naimad90 Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Witam. Tak jak w tytule szukam prostej ramy do MTB. Prosta w tym przypadku oznacza mająca klasyczne kształty bez jakiś kombinacji. Kilka chudych prostych rurek i tyle. Podoba mi się prostota to jest bardzo estetyczne. Jeżeli chodzi o materiał to po prostu stop aluminium. Co do rozmiaru to doradzacie do mojego wzrostu (178 cm) powinna być 18" chociaż w tej chwili posiadam Kellysa oxygen 2009 o ramie 21,5" tylko że ma zamontowany krótszy mostek ( o długości 5cm zamiast 12,5cm) i mi się jeździ nim bardzo wygodnie. Rama nie powinna ważyć więcej niż 1800 gr. I pewnie takich ram jest pełno ale mam wymaganie co do koloru jakaś ciemna czerwień matowy. No i teraz nic takiego nie mogę znaleźć. Może idzie gdzieś kupić ramy niemalowane? i są firmy które by mi pomalowały ją tak jak chcę? Myślę o cenie tak do 800zł ale co nie oznacza że nie oznacza że nie może być tańsza. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Damian.
Obes Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Gdybyś się zdecydował na ramę 19" no chyba, że 17", to tutaj moższ zamówić w kolorze czerwonym matowym (wybierasz rozmiar, kolor, połysk czy mat, oraz rodzaj naklejek), i waga będzie w granicach 1800 gr. : Drössiger Pro-lite MTB Rahmen - mit Cantis
naimad90 Napisano 1 Maja 2012 Autor Napisano 1 Maja 2012 To co proponujesz to jest jakaś porządna marka? Można liczyć na trwałość tych ram? Bo cena jest średnia ale dla Niemców to pewnie taniocha. Bo w zasadzie o takie coś dokładnie mi chodziło:)
Obes Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Mój dobry znajomy kupował te ramy w tym właśnie sklepie (jeszcze ktos z forum kupował ramyDrössiger - full jak i ht), rama wykonana bez zarzutu, rower jeździ 2 rok bez problemów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.