Skocz do zawartości

[Wyścigi] Cykl MTB Korona Północy - Bratian, Iława, Susz, Brodnica

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zapraszam do udziału w cyklu MTB pod nazwą „Korona Północy”. Można wziąć udział w całej edycji lub pojedynczych startach.

Terminy startów i kontakt z organizatorami:

1. Bratian – 09 czerwiec 2012 r. Piotr Patalon pmawp@wp.pl, 501-008-967

2. Iława – 23 czerwiec 2012 r. Wojciech Jankowski rowerowailawa@gmail.com, 510-093-779

3. Susz – 19 sierpień 2012 r. Krzysztof Mądry madrykrzysztof@wp.pl, 506-082-805

4. Brodnica – 25 sierpień 2012 r. Sławomir Marach Brodnica.team@wp.pl, 600-318-733

Regulamin cyklu:

http://www.aga-team.eu/korona.pdf

Zapisy :

Iławskie Stowarzyszenie Rowerowe BICYKL

Napisano

Jeśli Iława i Brodnica dorówna Bratianowi i Suszowi pod względem organizacyjnym, a trasy dorównają tej w Bratianie to szykuje sie super mini cykl.

• 5 tygodni później...
Napisano

Zawody MTB Brodnica już za tydzień!. Profil trasy dla wymagających zawodników. Trasa wyścigu wiedzie w 100% drogami i ścieżkami leśnymi z przewyższeniami ok.700 m. Zapraszay wszytkich miłośników dobrego śćigania do Bratiana.

Napisano

Zawody MTB Brodnica już za tydzień!. Profil trasy dla wymagających zawodników. Trasa wyścigu wiedzie w 100% drogami i ścieżkami leśnymi z przewyższeniami ok.700 m. Zapraszay wszytkich miłośników dobrego śćigania do Bratiana.

Raczej zawody MTB Korona Północy - Bratian, Brodnica w sierpniu ;)

Organizatorzy z Brodnicy zapowiadają trasę dorównującą Bratianowi, więc może być ciekawie :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Już w sobot zawody MTB Iława. Więcej info na:

mtb.ilawa.pl

Maraton to jest chyba totalne nie porozumienie jako miało miejsce w Iławie nie dość że trasa była bardzo źle oznaczona brak pomiaru czasu dużo ludzi na trasię się gubiło. Dziecki które miały jechać 9km były puszczone na dystans mega to jest jakieś amatorstwo naciąganie ludzi na kasę i dobrze bybyło jak organizator zwórci te pieniażki. Już nie wspomne że czekaliśmy prawe 2,5 godziny na wyniki gdzie tak naprawdę ich nie było bo organizator miał taki burdel w dokumentacji że sam chyba nie wiedział co się dzieje tak naprawdę. Nigdy wiecj mnie tam nie zobaczą.

Napisano

Maraton to jest chyba totalne nie porozumienie jako miało miejsce w Iławie nie dość że trasa była bardzo źle oznaczona brak pomiaru czasu dużo ludzi na trasię się gubiło. Dziecki które miały jechać 9km były puszczone na dystans mega to jest jakieś amatorstwo naciąganie ludzi na kasę i dobrze bybyło jak organizator zwórci te pieniażki. Już nie wspomne że czekaliśmy prawe 2,5 godziny na wyniki gdzie tak naprawdę ich nie było bo organizator miał taki burdel w dokumentacji że sam chyba nie wiedział co się dzieje tak naprawdę. Nigdy wiecj mnie tam nie zobaczą.

niestety muszę dołączyć się i poprzeć autora postu powyżej! wyścig był zorganizowany bardzo źle - fatalnie.

1. Jedna osoba rejestruje zawodników, co znacznie wydłuża czas oczekiwania.

2. Wysokie wpisowe jak na "takie" zawody,

3. FATALNIE OZNACZONA TRASA - chociaż ja nie zaliczam się to tych osób, które zbłądziły.

4. Wyniki?

To tak na gorąco, a proszę mi wierzyć, że nie zaliczam się do osób, które potrafią tylko narzekać! Zawsze staram się doszukiwać plusów, a jeżeli krytykować to konstruktywnie i popierać ją faktami (patrz powyżej).

