maxime12 Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Witam. Aktualnie mam Giant Boulder 850 oczywiście stuningowany ; koła grube czarne 5 szprych ( nie chce na nich już jeździć ponieważ dodają wagi i nie ma możliwości przyczepienia tarczy ) , hamulce hydrauliczne (zaczęły już słabo działać ;/ mają kilka lat , tylni żyletka ale przedni jest już słaby), opony michelin (tylna Michelin Hot's), osprzęt shimano. Jest bardzo ciężki , waży 23 kg. aa i amortyzator przedni xct skok 60 mm kupiony nie dawno za 500 zł Przejdźmy do rzeczy : mam zamiar kupić coś w cenie około 1500zł ogólnie interesuje się stylem DH ale na rower profesjonalny do tego na razie mnie nie stać , mam na oku kross hexagon v8 ale nie wiem czy to dobry wybór. Chce żeby dobrze jeździło się po lesie , skakało z niewielkich hopek ( max 1,5m ) , był w miarę szybki także do jazdy po mieście, w miarę lekki no i żeby wyglądał ładnie ; ] pewnie przełożę kilka części ze starego ;P Coś o mnie: 14 lat, ważę 46kg, wzrostu około 170cm ;] Co polecacie ?
Mod Team michuuu Napisano 2 Maja 2012 Mod Team Napisano 2 Maja 2012 Hexagon to rower w teren o umiarkowanym stopniu trudności więc skakanie z 1,5 metrowych hopek to nie ta bajka.
maxime12 Napisano 2 Maja 2012 Autor Napisano 2 Maja 2012 Hexagon to rower w teren o umiarkowanym stopniu trudności więc skakanie z 1,5 metrowych hopek to nie ta bajka. nie wiem pierwszy raz wybieram rower lekko pod dh, skoki z mniejszych hopek przejdą ?
Seba4 Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Za XCT 500zł ?! Dobry jesteś. Wydać tyle kasy na to " coś ". Wracając do tematu jeśli chcesz skakać i jeździć ostrzej to poszukaj czegoś w stylu Sign DS ( nowy ) lub FR ( używka . Ja ujeżdżam BOP-a Kollbi i jestem zadowolony więc od siebie mogę polecić. Napisz czy chcesz koniecznie nowy rower czy może być używany.
maxime12 Napisano 2 Maja 2012 Autor Napisano 2 Maja 2012 Za XCT 500zł ?! Dobry jesteś. Wydać tyle kasy na to " coś ". Wracając do tematu jeśli chcesz skakać i jeździć ostrzej to poszukaj czegoś w stylu Sign DS ( nowy ) lub FR ( używka . Ja ujeżdżam BOP-a Kollbi i jestem zadowolony więc od siebie mogę polecić. Napisz czy chcesz koniecznie nowy rower czy może być używany. jakiś używany w dobrym stanie też mógł by być ;]
Seba4 Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 http://allegro.pl/leader-fox-cocaine-hayes-dirt-jumper-ns-dh-dirt-dm-i2307409217.html Może nie jest w jakimś super stanie, ale byłby całkiem OK. http://allegro.pl/sign-ds-2-i2301186382.html Całkiem fajny rower na niezłym osprzęcie + zostaloby Ci troszke kasy na ewentualne modyfikacje. Szukaj, na allegro co chwile pojawiaja się ciekawe oferty.
maxime12 Napisano 2 Maja 2012 Autor Napisano 2 Maja 2012 Za XCT 500zł ?! Dobry jesteś. Wydać tyle kasy na to " coś ". Wracając do tematu jeśli chcesz skakać i jeździć ostrzej to poszukaj czegoś w stylu Sign DS ( nowy ) lub FR ( używka . Ja ujeżdżam BOP-a Kollbi i jestem zadowolony więc od siebie mogę polecić. Napisz czy chcesz koniecznie nowy rower czy może być używany. Bardzo podoba mi się ten Kross Sign DS, duży skok amortyzatora dobra waga, fajna rama ;] dzięki wielkie tyle że czy na miasto też by się nadawał ? jest w miarę szybki ? możesz pisać na gg 9546093
Seba4 Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 To głównie zależy od twoich nóg i kondycji Co prawda nie jest to rower szosowy, ale jeśli się da wyżej siodełko to jazda po asfalcie jest całkiem przyjemna. na razie na allegro według mnie nie ma nic lepszego niż ten DS z tym, że co chwile pojawia się coś nowego więc jutro możesz znaleźć sprzęt, który Ci bardziej będzie pasował.
