sweenytodd Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Witam wszystkich:) mam taka prosbe o jakie kolwiek opinie na temat treka fuel ex z zeszlego roku albo z tego roku...kolega ma treka remedy 7 z 2009 roku i jest z niego bardzo zadowolony ale remedy to raczej juz rower do freerideu a ja szukam sciezkowca:) z gory dziekuje za jaka kolwiek pomoc pozdrawiam
Sol Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Jeden z lepszych ścieżkowców na rynku, zdobywca tytułu roweru roku 2010 w teście WhatMountainBike w tej kategorii. Warto brać wersję z damperem DRCV, bo wtedy najlepiej odczujesz pozytywy zawieszenia. Tu jest trochę materiału http://www.bikeradar.com/search/?searchTerm=fuel&x=0&y=0
Obes Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Zapytaj kolegę arek_wro on ma dosyć długo, zawieszenie 2011 czy 2009 praktycznie się nie zmieniło, zapewne warto dopłacić do tłumika DRCV , nie zmienia własności zawieszenia ale zapobiega progresji ugięcia w końcówce skoku.
sweenytodd Napisano 2 Maja 2012 Autor Napisano 2 Maja 2012 dzieki bardzo...tak dokladniej to moje zainteresowanie kreci sie kolo Treka Fuel Ex 7 2012 albo Fuel Ex 8 2011 musze jeszcze troche poszperac bo oba rowery troche kosztuja;p
Obes Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Ze szperania w sieci nie wyniknie nic ponad to, że Fuel EX zbiera bardzo pozytywne opinie, więc jeśli jego geometria Ci odpowiada na pewno nie będziesz żałował wydanych pieniędzy.
MonoVan Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Fuele strasznie pękają! Dlatego bez gwary brać nie należy
arek_wro Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Gwarancja przy zakupie każdego roweru za niemałe pieniądze to podstawa. A co do pękania, to możesz podać jakieś dane, sugerujące, że te ramy pękają znacznie częściej niż inne? Które fuele - karbon, alu, fuel ex czy top fuel, które roczniki - z abp czy wcześniejsze?
kadargo Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Treki mają dożywotnią ale o ile pamiętam tylko na pierwszego właściciela. Nie mogę znaleźć karty więc pewności nie mam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.