TriggaHappy Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Obecne rękawiczki (Author) już się rozlatują, wytrzymały jeden sezon. Trzeba kupić nowe. W zeszłym roku widziałem że ludzie w środku lata jeżdżą w całych rękawiczkach więc może też zaopatrzę się w takie, plusem jest to że będą mi służyć również przed zimą do temperatury max -10. Czy możecie polecić mi jakieś całe rękawiczki tylko żeby były jak najbardziej przewiewne. Preferuję coś od marki FOX. Mam nawet dwa typy, ale fajnie jakby ktoś coś o nich napisał lub podał swoje typy/sugestie. Moje typy to http://allegro.pl/rekawice-fox-digit-giant-full-xl-nowe-sklep-i2302657686.html oraz http://allegro.pl/nowe-rekawiczki-fox-360-vortex-xl-i2291382301.html Z góry dzięki, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Przewiewne letnie rękawiczki (nawet te całe) w życiu nie posłużą Ci w temperaturze -10 zimą, chyba, że na lato zamierzasz kupić zimowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 http://allegro.pl/nowe-rekawiczki-sixsixone-661-raji-rozmiar-l-i2298996551.html świetnie wentylowane, minimalna ilość materiału praktycznie nie gromadzi wody. używam z grip shiftami. zapewniają dobry chwyt również gdy chwyty są mokre. no i najważniejsze że sprawdzają się przy -10 o ile oczywiście założymy na nie normalne zimowe rękawiczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xnutez Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Na Allegro udało mi się wyrwać downhillowe NO FEAR. Genialne na lato ,wiosnę jesień i lekką zimę. Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TriggaHappy Napisano 1 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Z tą zimą chodziło mi o to że długie palce lepiej poradzą sobie z ogolnym trzymaniem ciepla dloni i palcow razem z jakimis cienkimi zimowymi pod spodem. Te stare które mi się rozwalają są bez palców i nawet z rękawiczkami pod spodem nie dawaly rady poniżej zera zeszłej zimy. Nadal czekam na jakieś opinie o FOXach Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Takie rzeczy to tylko w Erze Albo ręce z Ery. Nie wiem czym jest "lekka zima". Rękawiczek letnich z długimi palcami używam do plus 10 stopni, potem zaczyna być zimno. Między plus 10 a powiedzmy plus 5 używam też długopalczastych, jednak mają one grubszą zewnętrzną część która chroni przed wiatrem. Poniżej 5 stopni do zera zakładam pod nie "magiczne rękawiczki" czyli cienkie naciągliwe rękawiczki "cywilne". W niższych temperaturach już coś pancerniejszego. Trzeci raz z rzędu korzystam z rękawiczek specialized. Miałem różne, axo, foxy, mxr ale spec to spec. Proporcje obwodu i długości palców idealnie na moje łapy. Pojawi się nowy model to też nabędę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 czyli na lato chcesz kupić za duże by móc używać ich zimą z drugą parą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Całe lato i zimę używam Dirtpaw-y. Zimą na dłuższe wypady zakładam dodatkowo cieńkie rękawiczki z windstopera. Do minus dziesięciu daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Ja polecam Dartmoor Snake -> http://allegro.pl/rekawiczki-z-palcami-dartmoor-snake-kurier-ambike-i2289023533.html Przy 30 stopniach ręka nie jest zapocona, są przewiewne, a i przy niższych temperaturach się sprawdzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragonfly Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Kup sobie rękawiczki Shimano XTR.Mam drugi sezon i wyglądają naprawdę dobrze.Kosztowały w sklepie nie całe 70pln.Można w nich jeździć od +5stopni. Nawet w upały nie dają radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xnutez Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Nawet w upały nie dają radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragonfly Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Wkradło się nie potrzebne słowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaffel Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Patrz jakie fajne rękawice ostatnio wyrwałem na przecenie: http://allegro.pl/shima-wyprzedaz-firefly-m-stara-cena-69zl-i2276033274.html Kosztowały mnie 29 zł (przecenione z 70zł), czyli tyle co nic. Ochraniacze świetne. Na upał za ciepłe, ale w lecie da się jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xnutez Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Na upał za ciepłe, ale w lecie da się jeździć. Przypomnij mi proszę kiedy w naszym klimacie najczęściej mamy upały?! Zimą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavvel Napisano 2 Maja 2012 Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Używam Endura Monty (czy fullmonty. Nie pamiętam). I je polecam:) na upały bardzo dobre, a spokojnie można w nich jeździć w temperaturach zbliżonych do zera (od plusowej strony). żelowe wkładki, pomiędzy palcami