Shakira Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Witam mam rower Kross hexagon v3 i chciałbym kupić sobie opony szosowe. Dużo osób na forum poleca opony Kenda Kwest. Czy są jeszcze jakieś opony godne uwagi w cenie około 50 zl za sztukę ? Jeszcze mam jedno pytanie czy do nowych opon trzeba kupić nowe dętki ? Jak tak to jakie najlepiej ? Z góry dzięki za odpowiedź
seraph Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Kenda Kwest jak najbardziej oponka Tyle że to slick więc pożegnaj się z jazdą w terenie praktycznie. Nie myślałeś o jakimś semi-slicku np.: Kenda k-908? Dętki możesz zachować spokojnie.
Shakira Napisano 1 Maja 2012 Autor Napisano 1 Maja 2012 W terenie w ogóle nie jeżdze. A te kwesty to do jeżdzie po chodnikach nadają się choć troche ?
seraph Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Jasne, że tak bieżnik na chodniku potrzebny nie jest bo to utwardzona nawierzchnia. Wbijesz ze 4 bary powietrza i zobaczysz, że rower popłynie wręcz, ale dziury radziłbym omijać
Shakira Napisano 1 Maja 2012 Autor Napisano 1 Maja 2012 A jeszcze mam pytanei odnośnie opon maxxis detonator. Warto się nad nimi zastanowić ? oraz ilu calowe najlepsze na taki rower
ProCombat Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Moja propozycja jest taka : Continental Double Fighter 1.9 ii (2) Oto link : http://www.probikes.pl/index.php?item=354 Bardzo dobre opony z delikatnym bieżnikiem .
seraph Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 Te Continentale wg mnie jeśli kolega nie jeździ w terenie w ogóle to będą się marnować. Co do Detonatorów to wiele dobrego o nich słyszałem i sam bym się chyba właśnie na nie przesiadał na szosę, a jeśli rozmiar to jak najmniejszy, żeby ciśnienie jak najwyższe wbić bez obawy. One są w od 1' już.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.