maxime12 Napisano 2 Maja 2012 Autor Napisano 2 Maja 2012 To głównie zależy od twoich nóg i kondycji Co prawda nie jest to rower szosowy, ale jeśli się da wyżej siodełko to jazda po asfalcie jest całkiem przyjemna. na razie na allegro według mnie nie ma nic lepszego niż ten DS z tym, że co chwile pojawia się coś nowego więc jutro możesz znaleźć sprzęt, który Ci bardziej będzie pasował. nie koniecznie z allegro , byłem dzisiaj w rowerowym zapytać czy mają Kross Sing DS powiedział że na razie nie ale nie długo będzie miał ; ] cena to 1160zł (nowy) mam zamiar dokupić lub przemontować ze starego hamulce hydrauliczne i nie wiem jak amorek będzie się sprawował , jak będzie dobry to zostawię a jeśli nie to znajdę jeszcze troszke pieniążków żeby dokupić to cudo : http://hermesbike.pl/amortyzator-sr-suntour-duro-dj-e-p-31.html no i ewentualnie hamulec tarczowy jeśli go nie będzie dzięki za pomoc
Seba4 Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Całkiem fajne rozwiązanie znalazłeś. Sam się zdziwiłem, że na allegro nie ma nowych Sign-ów. Jeśli już byś miał zmieniać wideł z RST Launch ( bo na 99% taki będzie ) to nie pakuj się w duro bo to w zasadzie to samo tylko poszukaj jakiegoś Marcoka np: Drop Off Triple lub 55. Za 600-700 zł można kupić używke w dobrym stanie.
maxime12 Napisano 2 Maja 2012 Autor Napisano 2 Maja 2012 Całkiem fajne rozwiązanie znalazłeś. Sam się zdziwiłem, że na allegro nie ma nowych Sign-ów. Jeśli już byś miał zmieniać wideł z RST Launch ( bo na 99% taki będzie ) to nie pakuj się w duro bo to w zasadzie to samo tylko poszukaj jakiegoś Marcoka np: Drop Off Triple lub 55. Za 600-700 zł można kupić używke w dobrym stanie. Drop Off Triple odpada -.- sprzedawany jest tylko oryginalnie z rowerami , ale bardzo fajny ; ] skok 160-170mm. Wyczytałem że przy skoku z 1,5m - 2m. w amorku od ds-a mogą pójść korki i wtedy jest po nadgarstkach , dlatego zastanawiam się nad wymianą
Seba4 Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Jeśli masz możliwośc to nie problemem jest sobie taki korek metalowy dorobić i będzie jak w duro. Drop Off-y nie tylko są w oryginalnych rowerach, mozna znaleźć na allegro http://allegro.pl/marzocchi-drop-off-triple-2006-super-stan-i2318288250.html Dokładasz stówkę więcej niż DJ-E i sie nie martwisz, że coś pęknie
maxime12 Napisano 3 Maja 2012 Autor Napisano 3 Maja 2012 Jeśli masz możliwośc to nie problemem jest sobie taki korek metalowy dorobić i będzie jak w duro. Drop Off-y nie tylko są w oryginalnych rowerach, mozna znaleźć na allegro Marzocchi Drop Off Triple 2006 !! SUPER STAN !! (2318288250) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Dokładasz stówkę więcej niż DJ-E i sie nie martwisz, że coś pęknie oo to dobrze że są tzn rower będę kupował dopiero za jakieś 2 miesiące może mniej więc na razie muszę jeszcze zarobić trochę kasy , ale już wiem że kupie Kross Sign DS ; ] opłaca się kupować do niego nową piastę, kasetę, przerzutkę i manetki w przyszłości ? Chodzi mi o ósme przełożenie ale to na samym końcu jak będę miał przede wszystkim tą tarcze z przodu : http://hermesbike.pl/tarcza-avid-g2-cleansweep-160mm-p-1062.html i nowy hamulec hydrauliczny do niej. I jeszcze siodełko ;d http://hermesbike.pl/sidelko-active-fm-dh6-p-789.html . Ale to wszystko jak się kiedyś kasy więcej na takie rzeczy znajdzie ; ]
Seba4 Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 Fajne to siodełko . O ile się nie mylę to w Sign-ie jest osiem przełożeń z tyłu już oryginalnie. Co do kół, jeśli będzie to obręcz DM 24 na piastach Joytech to spokojnie przy twojej wadze na jakieś 2 sezony wystarczą. Osprzęt jest na przyzwoitym poziomie, jeśli kiedyś nazbierasz troszkę kasy to możesz kupić coś lepszego, ale z takiej firmy jaka będzie oryginalnie ( na 99% SRAM ). Jeśli chciałbyś coś robić to proponuje korbę z jedną zębatką + napinacz do tego.
maxime12 Napisano 3 Maja 2012 Autor Napisano 3 Maja 2012 Chyba już wszystko wiem ; ] Dzięki za pomoc PS źle wpisałem nawias w temacie to mój pierwszy post więc tak jakoś wyszło teraz już wiem co i jak , jestem nowy na forum ;p
Seba4 Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 W takim razie Witam Cię w gronie forumowiczów. Nie ma za co, po to tu jesteśmy, żeby sobie pomagać .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.