szakq Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 byc moze to przez to ze stelaz ma pracowac w tym siodelku tj tylnia rozszczepiona czesc ma sie uginac niezaleznie-podparcie pokrycia jest naprezone fabrycznie i przez to sciaga je do wewnatrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giz Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Czyli wszystko jest w porzadku? No dobra, sprawdze jutro jak to bedzie i napisze. Dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Pewnie że w porządku mi SKN też nie mieścił się w jarzmie, dopiero jak go dokręciłem to pręt ułożył się w rynienkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giz Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 (edytowane) Wcisnąłem to siodełko... ułożyło się jak trzeba. Zaraz idę się przejechać to napiszę o wrażeniach, bo na razie to średnio budzi moje zaufanie :glare: Edytowane 19 Września 2006 przez giz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 19 Września 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Z tymi prętami to norma, też tak miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Ja jak se przypominam to tez. W zwyklej sztycy nawet tego nie zauwazylem,ale w RooX S4.2 to juz bylo ciezej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koco Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Chcialem tez zlozyc opinie o swoim SKNie Wiec ja nim jezdze po groach i nie narzekam. W spodenakch z wkladka jezdzi sie super pomimo tego ze to deska ale zalezy kto co lubi. Ja nie narzekam wrecz przeciwnie daje bardzo pozytywna opinie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giz Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Dziś trochę pojeżdziłem. Niewiele, bo tylko około 30 km, ale chciałbym powiedzieć, że siedzonko jest bardzo wygodne...przynajmniej na razie. Aha, moja wersja waży 254 g jak za te pieniądze to chyba niezły wynik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Wczoraj okazyjnie zakupiłem sobie siodełko San Marco SKN - zapłaciłem za nie połowę ceny sklepowej Moje stare siodełko to KBIX PRO Race na prętach CR-MO które było dla mnie bardzo niewygodne, przede wszystkim za szerokie co po dłuższej trasie objawiało się bólem pachwin. Miałem już dwie jazdy testowe na moim nowym SKN'ie w różnym terenie. Zrobiłem na nim od wczoraj ok. 115km bez spodenek z wkładką i wszystkim tym, którzy marudzili że ich tyłki tego nie wytrzymują z uśmiechem na twarzy napiszę - no to macie pecha! Dla mnie to siodełko jest fenomenalne, dzisiaj pojechałem w traskę 80km gdzie były dosyć ekstremalne zjazdy po kamieniach, wyboje i dziury - siodełko jest fenomenalne, idealnie dopasowuje się do kształtu tyłka - ponadto świetnie można na nim balansować ciałem na boki podczas zjazdów. Dla mnie to siodełko to strzał w dziesiątkę i jestem z niego niesamowicie zadowolony! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
corida_pl Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Jeżdzę na tym siodełku od kwietnia - na początku było bomba po zmianie z Authora . Przy trasach 40-60 km no problem.Wygoda, szczególnie w gatkach z pampersem . Ale po zwiększeniu dystansu do 70- 90 km pojawiaja sie problemy - tyłek nie wytrzymuje. Pewnie to kwestia budowy ( mojej :030: ) ale cóż fakt. Szerokość w sumie dość duża ale , że mam je w crossie do jazdy w okolicach miasta to nie przeszkadza. Na góry mam WTB Rocket V - i tu przy jeździe 4-6 godzin problem nie występuje - na dłuższe wypady ( szcsególnie po kamolach i dziurach) szczerze polecam - na SKN-ie chyba bym sie poddał. Ale i tak nie zmienię - i tak popołudniami w tygodniu nie mam więcej czasu jak 1-2 godz. pojeździć .... A na weekend w górki ...na MTB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogus Napisano 26 Września 2006 Udostępnij Napisano 26 Września 2006 a ja mam takie pytanie z innej beczki otoz zakupilem sobie dzisiaj siodelko skn i w momencie przykrecania go (skrecania) zauwazylem ze jak siodlo sie dobrze tzryma na sztycy to mi sie jakby łacza te 2 polowki i wyglada to troche dziwnie tak scisniete... tak ma byc czy ja mam poprostu zla sztyce albo cus:> pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogus