Skocz do zawartości

[Buty] do 200

Bo0b

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zamierzam kupić sobie budy, chciałbym się dowiedzieć jak dobierać rozmiar jeśli niemiałbym możliwości przymierzenia.

posiadam pedały shimano pd a530, czy wszystkie bloki pasują czy muszę kupić jakiś konkretny model ?

w oko wpadły mi shimano mt42 http://allegro.pl/buty-shimano-sh-mt42-mtb-rozm-44-wyprzedz-i2283684931.html

lub któreś z modeli accenta

Buty głownie do jazdy lecz by dało się w nich podejść np. na jakąś skałkę etc.

Dla mnie wygodne bardzo, tylko uciążliwe z tym sznurowaniem. Jeździłem dokładnie rok, codziennie, wiosna, lato, jesień, zima, wiosna, słońce, deszcz, śnieg (z ochraniaczami), - 16st.C +32st.C (w cieniu),

Buty poza tym, że są zakurzone, brudne itp przeżyły bez jakichkolwiek uszczerbków, rzep trzyma tak samo jak na początku, będę dalej użytkował.

Następne będą tylko z rzepami, ze wzgledu na praktyczność.

Nie pamiętam , ale kupiłem jakoś tak za 142zł, czy coś koło tego.

• 4 tygodnie później...

shimano mt43 już zamówione.

Teraz muszę znaleźć gdzieś tanie bloki sh51

na aukcjach są albo z jakąś blaszką albo bez... co to za blaszka i czy jest konieczna ? Gdzie tanio mogę nabyć bloki ?

Wczoraj kierując się głównie zasobnością mojego portwela wybrałem i zakupiłem MT32. Jeszcze w nich nie jeździłem, ale wykonanie i estetykę oceniam na wartą swojej ceny . Mają one siateczkowe półprzepuszczalne materiałowe wykończenie i podeszchwę identyczną jak w droższym modelu MT42.

Wydaje mi się, że na tej półce to różnice cenowe wynikają chyba tylko ze stykistyki, bo w jakości i funkcjonalności na pewno bardzo od siebie nie odbiegają.

Wczoraj kierując się głównie zasobnością mojego portwela wybrałem i zakupiłem MT32. Jeszcze w nich nie jeździłem, ale wykonanie i estetykę oceniam na wartą swojej ceny . Mają one siateczkowe półprzepuszczalne materiałowe wykończenie i podeszchwę identyczną jak w droższym modelu MT42.

Wydaje mi się, że na tej półce to różnice cenowe wynikają chyba tylko ze stykistyki, bo w jakości i funkcjonalności na pewno bardzo od siebie nie odbiegają.

nie MT42, tylko MT33.

--------------

To już dla innych, skoro już kupiłeś:

W zależności rozmiaru można wyrwać te super butki (MT32) na allegro nawet za 150zł

Jeśli chodzi o rozmiarówkę to uwaga, bo osoby o szerokich stopach, szczególnie w palcach będą prawdopodobnie potrzebowały o 2 rozmiary większe buty niż te noszone na co dzień. Ci którzy mają zgrabne stopy tylko o 1 rozmiar większe.

Tak czy inaczej prawda jest taka, że przed zakupem w internecie najlepiej w sklepie ustalić swój rozmiar u danego producenta.

Pozdrawiam,

BW.

Witam

podepnę się pod temat by nie zaśmiecać nowym tematem.

Co sądzicie o tych butkach cena troche powyzej 200zl

http://allegro.pl/shimano-buty-mtb-sh-m087-spd-model-2012-r-40-i2350789903.html

Czy jak na pierwsze buty do SPD wystarczą??

albo może troche inaczej na co powinienem zwrócić szczególną uwage (oprócz wyglądu:P) kupując buciki SPD??

Zwróć uwage na to jak zamierzasz ich używać. Częśc z butów Shimano ( np. MT33 jak moje) ma całkiem dobrze schowane bloki i chodzi się w nich nawet znośnie. Te bardziej sportowe maja często tylko pojedyncze kołki i chodzenie nie jest już tak wygodne, ale sa lżejsze. Coś za coś.

Ja jakoś nie mogłem dopasować rozmiarówki shimano. Polatałem, poprzymierzałem i wybór padł na NW Lizzard Pro. Zależało mi na jak najlepszej wentylacji no i poszło. 1 Kurs dzisiaj ..... magia. Chłodno w stopy, wygodnie... bez ucisku, świetnie trzymają stopę...

Polecam przymierzać... nie ma co się czaić i pytać. Każda stopa jest inna, a wirtualnie to sobie można tylko pooglądać, czy aby wizualnie pasują czy nie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...