Szkoda, że tak właśnie się stało.

pozdrawiam

Napisano

Czy dystans rodzinny 9 km był w ogóle wyznaczony? Widziałem wielu błąkających się po trasie mega rowerzystów z ”R” przed numerem. Czy było jakiekolwiek zabezpieczenie medyczne ? Ja nie widziałem. Co by się stało gdyby doszło do jakiegoś wypadku na trasie ? Dlaczego nie było zabezpieczenia przy przecięciu trasy przez drogie asfaltową?

Co do oznaczenia to na każdym maratonie zdarza się że ktoś zerwie strzałkę lub taśmę. Nie da się pilnować wszystkiego.

Organizator pytający na mecie uczestników o kolejność w jakiej przyjechali… to już zupełny blamaż.

Napisano

To ja od siebie tez 2 slowa.

1. Pomysl ze zrobieniem biura w centrum miasta kompletnie bez sensu. Po co ganiac uczestnikow po miescie skoro start jest na uboczu?

2. Oznaczenie trasy. Jak wyzej. Ja akurat zabladzilem, dotarlem do bazy i na liczniku wyskoczylo 26km, drugiego kolka juz nie pojechalem. Czy tak wielka filozofia jest puscic godzine przed startem kogos, kto sprawdzi oznaczenia trasy? Czy tak wielka filozofia jest prysniecie sprajem kropki na drzewie, ktorej nikt nie zerwie?

3. Czy organizatorowi nie przyszlo do glowy, ze skoro wydaje grochowke to dobrze by bylo postawic tam tez ze 2 lawki, zeby ludzie mogli na siedzaco ja zjesc a nie lezec na lace jak krowy, bo chybotliwej i goracej plastikowej miseczki w jednym reku trzymac sie nie da?

4. Wyniki i kolejnosc na mecie. Tu sie nie wypowiadam, wszystko zostalo juz napisane, ja mialem je w pompie bo i tak "maratonu" nie ukonczylem.

5. Wpisowe. Dramat. Za 50zl od lba to sie robi fajna impreze. Rozumiem, moze brak sponsorow nie pozwolil na bardziej wystawne dzialania, ale co sie dziwic, ze sponsorow brak, skoro impra byla tak nieudolnie zorganizowana?

I tak naprawde dochodzimy do sedna sprawy. Mam wrazenie, ze ta imreze organizowalo nie zadne stowazyszenie ale jedna osoba, ktora po prostu przykutwila i nie miala ochoty zaplacic pomocnikom. Na trasie oprocz przejazdu przez tory zadnego zabezpieczenia, oznakowanie bylejakie (zbraklo na tasme czy spraj?), brak pilota, ktory rano objedzie trase, jedna osoba jako obsluga biurowa, kierownik, sedzia i zliczacz zawodnikow na mecie.

Nie jestem jakims zawodowcem, to raptem moj czwarty maraton w zyciu. Ale na tej imprezie na pewno bylem po raz ostatni. Ten organizator niech sie nie bierze za taka robote, skoro na niej sie kompletnie nie zna i robi to wylacznie dla kasy. Zwies chlopie glowe, przepros i oddaj wpisowe, moze chociaz tym zatrzesz po sobie bylejakie wrazenie.

Napisano

Na oznakowianie trasy zawsze narzekają Ci którzy sie pogubili, większość przejechała bez problemów i maraton zakończyła. Sam byłem świadkiem jak pędzi grupa zawodników i kurczowo trzymają się pierwszego który wjeżdzą w zła drogę i żaden z tyłu tego nie koryguje dopiero ktoś jadący za mną ich zawrócił. Tam zasadniczo jedynym skutecznym rozwiązaniem byłoby postawienie człowieka których jak tu zauważono oprócz przejazdu nigdzie nie było.

Napisano

Na oznakowianie trasy zawsze narzekają Ci którzy sie pogubili, większość przejechała bez problemów i maraton zakończyła.

