Tasiorasior Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Witam Mam problem czy to możliwe ze podczas mocowania hamulca w systemie PM moglem zerwać gwint ?? Nie dokręcałem mocna zwyczajnie śrubokrętem jeśli tak czy jest możliwość żeby coś z tym zrobić żeby hamulec się dobrze trzymał ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Na zerwany gwint najlepszy jest helicoil. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris86b Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 A nie lepiej jet od nowa nagwintować na większa śrubkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 To może pociągnąc za sobą konieczność dodatkowego rozwiercenia zacisku i adaptera (jak występuje)... I dalej jest aluminiowy gwint ... po zastosowaniu helicoil gwint jest stalowy i nie bedzie ewentualnej potrzeby rozwiercania zacisku. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Zdecydowanie helicoil. Po naprawie będzie mocniejsze niż przed. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasiorasior Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 jeszcze gdybym dokręcał na sile czy coś a ja po prostu zakładałem nowy adapter i nic nie wyszło poleciało teraz już się w ogolę nie chce trzymać a tym helicoil to samemu robić czy lepiej gdzieś oddać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Samemu jednorazowo to wychodzi spory koszt ... Helicoil to kilkadziesiąt groszy ... Do tego trzeba kupic gwintownik i wiertło a to pociąga za sobą nawet kilkadziesiąt zł. Popytaj po dobrych warsztatach samochodowych, potem porównaj potencjalne koszty bedziesz wiedzial co bardziej sie opłaca. Pozdro TapaTalk'nięte z Andka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.