Napisano 27 Września 2006 Udostępnij Napisano 27 Września 2006 a ja mam takie pytanie z innej beczki otoz zakupilem sobie dzisiaj siodelko skn i w momencie przykrecania go (skrecania) zauwazylem ze jak siodlo sie dobrze tzryma na sztycy to mi sie jakby łacza te 2 polowki i wyglada to troche dziwnie tak scisniete... tak ma byc czy ja mam poprostu zla sztyce albo cus:> pozdrawiam aha jeszcze jedno jak poluzuje sruby na sztycy to te dwie polowki mi sie normalnie rozszerzaja ale siodelko mi sie wtedy nie trzyma na sztycy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 27 Września 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Września 2006 To dosyć nietypowa sprawa. U mnie była przerwa mniej więcej 1 cm. A może skorupa pękła i się jakoś przesunęła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogus Napisano 27 Września 2006 Udostępnij Napisano 27 Września 2006 hmmm peknac chyba nie mogla bo nawet nie jezdzilem, powod zlamana reka, byw siodlo dostalem wczoraj wiec poprostu poszedlem je zamontowac i zobaczyc jak ''lezy'' a moze wina lezy w sztycy?? bo sztyca to jest jakis najgorszy sh*t( w sumie jak na razie rower z marketu) moze tu jest problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogus Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 wlasnie wrocilem z rowerowego i zmiana sztycy pomogla, siodelko ''siedzi'' jak nalezy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 23 Października 2006 Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Ja byłem zadowolony Teraz zmienilem na Velo Carbon i jedzie sie tak samo,tylko niecałe 60g lżej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras Napisano 23 Października 2006 Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Jak jeździłem w Beskidach po trudnych technicznie zjazdach to SKN był niewygodny, jest za szeroki na dodatek rozwaliłem sobie o te siodło nowe spodnie na rower. Potwierdziło się to co napisałem w poście nr 141, ale na trasach pod Warszawą SKN jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 23 Października 2006 Udostępnij Napisano 23 Października 2006 @irek - potwierdzam, ciezko jest dac pupe za siodlo i ja pozniej z tamtad wyciagnac. Na Velo Carbon, nie mam juz tego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 25 Października 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Ale z Was malkontenci. Ja tego problemu nie mam i w trudnym terenie przemieszczanie pupy dla mnie nie jest kłopotliwe. No ale może budowa mojego ciała pasi do SKN-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnjack Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 pytanie: jak wyciągnąć druty od tego siodełka. tzn. "rozebrać" je?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Czyzby jakis tuning sie szykowal z wymiana drutow? To chyba raczej nieoplacalne. A ja rowniez jestem ciekawy po co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnjack Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 hmm, bo w wypadku mój skn uległ uszkodzeniu, ale wydaje mi się, że jeszcze jest do odratowania... chcce je po prostu naprostować, bo się z lekka wygięły po wypadku... myślałem nad tym wyjęciem, ale nic ciekawego nie mogę wymyślić, wiem, że się da, bo wyso z bikefoto już to zrobił, ale nie mogę go "złapać" przecież, dla jaj nie pytam, heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 5 Grudnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Przejrzałem 10 stron tematu i troche posprzątałem. Przypominam, że jesteśmy w dziale testy więc wyrażamy to swoje opinie o produkcie, a nie piszemy bzdety typu: "właśnie zbieram na to siodło" itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Witam. Wczoraj zakupiłem SKN-a i zamontowałem... Dziś tylko drobne poprawki i ustawienie i mam zamiar iśc go przetestować. jednak zastanawia mnie jedna rzecz , czy u was też tak śmiesznie jeździł do tyłu i do przodu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drynda Napisano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 jeśli chodzi o trzymanie sie siodla w jarzemku to u mnie trzyma sie dobrze, wogole sie nie przesuwał ani nie przesuwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi