Terrqge Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Na manetce ustawioną mam 1, to na przerzutce tylnej jest 1, ale gdy na manetce wrzucę 2, wtedy na tyle idzie na 3, i potem już analogicznie. Manetka 3, przerzutka 4, manetka 4, przerzutka 5... Jest przesunięte o 1, gdy na manetce jest 7, na przerzutce jest już 8. Co w takiej sytuacji trzeba zrobić? Bawiłem się śrubą baryłkową przy manetce, ale to nic nie daje, podejrzewam, że coś trzeba zrobić z linką, tylko pytanie, trzeba ja naciągnąc czy poluzować? I na jakich biegach to robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foxi Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 http://www.forumrowerowe.org/topic/41729-regulacja-przerzutki-tylnej/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość voytec Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Przy manetce, w miejscy gdzie wychodzi pancerz masz tzw baryłkę (znajduje się także przy przerzutce). Powinieneś ją wykręcić tak aby przerzutka przerzucała tylko o jeden tryb. Po paru próbach powinno chodzić bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.