Jezeli jest taka sytuacja, ze kupa luda szuka trasy to nie mow mi ze to jest normalne. To nie jeden czy trzy przypadki. Ja akurat jako laik kompletny jechalem sobie spokojnie sam, nikogo przed soba nie mialem wiec nie mialem za kim jechac jak stado za baranem a oznaczen po prostu nie widzialem.

Napisano
zawsze narzekają Ci którzy sie pogubili

Ja nie zgubilem sie, ale kilka razy musialem sie zatrzymac i zastanowic sie ktoredy jechac.

Patrzac po innych maratonach... jezeli jest prosty odcinek i rozwija sie wieksze predkosci to juz z daleka powinny byc widoczne strzalki.

Nie gdzies w glebi wlasciwej sciezki, nie jakies skrawki tasmy na krzaku...

Jak jade "rekreacyjnie" to moge sobie pozwolic na "zwiedzanie", ale jak ktos cisnie po punkty to wszystko powinno byc oczywiste.

4 czy 5 osob na przejezdzie kolejowym, a potem wielkie nic, wyjazd na droge asfaltowa (moze jechac samochod) - nie bylo nikogo!

W innym miejscu wyjezdzam z lasu i okazuje sie, ze jestem na jakims placu budowy? Zadnych oznaczen?

Dobrze, ze przynajmniej robotnicy powiedzieli gdzie jechac...

Zabezpieczenia medycznego tez nie bylo widac... ktos by przywalil w drzewo i sie polamal to by pod nim lezal albo sam zorganizowal pomoc.

Nie wymagam super-pro przygotowania, ale jakies minimum musi byc, a tam go nie bylo.

Zreszta... co mialo byc napisane to juz wczesniej napisano.

Napisano

...czy ktoś wrzuci jakieś fotki z tej imprezki?

bo na wyniki to raczej nie będzie można liczyć? mogę w domu śmiało powiedzieć, że wygrałem, hihi

Czekam na Susz, który wzorem lat ubiegłych pokaże jak należy organizować tego typu zawody!

pozdrawiam rowerową brać

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Raczej zawody MTB Korona Północy - Bratian, Brodnica w sierpniu ;)

Organizatorzy z Brodnicy zapowiadają trasę dorównującą Bratianowi, więc może być ciekawie :)

W Brodnicy nie będzie ciekawie bo organizator na dwa dni przed imprezą po prostu ją odwołał. Nawet wcześnie.

Napisano

W Brodnicy nie będzie ciekawie bo organizator na dwa dni przed imprezą po prostu ją odwołał. Nawet wcześnie.

hehe dobre cały ten Cykl po za Bratian to jest jedna wielka porażka dobrze że i tak nie chciałem jechać do Brodnicy. Szkoda czasu i kasy na tak lipne zawody patrz Iława.

Napisano

W Suszu impreza była zorganizowana tak jak należy. Organizatorom nie można nic zarzucić. Moim zdaniem zawiedli organizatorzy z Iławy no i oczywiście z Brodnicy odwołując wyścig.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Tajemnicze MTB w Brodnicy pojawia się i znika i znowu pojawia , jaja sobie robią? Niepoważni organizatorzy, odwołanie na kilka dni przed , ponowna organizacja ale jakaś taka tajemnicza, uczestnicy już raz się tam wybierali

Napisano

Maraton to troche za dużo powiedziane, to wyscig XC. Pętla ma kilka kilometrów, robienie kółek po trasie XC zeby wykręcić dystans 50 km i nazwać to maratonem to nieporozumienie

Chyba mylisz imprezy, jesli ta organizowana przez "Kolarski Klub Sportowy Brodnica Mtb Cycling Team" dojdzie do wkońcu do skótku to w odstepie 2 tygodni będa w Brodnicy dwie imprezy MTB. (Druga to "Jesienny maraton MTB "Po Pojezierzu Brodnickim" http://memorialpoplawski.pl/ - który odbył sie już kilka razy w poprzednich latach)

Napisano

Coś wiadomo o tym tajemniczym maratonie 30.09 w Brodnicy?

@AreBie

Mógłbyś coś napisać o tym maratonie, który ma się odbyć 14.10 w Brodnicy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...