Skocz do zawartości
  • 0

Unibike viper - geometria ramy / wybór crossa

Gość Paweł

Pytanie

Gość Paweł
Napisano

Witam, jestem o krok od dokonania wyboru i zakupu roweru crossowego. Obecnie rozważam tylko 2 rowery - bardzo polecany na forum Unibike Viper 2011 i Kellys Axis Classic 2011. Wiem, że Unibike osprzętowo bije na głowe Kellysa (może oprócz trochę lepszego amorka w Axisie), ale jednak wciąż nie jestem do końca do niego przekonany ze względu na niemożność przetestowania i obejrzenia w realu Vipera z 2011 r. Przetestowałem tylko tegoroczny model, ale on ma podobno nową, inną ramę w porównaniu do modelu zeszłorocznego. Ostateczną decyzję chciałem podjąć na podstawie geometrii ramy - ta w Axisie całkiem mi odpowiada, ale nie mogę nigdzie znaleźć geometrii Unibike'a (włącznie ze stroną Unibike'a). Dlatego chciałem zapytać, czy ktoś może ową geometrię zna tudzież może samemu zmierzyć w sowim Viperze (chodzi mi przede wszystkim o długość górnej części ramy 19 cali). Jak również za wszelkie wskazówki, spostrzeżenia dotyczące wyboru pomiędzy tymi dwoma rowerumi byłbym bardzo wdzięczny.

Zastosowanie roweru: ścieżki leśne (30%), szutry(30%), asfalt (40%)

Moje wymiary: 176cm, 68kg.

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...