Skocz do zawartości

[Rama]Kross Crime 18

Marcin14

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, cześć. Dopiero co zaczynam zabawę z kolarstwem górski (mam 14lat) a więc chciałbym wiedzieć co sądzicie o ramie Kross Crime 18 ma ona : 120 skoku, damper Rock Shox Monarch 3.1M kosztuje ona 1200zł czy koszt jest opłacalny. Czy nadaje się do lekkiego DH? Czy polecalibyście inną ramę zależy mi żeby była amortyzowana max do 1500zł. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

post-152407-0-07570400-1335788373_thumb.jpg

Napisano

użytkowniku Marcin14 czy posiadasz obecnie rower ?

jak tak to jaki i sprecyzuj co chcesz na tym nowym robić ?

i w ogóle to już na aukcji z której wziąłeś zdjęcie pisało do czego ona może służyć

Napisano

Czepiasz się? Autor napisał że ma zamiar zacząć przygodę z "lekkim DH" cokolwiek to jest i zasugerowałem że lepiej zacząć zjazdy od ht a dopiero później ewentualnie przesiąść się na fulla. Osobiście uważam że sztywniak lepiej wyrabia technikie. I tyle.

Napisano

To jest dorobiona ideologia jeszcze z czasów jak fulle były horrendalnie drogie i większość nie było na nie stać. Teraz ramę można kupić za znośne pieniądze i nie ma sensu robić ludziom wody z mózgu. Przesiadka z HT na fulla to kolejna żmudna nauka techniki, bo full zupełnie inaczej się zachowuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...