Skocz do zawartości

[opony] Jakie wybrać do MTB

Shakira

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam rower Kross hexagon v3 i chciałbym kupić sobie opony szosowe. Dużo osób na forum poleca opony Kenda Kwest. Czy są jeszcze jakieś opony godne uwagi w cenie około 50 zl za sztukę ? Jeszcze mam jedno pytanie czy do nowych opon trzeba kupić nowe dętki ? Jak tak to jakie najlepiej ?

Z góry dzięki za odpowiedź

Napisano

Kenda Kwest jak najbardziej oponka :thumbsup: Tyle że to slick więc pożegnaj się z jazdą w terenie praktycznie. Nie myślałeś o jakimś semi-slicku np.: Kenda k-908? Dętki możesz zachować spokojnie.

Napisano

W terenie w ogóle nie jeżdze. A te kwesty to do jeżdzie po chodnikach nadają się choć troche ?

Napisano

Jasne, że tak bieżnik na chodniku potrzebny nie jest bo to utwardzona nawierzchnia. Wbijesz ze 4 bary powietrza i zobaczysz, że rower popłynie wręcz, ale dziury radziłbym omijać :teehee:

Napisano

A jeszcze mam pytanei odnośnie opon maxxis detonator. Warto się nad nimi zastanowić ? oraz ilu calowe najlepsze na taki rower

Napisano

Te Continentale wg mnie jeśli kolega nie jeździ w terenie w ogóle to będą się marnować. Co do Detonatorów to wiele dobrego o nich słyszałem i sam bym się chyba właśnie na nie przesiadał na szosę, a jeśli rozmiar to jak najmniejszy, żeby ciśnienie jak najwyższe wbić bez obawy. One są w od 1' już.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...