mod Team
Napisano

Aż tak osłuchany w słuchawkach nie jestem, wiem że wtedy jak ich słuchałem prawie ukląkłem ;), nie wiem jak byłoby dzisiaj, nie wiem czy byłbym skłonny zapłacić za słuchawki więcej niż 2tysie a przecież na tym nie koniec. W tym przedziale nie trafiłem nic co by mi pasowało (chociaż nie szukałem zbyt intensywnie), być może są lepsze rzeczy od staxów w ich kat. cenowej ;) Niestety przy takich pułapach cenowych wolę zestawy głośnikowe nawet jeśli to nie jest szczyt tego co się produkuje seryjnie lub buduje samemu.

Napisano

W swojej klasie Staxy są w zasadzie bezkonkurencyjne. Po prostu nie każdemu dźwięk elektrostatów pasuje. W stacjonarce jest podobnie dlatego wspomniałem o Loganach. Nie można porównywać grania słuchawek z kolumnami to nie są pojęcia zamienne jedno uzupełnia drugie. Ze słuchawkami nawet jest gorzej bo inne na zewnątrz inne w domu, kilka wzmaków i źródeł ;)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...