Skocz do zawartości

[do 900]Rower MTB dla 15-latka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, otoż szukam roweru, który nadaje się do jazdy po leśnych ścieżkach i bezdrożach. Zależy mi,aby był w miarę lekki, ponieważ poprzedni rower miał stalową ramę i gdy wjeżdżałem na większą górkę musiałem się nieżle namęczyć. Znalazłem kilka bardzo podobnych do siebie rowerów i nie wiem, który wybrać. Mam ok. 50kg wagi i 165 cm wzrostu.

Oto lista :

http://www.activsport.eu/product-pol-3898-Kross-Hexagon-V3-M-19-czarny.html

http://allegro.pl/rower-enduro-trial-21-cali-kross-jak-hexagon-v2-i2300529400.html (tu całkowicie nie wiem jak mam o tym rowerze myśleć, niby bardzo podobny, ale coś mi tu niepasuje)

http://www.activsport.eu/product-pol-5644-Kross-Hexagon-V2-19-czarny.html

Max. mógłbym dorzucić tylko 50zł, ponieważ nie chce potem słuchać rodziców, że kupiłem rower za np. 1200zł, a rozpadł się po 2 sezonach.

Napisano

nie ma fajerwerków, najlepszy moim zdaniem kross , spoko kolorki

rama bedzie ci pasować nawet w przyszłości

osprzet w skali od 1-5, 2

sądze że znajdziesz lepszy rower, jeśli chcesz to mogę ci pomóc szukać, tylko w jakim sklepie

mam szukać.

Napisano

ta rama to 19"

zakładając że podrośnie jeszcze z 10 cm to rama 19" jest idealna

chodzi mi oczywisice o krossa v3 z tego lepszym osprzetem.

• Mod Team
Napisano

Nie pisz że 19" cali będzie idealna, bo będzie za duża.

Odradzam kupowania roweru na zapas, do twojego wzrostu 17" będzie z małą rezerwą. Jak wyrośniesz zawsze można ramę wymienić.

Napisano
Max. mógłbym dorzucić tylko 50zł,

Skoro tak,to kup Arkusa VIP 6.0 za 949 zł.Tylko nie wiem jaką ramę dla Ciebie? 16" akurat na dzisiaj,na jutro 18" może być za duża.

Napisano

Może dzisiaj jeszcze przejdę się do jakiegoś sklep rowerowego aby zobaczyć jaka rama dla mnie jest najlepsza, chociaż słyszałem, że i tak czasem 19" do wzrostu 165 może być dobra, a czasem 17". A, że rosne to wydaje mi się że 18" będzie dla mnie dobrym wyborem, lecz to się jeszcze okaże.

Co to Arkusa to widze, że osprzęt ma lepszy niż Hexagon V3. Wie ktoś ile on waży?

I ostatnie pytanie, bardzo ważne, czy taki lajik jak ja złoży ten rower czy będe musiał skorzystać z pomocy fachowców. Dodam, że nigdy nie składałem roweru, bo kupowałem go w sklepie, już złożony. Klucze jakieś mam, ale czy będą pasowały to nie wiem. Najbardziej boję sie tego, że coś zepsuje, albo zbyt słabo przykręce i rower się rozpadnie przy jeżdzie.

Napisano

Do złożenia roweru zakupionego w internecie nie potrzeba dużej wiedzy.

1.Przykręcamy przednie koło.

2.Przykręcamy kierownicę.

3.Przykręcamy pedały.

To chyba wszystko,noo klucze przydałyby się.Masz jakieś w domu?

Jeśli nie,to i tak trzeba kupić.

Napisano

Koledze chyba chodziło o złożenie roweru po zakupie w sieci. ;)

Takie składanie jest naprawdę proste i wystarczy zazwyczaj jeden imbus i dwie sprawne ręce, nie lewe. :)

Napisano

Znalazłem ten rower

http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-arkus-vip-6.0-deore.html

Och nemo, chyba nie czytasz wszystkiego co napisałem :P Bo wyrażnie pisałem, że mam kilka kluczy, a imbus też by się znalażł, ale boje się, że coś rozwale po przeczytaniu tego kawałku opinii :

"Rower wydaje się solidnie wykonany (rama, koła, widelec) chociaż przy skręcaniu

kierownicy, jednej ze śrub nie mozna dokręcić i bez przetarcia gniazda gwintownikiem nie mogło się obejśc."

• Mod Team
Napisano
"Rower wydaje się solidnie wykonany (rama, koła, widelec) chociaż przy skręcaniu kierownicy, jednej ze śrub nie mozna dokręcić i bez przetarcia gniazda gwintownikiem nie mogło się obejśc.

Zdarzają się czasami takie kwiatki również w droższych rowerach.

Dasz radę złożyć, głowa do góry.

Napisano

taki wzrost i 19 cali? oszalales, sam mam 175 cm wzrostu mialem 19 cali i zmienilem na 17, jest ok ale szukam 18 :)

Napisano

No właśnie napisałem, że ide do sklepu i zobacze jaka rama dla mnie najlepsza, jeśli 18" będzie za wielka to nie pozostaje mi nic i kupić ten rower

Kross Hexagon V3 17" biały 17 biały | Rowery | Kross | 2011 | Centrum sportowe. Największy wybór rowerów Kross w najniższych cenach.

Bo 16" wydaje się na teraz (odnosze się to tego Arkus'a ) a chciałbym, aby rower posłużył mi troche więcej, bez potrzeby zmiany ramy.

Stwierdzam, że rama 17" będzie dla mnie dobra. Lecz rower Arkus Vip 6.0 DEORE ma niestety tylko ramę 18" i 16". A gdybym kupił z ramą 16" to pewnie starczy na okres 2 miesięcy a pózniej będzie za mała. Dalej myśle nad Kross Hexagon V3 , bo rama 17" tylko na razie nie ma go w magazynie :/

Zaryzykować i wziąć Arkus Vip 6.0 za 949zł z ramą 18" (chodzi mi tu głównie o ramę), czy jakiś inny rower? Czekam na propozycje.

Gdyby nie kupiłem tego Arkus Vip 6.0 to, który z tych jest najlepszy i dlaczego?

Sklep rowerowy UNI-SPORT Author, Giant, Kross, Scott, Velo, Shimano i wiele innych marek.

Sklep rowerowy UNI-SPORT Author, Giant, Kross, Scott, Velo, Shimano i wiele innych marek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...