Skocz do zawartości

[1000-2500] Rower na szosę

Slv

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich!

W zeszłym roku zacząłem jeździć na rowerze po długiej przerwie. Z racji, że bardzo się "zapuściłem" i paliłem fajki, pierwsza sześciokilometrowa "trasa" o mało mnie nie zabiła :) Wyjeżdżałem jeszcze kilkanaście razy i doszedłem do około 15km, ale nie byłem zadowolony z efektów.

Wszystko zmieniło się, gdy rzuciłem palenie i zacząłem się lepiej odżywiać. W tym roku zacząłem jeździć przy pierwszej możliwej okazji i efekty są bardzo zachęcające. Trasa 30-40km nie robi na mnie żadnego wrażenia, wszelkie nierówności terenu pokonuję bez problemów. W zasadzie głównym powodem, że nie jeżdżę więcej jest brak czasu (wymagająca praca). Myślę, że rower zaczął mnie kręcić i chciałbym, żeby jazda była stałym elementem mojego życia.

Moje plany na ten rok są mniej-więcej takie:

- około 150km tygodniowo

- 500-700km miesięcznie

- przynajmniej jeden wyjazd do pracy w tygodniu (33km w jedną stronę), docelowo 2-3 jak tylko znajdę czas

Niestety, żeby spełnić te założenia, konieczne jest kupno nowej szosówki (mój stary SCOTT już się kończy, a ja nie mam czasu i ochoty na dłubanie przy nim).

Tutaj zwracam się do was o pomoc przy wyborze roweru wyłącznie na szosę do 2500zł max gotowym do jazdy. Mam 178cm wzrostu i ważę około 80kg (planuję zejść do 75). Jaka marka, jaki rozmiar (preferuję raczej większe) z jakim osprzętem polecacie kupić w tej cenie i przy powyższych założeniach? Nie ukrywam, że wolałbym wydać mniej niż całą sumę :)

Z góry dzięki za wszelką pomoc!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...