Skocz do zawartości

[Amortyzator przód] Pomoc w identyfikacji amortyzatora

Rekomendowane odpowiedzi

Przydałoby się więcej zdjęć, zobacz czy gdzieś nie ma wybitej daty produkcji - sprawdź numer seryjny(nie jestem pewien jak to z Mańkami jest) albo może być wybite kółeczko z cyfrą w środku(rok produkcji) i kilkoma kropkami naokoło(policz je, odpowiada to miesiącowi). Fajnie jak byś mógł zważyć amora - to też może coś podpowiedzieć...

Świetnie, a więc patrząc na zdjęcie numer dwa wiemy że to jest rocznik 2005, kropek - nie jestem pewien - jest 11? Listopad 2005? Manitou w 2005 produkowało wiele modeli(za: http://www.manitoumtb.com/assets/Service%20Manuals/2005%20Manitou%20Fork%20Service%20Manual.pdf). Na pewno nie jest to Dorado, Nixon i Sherman - to były o wiele masywniejsze amory o większym skoku przeznaczone do agresywnej jazdy, natomiast ten z Twoich zdjęć wygląda nieco rachitycznie, przepraszam, kroskauntrowo;) Zmierz skok i porównaj z tabelkami z linka, ewentualnie sprawdź tu: http://www.manitoumtb.com/index.php?page=suport&c=service-guides <-czy któraś z instrukcji nie ma modelu o takiej samej budowie jak Twój.

POZDRo-:ver

p.s.: nie chcę nic sugerować, ale według mnie wyjdzie na Axel lub Splice...a może Black? ;)

...czyli R7! Ale zmylka - kazafazowa ma R7 u siebie w fiszerze ale nie ma blokady tylko podwojne powietrze i nawet nie wzialem tego warinatu pod uwage...no, to mamy "happy end" w takim razie :D

a trzeba było na dole tylko zmienić katalog z 2010 na 2006. Na początku dałem katalog z 2005 ale nie było nic a dałem 2006 i znalazłem :D :D

No jak bym mógł zapomnieć dziękuję wszystkim za to że się napocili z odnalezieniem nazwy amorka, jak będe miał pytania podobne to tego tematu na pewno się do was zgłoszę DOBRA EKIPA Z WAS POZDRAWIAM !! :D:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...