frak Napisano 13 Marca 2006 Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Chcialbym zapytac gdzie moge kupic reduktor(tuleje) do sztycy. Rozmiar sztycy to 26,6 a otwor w ramie 31,8. I tu problem. Prosze o pomoc w znalezieniu reduktora, dziekuje i pozdrawiam bike'ersow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 15 Marca 2006 Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Chcialbym zapytac gdzie moge kupic reduktor(tuleje) do sztycy. Rozmiar sztycy to 26,6 a otwor w ramie 31,8. I tu problem. Prosze o pomoc w znalezieniu reduktora, dziekuje i pozdrawiam bike'ersow Redukcję można kupić w sklepach, np. Amigo-Bike Jeśli 31,8, to domyślam się, że to np. Giant, jak u mojego znajomego. Osobiście proponowałbym jednak sztycę na własciwy rozmiar - chociażby we wskazanym sklepie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frak Napisano 9 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Redukcję można kupić w sklepach, np. Amigo-Bike Jeśli 31,8, to domyślam się, że to np. Giant, jak u mojego znajomego. Osobiście proponowałbym jednak sztycę na własciwy rozmiar - chociażby we wskazanym sklepie. Pozdrawiam Przepraszam za pomylke chodzi mi o 26,6 na 30,4:) a takiej redukcji do sztycy w w/w miejscu nie dostalem i szukalem w innych i tez nie znalazlem, help!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dex1 Napisano 10 Maja 2006 Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 takiej redukcji nie znajdziesz! wszystkie redukują do najpopularniejszego rozmiaru czyli 27,2 mm! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easyrider Napisano 10 Maja 2006 Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Zleć to jakiemuś tokarzowi... każdy zrobi bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 10 Maja 2006 Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Zastanów się jednak czy koszt wykonania redukcji przez tokarza (+ materiał) nie przekroczy ceny nowej sztycy we właściwym rozmiarze Chyba, że masz jakąś super sztycę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzewa Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Stary temat, ale odświeżam bo : pewien sprzedawca z allegro chce mi wciśnąć sztyce o rozmiarze ~27 gdzie ja musze mieć 26,8 czy ja źle kojarze, że to jest awykonalne ?? a gościu chce wcisnąc kicior proponując jeszcze reduktor do takiej sztycy???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andref Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Tioga robi takie przejsciowki. Dystrybutorem jest AMP Bike z Czestochowy. Sam mam taka tuleje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzewa Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Sam mam taka tuleje. Prosze o krótki instruktaż dla niedoinformowanej: pt. jak to działa i wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andref Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 To zwykly, okragly kawalek aluminium, z czyms na ksztalt kolnierza, zeby nie chowal sie w ramie. Ma ok 10cm wysokosci. http://www.ampbike.com/modules.php?name=ma...ki%20do%20sztyc Jak dziala? Hmm... trzeszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzewa Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Jak dziala? Hmm... trzeszczy jak trzeszczy to nie chcę :twisted: nabawiłabym sie nerwicy, nie cierpie jak mi rower wydaje inne dzwięki, oprócz szumu opon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andref Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Trzeba nasmarowac jakims stalym smarem. Wtedy nie trzeszczy. Ja owinalem tasma izolacyjna i tez daje rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 sztyca jest WIĘKSZA, niż dziura w ramie, więc jakim códem cudem może wejść w tą rame i po co tu redukcja? przecierz przecież juz małe dzieci mają takie zabawki z dziurkami i klockami i wiedzą, że do małej dziury duży klocek nie wejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzewa Napisano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 sztyca jest WIĘKSZA, niż dziura w ramie, więc jakim cudem może wejść w tą rame no i właśnie też tak myslałam, ale okazuje sie, że jednak reduktor redukuje "wzwyż" Przejściówki do sztyc z rozmiaru 26,8mm do rozmiarów: 28,6mm 29,2mm 29,4mm 29,6mm 30,4mm 30,8mm 31,6mm dziwne nie ?? ale prawdziwe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andref Napisano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Zeby byla jasnosc - sztyce masz 26,8mm, a otwor w ramie o jednej z podanych srednic. Wtedy stosujesz redukcje. W druga strone raczej nic nie wymyslisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.