Skocz do zawartości

MakG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Korzystając z dłuższych wakacji po maturze planuję wybrać się na wyprawę do Wenecji i szukam chętnych, którzy by do mnie dołączyli. Na razie mam tylko szkic trasy i będę ją modyfikował w zależności od atrakcji w danym rejonie. Sam będę startował z Warszawy i myślę, że najlepiej by było podjechać pociągiem i na rowerze wyruszyć spod czeskiej granicy.

Noclegi oczywiście na dziko w namiotach lub u gospodarzy.

Termin: Sierpień 2012

Przebieg trasy: Warszawa - Wiedeń - Wenecja - (Zagrzeb) - Budapeszt - Kraków

Długość trasy: około 2100 km (odliczając dystans od Warszawy do czeskiej granicy)

Mapa poglądowa: http://i50.tinypic.com/2r5zqdg.jpg

Chętnych zapraszam do wypowiadania się w tym temacie lub do wysłania mi wiadomości na PW.

Jeżeli ktoś był na podobnej wyprawie w tych okolicach, to byłbym wdzięczny za wszelkie wskazówki.

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team

Jeśli mogę tylko dodac taki szczegół (a może okazac sie istotny)-sama Wenecja kompletnie nie nadaje się na nie tylko jazdę ale w ogóle pojawienie tam z rowerem .

3 lata emu po przejechaniu transalpu chcieliśmy uczcic wyprawę tzw "kolacją Mistrzów" w Wenecji (stamtąd też wracaliśmy samolotem z rowerami).

Jedna Wielka Pomyłka a czar całej wyprawy prysł po wyjściu z dworca kolejowego.

Nie żeby odradzac ale warto pomyślec o spaniu gdzieś przed Wenecją a samo miasto oglądac podjeżdżając bez sakw ( i zostawiając rower gdzieś przypięty) lub pociągiem podmiejskim (kursuje bardzo często)

Chyba tyle.

I powodzenia!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...