Skocz do zawartości

[Sklep internetowy] Focus (centrumrowerowe.pl) - opinie

frak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś dostałem paczkę ze sklepu CentrumRowerowe.pl i jej zawartość NIE zgadza się z tym za co zapłaciłem :)

Zamówiłem m. in. łańcuchy Rohloff'a i dostałem o jeden za mało!

Telefonów podanych na stronie nikt nie odbiera, więc wysłałem maila. Zakładam, że wyprostują sprawę szybko czyli doślą priorytetem łańcuch :angry: Dam znać co i jak :)

Napisano

W poniedziałek skontaktowali się telefonicznie, a dziś dostałem łańcuch. Niby OK, ale na 3 zamówienia z dwoma był problem - tym razem brakowało łańcucha, a poprzednim dostałem przerzutkę o innej średnicy niż zamówiłem :confused: Po komentarzach z allegro widzę, że nie tylko ja miałem takie przygody.

Nad ewentualnym kolejnym zamówiniem u nich będe musiał dobrze się zastanowić, choć trzeba przyznać, że niektóre części mają super ceny - np wspomiany Rohloff.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Też pochwalę centrumrowerowe.pl

Ceny fajne - za obręcz, którą u nich kupiłem w niektórych sklepach internetowych życzono sobie nieraz 30 zł więcej. Kontakt bardzo dobry. Jakieś małe niejasności bezproblemowo wyjaśniłem telefonicznie, a o każdym etapie transakcji (wpłynięcie kaski - płaciłem przelewem, wysłanie towaru) byłem informowany mailowo.

Tempo wysyłki też świetne - pieniądze dostali w poniedziałek, a już we wtorek obręcz była u mnie.

Wkrótce planuję kolejne zakupy u nich.

Napisano

Witam!

Bardzo dużo u nich kupowałem i nie było żadnych problemów. Nawet można dogadać się z ceną. Teraz trafiła mi się sprawa najtrudniejsza czyli reklamacja hamulca Hydraulicznego. Niestety sprawa się ciągnie ale tak się spodziewałem bo jak wszyscy wiedzą biorą towar z niemiec i tam tez reklamują. Powiedzieli , że potrwa to 4 tygodnie ale i pocieszyli ze żadko im się zdarza żeby reklamacja nie została uznana. Na szczęście mam w zapasie inny i mnie to nie boli , spokojnie czekam.

Ogólnie bardzo polecam i potwierdzam fachowy kontakt.

Napisano

Minął tydzień od realizacji poprzedniego zamówienia (Mavic XM321) i dzisiaj sfinalizowałem kolejną transakcję z centrumrowerowe.pl. Tym razem kupiłem hamulce BR-M525. Tak jak poprzednim razem sprawa została załatwiona błyskawicznie i bez najmniejszych komplikacji. No i ta cena.. mniam.

• 4 miesiące temu...
Napisano

Niestety. Ja ich nie polecę.

Zamówiłem sobie linki, pancerze i takie pierdoły to nie dość że wysłali mi nie kurierem, jak zaznaczyłem tylko pocztą, to jeszcze skasowali 12 zł za przesyłkę zamiast 5 i wysłali 2 metry pancerze hamulcowego za mało.

dla mnie to brak profesjonalizmu.

zobaczymy jakie rozwiązanie wymyślą panowie z CR.

Napisano

no ja też polecam Fucusa... bardzo dobry kontakt... zakupiłem u nich hample shimano 525... szybka dostawa ;] POLECAM !! no i ceny bardzo dobre;]

• Mod Team
Napisano

Składałem u nich niedawno koła. Przy okazji mieli zrobić hamulec Formula ORO K24 (klamka nie odbijała). Koła zrobili bardzo szybko, jednak powiedziałem żeby wysłali całość razem z hamulcem. Z tym był największy problem. W końcu odgięli jakąś sprężynkę odpowiedzialną za odbijanie (co dało jakiś efekt, ale średnio zadowalający), ale nie mieli jak go odpowietrzyć. Nigdzie nie szło dostać odpowiedniej końcówki! W końcu dorwali końcówkę w jakimś sklepie narzędziowym i jeszcze musieli ją przekombinować żeby pasowała. Chwała im za to, że się chciało w to bawić, bo było trochę zachodu. Jedyne poważne zastrzeżenia jakie mam to czas oczekiwania - ponad półtora miesiąca! Fakt, że były komplikacje z hamulcem, że mieli dużo roboty, w dodatku serwisant przez tydzień był na urlopie. Nie miał bym im tego za złe gdyby nie to, że wiele razy pytałem mailowo, dzwoniłem i byłem zwodzony "tak tak w tym tygodniu wyślemy sprzęt". I tak kilka razy, a ja jak dureń z wielką niecierpliwością czekałem patrząc na słońce i ludzi na rowerach. A wystarczyło postawić sprawę jasno, wyznaczyć od razu późniejszy termin, albo powiedzieć, że nie wiadomo kiedy będzie zrobione. Natomiast zdecydowana pochwała należy się za złożenie kół. Kupowałem u nich szprychy i piastę tylną, resztę części przysłałem. Koła zostały złożone perfekcyjnie, od razu widać, że robił to prawdziwy fachowiec. Są idealnie proste a przeszły już kilka razy ostrą jazdę w terenie.

A i jeszcze przyczepić się muszę do kontaktu mailowego. Tu sprawa wygląda kiepsko. Odpowiadają z dużym opóźnieniem, a czasem niestety wcale. Myślę że pracowników jest za mało, a roboty za dużo.

