Skocz do zawartości

[ wieża muzyczna ] wasze sprzęty Hi-Fi

Rekomendowane odpowiedzi

Ja słucham muzyki na swojej dwumiesięcznej wieży Mini Hi-Fi firmy Onkyo Cs-V645 .

Gra czysto i głośno , jest stacja dock na Ipoda , dwa wejścia na słuchawki , wejście USB , wejście na płyty . Niestety nie ma wejścia na kasety . Moc wyjściowa : 40W . Oto link do wieży :

http://www.onkyo.pl/pl/Produkty/Hi-Fi/Mini_systemy_Hi-Fi/CS-V645

Wy też pochwalcie się swoim sprzętem muzycznym :)

Dobra, żeby nie było że spamuję. ;)

Używam w zasadzie tylko słuchawek.

Przenośny zestaw iPod Vidoe 5.5g CF-mod + wzmacniacz (puszczony po LOD) MXM na BlackGate lub Holdegron Mobile + słuchawki Westone UM2 lub UM3x.

Stacjonarny to Sennheiser HD650 podpinane albo pod Forum608 I Signature Ultimate albo Audio Dynamic PHB2.

Heh, ja chcę kupić niedługo dwa ładne monitory studyjne (bo chyba kupię prawie nówki za pół darmo), a na razie niestety tylko do kompa Creative T20 II a na uszach głównie Behringer HPX 2000. Nie jest to wyrafinowany sprzęt, ale mnie służy dobrze, a głośniki z racji wielkości (a raczej maleńkości) są ze mną zapraszane na imprezy, wszyscy je lubią za fajny, mocny dźwięk (w porównaniu do wymiarów oczywiście). Polecam je, nie do kina domowego, czy HiFi, ale do kompa z podstawową chociaż dźwiękówką jako miłe, ładne stereo. Do zwykłego TV też się nadają, jeśli kogoś nie stać na kino to naprawdę różnicę odczuje nawet z nimi.

Taka ciekawostka, zauważyłem ostatnio przypadkiem (przełączałem do przedłużacza i nie przestały grać :teehee: ), że podczas pracy mogę wyjąc wtyczkę na trochę ponad 3 sekundy, włożyć z powrotem a one cały czas działają, przy 3/4 potencjometru. Niezły zasilacz to ma :whistling: , sam byłem zdziwiony, że tyle trzyma :thumbsup: .

To był trochę OT, ale reszta kasy na rower :teehee:

• Mod Team

A mnie Harman Kardon HK3490 + B&W DM 602 s3, dobrze okablowane i podparte stalowymi standami na kolcach.

Ale przestał mi ten zestaw stykać (na moje nieszczęście mam pod ręką do porównania kilkukrotnie droższy) więc w planie jak będą fundusze zbudowanie własnych konstrukcji od podstaw :) więc oba klocki na że tak powiem na wylocie.

Jako źródło macbook , sygnał puszczony opticalem do wzmaka, którego niewątpliwą zaletą jest wbudowany dac :)

Tak w ogóle bez urazy dla nikogo ale głośniki komputerowe to jeszcze nie hi-fi (hi-fi czyli high fidelity a więc wysoka wierność) niestety takowe nie dają rady, u mnie komputerowe creativy stały 3 lata bo zawsze to nie było to, aż w końcu odkryłem co znaczy porządne stereo. Można się zachłysnąć i na nowo odkrywać swoją płytotekę (ew plikotekę :), przy okazji zapomniałem że taki format jak mp3 istniał i ma rację bytu, do dzisiaj się zastanawiam jak w ogóle mogłem go brać pod uwagę, to jak jazda bez spd :D

Masz rację. Dlatego też planuję zmiany. Na moje szczęście kumpel siedzi w Dj'ce i trafiają się okazje. Coś mi mówił o wzmaku dla mnie, jeszcze go pomęczę, jest mi winien kilka przysług.

A co do formatów, czego używacie? Mówię o plikach z dysku odtwarzanych przez dźwiękówkę i dalej jak kto woli.

FLAC czy Monkey's Audio? Może jeszcze inny?

Ogarniałem temat audio parę lat temu, znowu muszę porozmawiać z Googlem.

No cóż nie jest to coś ultra ale ma swojego ducha :)

Mój sprzęt składa się z :

Tonsil ZG 10/8-S2 (2 x 10w) + Vtronic VEQ 105 + zasilacz komputerowy, całość jest podłączona pod komputer.Działa jak dla mnie idealnie- jak usłyszałem pierwszy raz jak to gra to się zachwyciłem że coś tak starego (w roku produkcji jest podane 197 ) nie modyfikowanego może tak grać. Właśnie jest ktoś kto ma coś od Unitry ? :D

• 2 miesiące temu...
  • Mod Team
B&W DM 602 s3

Po odsłuchaniu u kuzyna jak grają B&W myślalem o kupnie takiego używanego zestawu kolumn głośnikowych. Można je było wyrwać na allegro za około 1000zł. Ostatecznie w tej cenie zdecydowałem się na Monitor Audio MR2. Grają równie dynamicznie. Jako zaleta w stosunku do tych DM602 są bardziej szczególowe. Podpięte są do amplitunera Akai AA-39 i komputera przez SB Audigy 2 ZS gold.

Obecnie przebudowuje swoją dyskografię i wzbogacam ją o pliki FLAC, bo mp3 to niestety nie ta liga do tych kolumn ;)

• Mod Team

O Monitor Audio MR2 słyszałem trochę dobrego, podobno są podatne na tuning. Ja tam swoich b&w się pozbywam niedługo, niech tylko skończę budowę własnych konstrukcji i chyba przesiądę się na wzmacniacz lampowy.

- wiekowy CD Sony CDP-597

- wzmacniacz Sony TA-FE370

- kolumny TDL Studio 5

- słuchawki CAL i Tonsil SD-426.

W ramach minimalizacji ilości posiadanego sprzętu sprzedałem wzmak i CD, na ich miejsce kupiłem Denon RCD-100 (amplituner i CD w jednej obudowie). Do tego sprzedałem jedne słuchawki (akurat tutaj ich nie wymieniłem - Philips SHP8000). Pozbyłem się także odtwarzacza mp4 Samsunga, wieczorem w łóżku słucham teraz z telefonu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...