pawcio1998 Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Witam ! od 6 miesięcy jeżdżę na Kross Evado 1.2 i mam problem z tarczą. Klocek ociera o tarczę, ale nie cały czas tylko kilka razy w obrocie koła i mam pytanie czy tak ma być? Czytałem o tarczach rowerowych i z tego co zrozumiałem klocek nie może ocierać ponieważ to niszczy tarczę bo się nagrzewa. Kręciłem r-pad in ale on tylko przybliża klocek i oddala a ocieranie dalej słyszę. Doszedłem do wniosku że to nie o ten klocek chodzi tylko o ten drugi. które pokrętło za niego odpowiada ? Dzięki za pomoc! ok poradziłem sobie z tym,koło było źle osadzone i klocek zbyt blisko tarczy. Niby nic nie ociera o tarczę i wszystko jest git ale od prędkości 14km/h do ok.30km/h coś piszczy lecz nie wiem co. Na pewno jest to związane z piastą lub właśnie z tym hamulcem. Dodam że rower nie jeździł po żadnym błocie więc nie może być nic zabrudzone.Mógłby mi ktoś powiedzieć co się dzieje ?
MrPawcio Napisano 18 Sierpnia 2012 Napisano 18 Sierpnia 2012 skoro coś piszczy to może osłona piasty ? posmaruj to olejem i będzie git.Miałem to samo i pomogło
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.