siateczki, generalnie świetne rękawiczki. Mają tylko jedną wadę - łatwo się brudzi wewnętrzna strona. P. Wysyłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axl Napisano 2 Maja 2012 Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Jeśli chodzi o rękawiczki to naprawdę ekstra są te od Speca, zarówno z długimi jak i krótkimi palcami. Dobre wykonanie i wygoda. Choć design na 2012 wg mnie gorszy od poprzedników - ale to kwestia gustu. Dla komórkowców są też modele WireTap z paluchem do pisania po ekranie telefonu. Z innych firm mogę polecić model Snake z Etape - wykonanie i wygląd ekstra (czego nie da sie powiedzieć o modelu Spring) i cena przyzwoita. Miałem też kilka Authorowskich rękawiczek i co do wykonania tych starszych modeli to lipa straszna, do tego jedne szybko mi się rozpadły. Nowsze modele wyglądają już dużo lepiej, mam nadzieję że z jakością też poszli do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 2 Maja 2012 Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Płacenie za ten WireTap to głupota, w moich rękawiczkach też spokojnie używam telefonu. Ściema marketingowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaffel Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Przypomnij mi proszę kiedy w naszym klimacie najczęściej mamy upały?! Zimą? Kolego, mieszkam w Polsce i wszystko odpowiada "polskiej skali". Nie podoba Ci się? Jeśli tak, to wypad na forumrowerowe.es ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xnutez Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Kolego, mieszkam w Polsce i wszystko odpowiada "polskiej skali". Nie podoba Ci się? Jeśli tak, to wypad na forumrowerowe.es ;] To kiedy mam zrobić w końcu ten wypad, jak mi się podoba czy jak mi się nie podoba, bo ze składni zdania nie wynika. Co to jest "polska skala"? Dlaczego wszystko jej odpowiada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabek114 Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Wasza rozmowa jest na poziomie przedszkola jeśli nie niżej... (Jesteś głupi. Nie to Ty jesteś głupi! Chyba żartujesz, Ty jesteś głupi...etc) Wracając do tematu... Ja kupiłem w tym roku te: NOWE rękawice na zimę PRO EQUIPE 0/+10 CIEPŁE XL (2315395093) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Jeździłem w nich od stycznia i przy takich temperaturach jakie były w styczniu, w ręce nie było zimno. Jeżdżę w nich teraz i za gorąco też nie jest. Godne polecenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TriggaHappy Napisano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Odświeżam bo mam prośbę. Upatrzyłem sobie już rękawice FOX Dirtpaw Race 2012, a oto sklepy które biorę pod uwagę: http://www.rowerowy.com/ubrania_buty_ochrona/rekawiczki/fox_dirtpaw_race http://4bikes.pl/rekawice-fox-dirtpaw-race-p-12275.html http://www.4ride.pl/index.php/rekawice-fox-dirtpaw-race.html Który sklep wybrać żeby nie mieć żadnych kłopotów typu "na stronie jest informacja że rękawiczki są na magazynie a w rzeczywistości ich nie ma" ? Wcześniej kupowałem coś w hadronsport.com - po trzech dniach moich maili i nieodbieranych telefonów raczyli odpisać że towaru nie mają mimo że na stronie jest podane że jest pełny stan magazynowy. Chcę tego uniknąć, od tamtego czasu jestem wyczulony na coś takiego i wolę najpierw zapytać o opinię na forum. Chce zamówić jutro rano i otrzymać we wtorek z tym że jestem w pracy 10-18 i w tym czasie nie mam możliwości sprawdzać maila gdyby sie okazalo ze nie ma ich na magazynie i ewentualnie wybrać szybko inny model żeby nie opóźnić wysyłki. Według tych sklepów do których podałem linki każdy ma te rękawiczki na magazynie, chciałbym się dowiedzieć który sklep polecacie, oczywiście pytanie kieruję do osób które kupowały już coś w jednym drugim lub trzecim sklepie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz231 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 rowerowy.com | rower | rowery | dirt | street | bmx | downhill | free ride | części | akcesoria | ramy | amortyzatory | ochraniacze mogę polecić z czystym sumieniem. Zamawiałem u nich, co prawda tylko raz, ale zero problemów. Komunikacja bardzo dobra. Zamówienie złożyłem w czwartek na attacki srama. Po dwóch godzinach otrzymałem info, że brak w magazynie, taka też była informacja na stronie. W poniedziałek otrzymałem koleją wiadomość, że we wtorek będą mieli dostawę o dystrybutora w środę manetki już montowałem na kierownicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekpp Napisano 20 Maja 2012 Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Wybieram się wkrótce w dość długą podróż, czy możecie podpowiedzieć jakie rękawiczki wybrać na rower trekkingowy? Chciałbym żeby były z długimi palcami, mimo że to bedzie lato. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.