Skocz do zawartości

Złożenie roweri

qferty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Jestem tu nowy. Chciałbym abyscie doradzili mi w spraawie złożenia roweru. Interesuje mnie rower MTB/trial z większym naciskiem na MTB.

Chciałbym abyście powiedzieli czy się to opłaca oraz powiedzili jak to wygląda z takim składaniem roweru.

Bardzo bym prosił najlpeiej o linki z częściami z allegro. Koszty do 1 500zł.

Dziękuję bardzo i pozdrawiam

Napisano

za 1500 nie ma co myśleć o składaniu, lepiej kup używany rower z dobrą(docelową) ramą, który będziesz potem obudowywał lepszymi komponentami. Jeśli nie masz sklepu/serwisu rowerowego składanie wyjdzie Cię drożej niż kupno roweru. Jeśli koniecznie chcesz składać, to nie teraz a zimą, szukając części w okazyjnych cenach.

Napisano

A jak to wygląda ze złożeniem roweru? Zaczyna się od ramy? Jak to potem dobierać trzeba części?

Napisano

Tak żeby wszystko do siebie pasowało i zmieściło się w budżecie. Ale skoro zadajesz takie pytania, nie bierz się za to. Zresztą jak już koledzy pisali przy takiej kwocie nie ma to większego sensu.

Napisano

W skrócie: rama, amortyzator i koła to najważniejsze rzeczy. Od tego trzeba zacząć. Reszta jest mniej ważna...napęd i tak się wymienia co sezon bo się zużywa a rurki są najmniej istotne w tym wszystkim.

Napisano

Szkoda że Ty nie zauważyłeś że dajesz rady komuś kto nie ma o tym zielonego pojęcia. Pisanie w tak ujętym skrócie jest gorsze niż nie pisanie niczego. ;)

Napisano

Zamiast się czepiać i spamować trzeba było rozwinąć temat dokładniej. Ja w szczegóły nie wnikałem ponieważ przy takim budżecie kolega składający polegnie już przy trzech najważniejszych elementach, które wymieniłem.

Tymczasem widziałem w sklepie stacjonarnym całkiem przyzwoity rowerek Scott Aspect na v-kach za ok 1400 zł jeśli dobrze pamiętam. Z takim budżetem trzeba raczej namawiać do kupna gotowca i ewentualnej wymiany zużytych bądź nie leżących z jakichś względów części w przyszłości niż samodzielnego składania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...