Napisano

Ja mam obojętny stosunek do centrum. Czekałem ponad 2 tygodnie na paczkę. Okazało się, że źle ją zaadresowali. Trudno, pomyłki się zdarzają, ale zamiast przez ten czas śmigać na rowerze to siedziałem w fotelu i oglądałem mecze.

• 2 tygodnie później...
Napisano

kolega 6 kwietnia dokonal przelewu - zamowil obrecze, szprychy i i nyple. w srode po swietach zadzwonil do nich i okazalo sie, ze nie maja nypli alu (info na stronie mowilo co innego). nawet nie pofatygowali sie, by zadzwonic, poinformowac, zaproponowac jakas zmiane. no nic. paczka miala byc wyslana w piatek 13 kwietnia... niestety w poniedzialek nic nie doszlo... we wtorek tez nie... w srode kumpel zadzwonil z pytaniem o co chodzi... mily pan powiedzial, ze wlasnie wyslali paczke kurierem - podal numer. kumpel czekal. w piatek zadzwonil do firmy kurierskiej, jednak tam dowiedzial sie, ze nie maja przesylki o takim numerze... w poniedzialek bedzie dzwonil do sklepu i zarzada potwierdzenia nadania przesylki, jezeli go nie dostanie zarzada zwrotu pieniedzy.

Napisano
kolega 6 kwietnia dokonal przelewu - zamowil obrecze, szprychy i i nyple. w srode po swietach zadzwonil do nich i okazalo sie, ze nie maja nypli alu (info na stronie mowilo co innego). nawet nie pofatygowali sie, by zadzwonic, poinformowac, zaproponowac jakas zmiane. no nic. paczka miala byc wyslana w piatek 13 kwietnia... niestety w poniedzialek nic nie doszlo... we wtorek tez nie... w srode kumpel zadzwonil z pytaniem o co chodzi... mily pan powiedzial, ze wlasnie wyslali paczke kurierem - podal numer. kumpel czekal. w piatek zadzwonil do firmy kurierskiej, jednak tam dowiedzial sie, ze nie maja przesylki o takim numerze... w poniedzialek bedzie dzwonil do sklepu i zarzada potwierdzenia nadania przesylki, jezeli go nie dostanie zarzada zwrotu pieniedzy.

bardzo mnie zaskoczyła Twoja wypowiedź. Ja również miałem problemy z CR gdyż zamias manetek przysłano mi klamki, ale odesłałem je i po tygodniu przysłali mi manetki (troche długo, ale doszły), myślę że twój kolega nie pwoinien sie martwić bo napewnoe wszystko zostanie wyjasnione.

Napisano

nie no, jestem pewien, ze w koncu wszystko by przyszlo, jednak sposob potraktowania klienta jest zaskakujacy. nie spodziewalem sie tego po CR, w koncu ma tu tyle pozytywnych opinii. jakies dziwne obiecywanie, fikcyjne numery przesylek... cos zawiodlo... a konkurencja jest, wiec osobiscie chyba nie skorzystam z uslug tego sklepu.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Z poczatkiem lutego 2007 kupilem amortyzator bombera mx pro eta 120mm. Puściłem przelew i bardzo szybko otrzymałem przesylke tyle ze z mx comp eta. Sprawe wyjaśniłem, odesłałem compa i z przeprosinami otrzymałem zamówiony model pro.

Niestety amortyzator po 100km(!) uzytkowania w XC pod jeźdźcem 90kg dostal sporych luzów uniemożliwiających dalsze uzytkowanie. 4 maja złożyłem wiec reklamacje za pośrednictwem formularza na stronie WWW sklepu. Jeszcze tego samego dnia otrzymałem telefon ze naprawa i ile będzie możliwa potrwa ok. 1miesiaca i z takim czasem musze się liczyc. Ponieważ wiedziałem ze nie przyspiesze tego terminu pogodziłem się z rozlomka. W poniedziałek miałem przesłać kurierem amortyzator ale otrzymałem kolejny telefon ze sklepu ze ewentualna naprawa będzie trwala ok. 2miesiecy ponieważ zawoza sprzet do niemieckiego serwisu w którym się zaopatruja w sprzet. Uznalem ta informacje jako głupi zart i wstrzymałem wysyłkę widelca. Równocześnie zasiegnelem informacji u znajomego mecenasa i skonstruowałem pismo w którym powołałem się na ustawe i zażądałem nowego widelca zdając sobie sprawe oczywiście ze w ustawowym czasie to sprzedawca wybiera czy naprawi czy wymieni. Reklamacja dotyczyla niezgodności towaru z umowa(a nie z tytulu gwarancji). W dniu dzisiejszym mija 14dzien kiedy zostal dostarczony amortyzator do sklepu a ja nadal nie otrzymałem informacji czy reklamacja zostala uznana. Ponieważ sprzedawca nie ustosunkowal się do reklamacji zgodnie z art. 8 pkt 3 ustwy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego(Dz. U. z dnia 5 września 2002 r.) po upływie 14dni bez ustosunkowania się sprzedawcy reklamacje automatycznie uznaje się za uzasadniona a w przypadku reklamacji z tytulu niezgodności z umowa sprzedawca przyznaje się do wydania artykulu który posiadal od nowości wade!

Ciekawe co Panowie z centrum powiedza na pismo które otrzymaja w dniu jutrzejszym. Rozwala mnie ich ignorancja. Mam wrazenie ze to jest kolejny sklep który przerosla ich wlasna popularność!

Niestety amortyzator po 100km(!) uzytkowania w XC pod jeźdźcem 90kg

Sorki miało być 80kg :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...