skorpion Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 WItam mam pytanko jaki z tych rowerów według was kupic? Wzrost 196-197 waga 109kg i jaka rama? czekam na odpowiedzi z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Więcej informacji do jakiej kwoty jakie modele cię zaciekawiły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorpion Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Więcej informacji do jakiej kwoty jakie modele cię zaciekawiły modele jak w temacie czyli radon zr race 6.0 lub mbike renegade oczywiscie 29er hehe cena do 5000zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Ja bym postawił na Mbike ale niech inni się wypowiedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorpion Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Ja bym postawił na Mbike ale niech inni się wypowiedzą z tego co widze mbike ma tylko 17 i 19 rame i tu problem mam jaka rama??tak jak napisałem 196-197 wzrostu mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 No dla ciebie to raczej 21" a jak wziął 19" to bardzo wysoko wysunięta sztyca i bardziej sportowa pozycja od której będą przez jakiś czas bolały plecy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorpion Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 No dla ciebie to raczej 21" a jak wziął 19" to bardzo wysoko wysunięta sztyca i bardziej sportowa pozycja od której będą przez jakiś czas bolały plecy dlatego pytam o rower może ma ktos propozycje na inny do ceny 5000zł koniecznie 29er pod wzrost 196-197 wage 109 czekam na propozycje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 koniecznie 29er ? jak nie http://allegro.pl/rower-cube-ltd-race-mtb-gliwice-pirsport-dhl-free-i2297520533.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 mbike odpada, bo 19" nie pogodzisz z takim wzrostem, a polecanie cuba 26" to jakis ponury zart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Czemu niby żart bo co bo jest wyoki to może od razu daj mu rower na 30" kołach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Bo Cube jest krótki i nawet Reaction w rozmiarach powyżej 18" do długich nie należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio12 Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Czyli zostaje Radon w rozmiarze 22 cale.A rower z kołami 26 cali to jest parodia.Sam mam 193 ramę 21,5 i w ekranach kółeczka mi się wydaja małe ja w rowerku dziecięcym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 2 Maja 2012 Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 tylko gdzie Ty tego Radona znajdziesz teraz w tym rozmiarze ? Największe jakie zostały to 18" ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 2 Maja 2012 Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Czemu niby żart bo co bo jest wyoki to może od razu daj mu rower na 30" kołach nie wiem, ile masz wzrostu, ale przy prawie 2m jazda na rowerze mtb 26" xc/xcm w terenie raczej nie nalezy do przyjemnych...tzn trudno to zweryfikowac, bo poki czlowiek nie sprobuje i nie zostanie uswiadomiony, ze jest to patologiczne/da sie lepiej, to przyjmuje zycie jakim jest i tyle...mysle, ze przy takim wzroscie 32" kola bylyby idealne, ale to jeszcze nie ten czas...moze za dekade, chociaz sporym ogranicznikiem dalszego rozwoju wiekszych kol jest % dwumetrowcow w spoleczenstwie...slaba kalkulacja, by chcialy w to wchodzic duze koncerny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorpion Napisano 2 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 chyba ze macie jakies inne propozycje z rowerków 29 calowych na dobrym osprzęcie do kwoty 5000zł i moich rozmiarów czyli 196-197 i 109 kg pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio12 Napisano 2 Maja 2012 Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Ja ostatnio widziałem Scotta sparka za 5,7 może by ci się udało zejś do 5 tyś .Maszyna wyglądała wspaniale .Tylko nie wiem czy chcesz fula. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorpion Napisano 3 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Ja ostatnio widziałem Scotta sparka za 5,7 może by ci się udało zejś do 5 tyś .Maszyna wyglądała wspaniale .Tylko nie wiem czy chcesz fula. raczej sztywna rama ale dzieki czekam na odpowiedzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapec07 Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Ja ostatnio widziałem Scotta sparka za 5,7 może by ci się udało zejś do 5 tyś .Maszyna wyglądała wspaniale .Tylko nie wiem czy chcesz fula. A gdzie ten spark i jaka rama? Daj jakis namiar? Zaplacilem co prawda zaliczke na embajka, ale cos mi tam smierdzi. Nikt jasno nie potrafi okreslic, kiedy bedzie nowa partia, raz mowia polowa maja, pozniej koniec, pozniej czerwiec... Przeciez zeby te paczki dotarly z chin, bo pewnie tam sa robione juz powinno byc wiadomo czy plyna czy nie? Bo raczej transportu lotniczego nie zakladam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio12 Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 (edytowane) A gdzie ten spark i jaka rama? Daj jakis namiar? Zaplacilem co prawda zaliczke na embajka, ale cos mi tam smierdzi. Nikt jasno nie potrafi okreslic, kiedy bedzie nowa partia, raz mowia polowa maja, pozniej koniec, pozniej czerwiec... Przeciez zeby te paczki dotarly z chin, bo pewnie tam sa robione juz powinno byc wiadomo czy plyna czy nie? Bo raczej transportu lotniczego nie zakladam. Widziałem w Rybniku w Bike System za 5.7 tyś jak odbierałem buty i pedały.Osobiście go macałem po rączkach :)Rama chyba L ale głowy nie daję. Edytowane 3 Maja 2012 przez bodzio12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
digitT Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Rower Scott Spark 29 Comp 2012 masz też w gliwicach i dąbrowie górniczej. Hardtaili 29er w sumie trochę jest na miejscu - głównie Comp i Team. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 inne propozycje z rowerków 29 calowych (...) i 109 kg No właśnie, może się znawcy Wielkiego Koła wypowiedzą -- bo mnie znajomek, wysoki i też nielekki podpytywał o rowerek dla siebie -- i mnie się wydaje, że przy "pewnej" masie kolarza lepiej sięgnąć po 26era, bez względu na jego wzrost (czyli wskazówka masy przemówi za 26erem, mimo, że centymetr podpowiadałby 29era). Problem jest chyba z większą wiotkością kół 700c -- no i teraz właśnie pytanie: do jakiej masy jeźdźca nie trzeba się tym za bardzo przejmować, a powyżej ilu kilogramów będzie konieczne albo wydanie "paru" złociszy więcej na koła, albo... odpuszczenie 29era? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterd3 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 No właśnie, może się znawcy Wielkiego Koła wypowiedzą -- bo mnie znajomek, wysoki i też nielekki podpytywał o rowerek dla siebie -- i mnie się wydaje, że przy "pewnej" masie kolarza lepiej sięgnąć po 26era, bez względu na jego wzrost (czyli wskazówka masy przemówi za 26erem, mimo, że centymetr podpowiadałby 29era). Problem jest chyba z większą wiotkością kół 700c -- no i teraz właśnie pytanie: do jakiej masy jeźdźca nie trzeba się tym za bardzo przejmować, a powyżej ilu kilogramów będzie konieczne albo wydanie "paru" złociszy więcej na koła, albo... odpuszczenie 29era? Ja swoim giantem śmigałem mając 118kg i nic się nie działo po 7 tyś. dalej jest wszystko ok . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi