ficuss Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Witam! Czytałem różne opinie nt. osłon na golenie. Zdania były podzielone, jednak za opłacalnością odezwało się więcej osób. I tutaj moje pytanie: czy mógłby ktoś wypowiedzieć konkretnie, jak widzi sens zalóżenia owych osłonek? I dwa, gdzie mogę takie dodać. Powierzchownie przeszukałem allegro i kilka sklepów - nic, ani osłonek neoprenowych ani harmonijek. Model to Suntour XCT v4, 80mm. Czyścić oczywiście będę po jakiś większych jazdach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matkell Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 jeżeli chodziło Ci o to, gdzie możesz je dostać: http://www.bazarek.pl/produkt/16452/657085/oslona-goleni-amortyzatora-lizard-skins.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Taka osłona jest zbędna. Po co Ci ona? Lepiej jeździj bez i dodatkowy plus to, że od razu zauważysz jeżeli coś się będzie źle działo z amortyzatorem. Pod powłokę neoprenową dostaje się piasek i rysuje golenie. Poza tym jednak zatrzymuje amortyzator i nie jest już taki miękki. Jeżeli chcesz to możesz harmonijki zamontować. Na forum już ktoś taki patent robił a gumy kupił chyba takie jak do simsona. Według mnie ani jeden ani drugi patent mnie nie przekonuje. Jak się coś tam dostanie już to zrobi wielkie szkody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.