Skocz do zawartości

[rower] Kross A6 - cztery egzemplarze do wyboru, który lepszy

peepeepee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Myśle że jedyna różnica w tych rowerach to rocznik....też właśnie chce sobie kupić Level A6 ale zapytam jeszcze o cene z ciekawości jutro w sklepie rowerowym...myślisz że będzie sie dobrze na nim śmigało ??

Napisano

Myśle że jedyna różnica w tych rowerach to rocznik....też właśnie chce sobie kupić Level A6 ale zapytam jeszcze o cene z ciekawości jutro w sklepie rowerowym...myślisz że będzie sie dobrze na nim śmigało ??

Jesli chodzi o mnie to jezdze na A6, tylko sprzedaje go bratu, on jezdzi malo i szkoda mu wydac kase na nowke a ja przy okazji zmienie na mlodszy.

Pytam natomiast o konfiguracje, bo kompletnie nie znam sie na sprzecie i roznicach miedzy poszczegolnymi elementami wyposazenia.

p.s. a co i gdzie chcesz kupic ?

Napisano

bierz tego z 2009 roku, chyba, że chcesz strój to możesz kupić tego ze strojem :teehee:, jeśli zależy Ci na tarczach, to bierz tego z 2010

Napisano

Najlepszy jest nr2 tylko czy ci przypasuje rama 16cali, nr4 to też rocznik 2009 tylko ta cena trochę za wysoka. Nr1 i 3 to roczniki 2011 i są trochę słabiej wyposażone.

Napisano

Najlepszy jest nr2 tylko czy ci przypasuje rama 16cali, nr4 to też rocznik 2009 tylko ta cena trochę za wysoka. Nr1 i 3 to roczniki 2011 i są trochę słabiej wyposażone.

Chce rame 16", obecnie mam 17" ale jest dla mnie za duza.

Mam 171 cm wzrostu, brat jest ze 2-3 cm wyzszy.

Na hamulcach tarczowych mi nie zalezy, jak beda to ok, jesli nie to nie bede narzekal, obecnie zmienilem okladziny na takie czerwono-czarne, kiedys polecane na Forum, dosc drogie ale sa swietne.

Napisano

Jeśli ci pasuje 16 to weź nr2, ale jak piszesz, że masz już a6 i jest to model 08 na torze 318 to się nie spodziewaj jakiejś rewelacji :P

Napisano

bierz tego z 2009 roku, chyba, że chcesz strój to możesz kupić tego ze strojem :teehee:, jeśli zależy Ci na tarczach, to bierz tego z 2010

A czy te hamulce sa warte uwagi ?

Napisano

Jeśli ci pasuje 16 to weź nr2, ale jak piszesz, że masz już a6 i jest to model 08 na torze 318 to się nie spodziewaj jakiejś rewelacji :P

Gdyby brat nie chcial kupic, gdyby rama 17" nie byla za duza to nie zmienialbym, jestem zadowolony ze swojego egzemplarza ... co widac po tym,ze ponownie wybieram A6 :-)

Przy takim wzroście 17" powinna być w sam raz.

Dobieralem ja kalkulatorem na kilku stronach i wydawalo sie, ze jest ok, tylko jakos daleko mam do kierownicy, mam problem zeby zejsc tylkiem za siodelko np. przy zjezdzie, zeby nie wykoziolkowac.

Nie wiem czy to swiadczy o za duzej ramie ?

Napisano

peepeepee ja na tektro nie narzekam, chociaż słyszałam już opinię, że ciekną etc. u mnie jest w porządku

jak jest taki problem możesz spróbować przesunąć siodło do przodu bądź skrócić mostek

Napisano

Nie masz zbyt wysoko siodełka?

Chyba dobrze jest, jak pedaluje to nogi nie prostuja sie, sa lekko ugiete.

peepeepee ja na tektro nie narzekam, chociaż słyszałam już opinię, że ciekną etc. u mnie jest w porządku

jak jest taki problem możesz spróbować przesunąć siodło do przodu bądź skrócić mostek

Jesli chodzi o hamulce to mi wystarczaja V-ki z dobrymi okladzinami.

Jesli chodzi o siodelko to probowalem przesuwac, zmienialem mostek na inny.

Probowalem juz chyba wszystkiego ...

Napisano

to nie wiem, ale w zasadzie nie ma opcji, żeby 17 była za duża, przymierzałeś się do innych 17? Przymierzałeś się kiedykolwiek do 16? Ja bym przy Twoim wzroście nie kupiła roweru bez przymiarki (ja bym w zasadzie nie kupiła żadnego roweru bez przymiarki ale to już inna sprawa, że wolałabym po niego przejechać pół Polski aby tylko przymierzyć :P )

Napisano

Wzialem wersje z Avidami , 16", dzisiaj byla pierwsza jazda ... calkiem inaczej niz na 17", znacznie lepiej sie jezdzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...