qferty Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Witam wszystkich. Jestem tu nowy. Chciałbym abyscie doradzili mi w spraawie złożenia roweru. Interesuje mnie rower MTB/trial z większym naciskiem na MTB. Chciałbym abyście powiedzieli czy się to opłaca oraz powiedzili jak to wygląda z takim składaniem roweru. Bardzo bym prosił najlpeiej o linki z częściami z allegro. Koszty do 1 500zł. Dziękuję bardzo i pozdrawiam
hiob Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 http://www.forumrowerowe.org/index.php?/topic/22298-[Rower]składać-czy-kupić Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk
dejtrejder Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Składanie roweru do kwoty 1500 zł kompletnie się nie opłaca.
klon Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 za 1500 nie ma co myśleć o składaniu, lepiej kup używany rower z dobrą(docelową) ramą, który będziesz potem obudowywał lepszymi komponentami. Jeśli nie masz sklepu/serwisu rowerowego składanie wyjdzie Cię drożej niż kupno roweru. Jeśli koniecznie chcesz składać, to nie teraz a zimą, szukając części w okazyjnych cenach.
qferty Napisano 1 Maja 2012 Autor Napisano 1 Maja 2012 A jak to wygląda ze złożeniem roweru? Zaczyna się od ramy? Jak to potem dobierać trzeba części?
kadargo Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Tak żeby wszystko do siebie pasowało i zmieściło się w budżecie. Ale skoro zadajesz takie pytania, nie bierz się za to. Zresztą jak już koledzy pisali przy takiej kwocie nie ma to większego sensu.
dejtrejder Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 W skrócie: rama, amortyzator i koła to najważniejsze rzeczy. Od tego trzeba zacząć. Reszta jest mniej ważna...napęd i tak się wymienia co sezon bo się zużywa a rurki są najmniej istotne w tym wszystkim.
kadargo Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Wymieniasz co sezon przerzutki, manetki, korbę? Hamulce są mniej ważne? Wybór siodełka również?
kadargo Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Szkoda że Ty nie zauważyłeś że dajesz rady komuś kto nie ma o tym zielonego pojęcia. Pisanie w tak ujętym skrócie jest gorsze niż nie pisanie niczego.
dejtrejder Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Zamiast się czepiać i spamować trzeba było rozwinąć temat dokładniej. Ja w szczegóły nie wnikałem ponieważ przy takim budżecie kolega składający polegnie już przy trzech najważniejszych elementach, które wymieniłem. Tymczasem widziałem w sklepie stacjonarnym całkiem przyzwoity rowerek Scott Aspect na v-kach za ok 1400 zł jeśli dobrze pamiętam. Z takim budżetem trzeba raczej namawiać do kupna gotowca i ewentualnej wymiany zużytych bądź nie leżących z jakichś względów części w przyszłości niż samodzielnego składania.
kadargo Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Nie ma co rozwijać tematu bo w tej cenie składanie to pomyłka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.