Skocz do zawartości

[Opony] Witam jakie kupic opony do MTB, bardziej szosowe, bez bieżnika

RayonXp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam normalny mtb i jak do kazdego daja opony do jazdy po lesie itd, ale ja jezdze every day po szosie :P i naprawde udręką jest to bo ani szybko nie pojade i trzeba sie nameczyc r. 26 cena do 120 za komplet

Napisano

nie wiem czy inni się zgodzą, ale ja mam race king 2.2 i na asfalcie też idą całkiem ładnie więc może spraw sobie race king od continentala 2.0

po asfalcie się tak nie namęczysz a po lekkim terenie taż dasz radę.

albo zamiana na jakieś opony stosowane w roweerach crossowych ale z tymi nie mam żadnego doświadczenia

Napisano

Polecam detonatory 1.5.Za parkę drutówek zapłacisz ok 100 pln.Spokojnie możesz na nich zjechać z asfaltu i pośmigać np. po leśnych ścieżkach.Zainteresuj się tez IRC Smoothie,ale tych w sklepach nie widać.

Napisano

Tak jak napisał kolega powyżej: maxxis detonator 1.5 (jeżdzę na jednym komplecie do pracy od ponad roku, przejeździłem zimę, złapałem początkowo sporo kapci ale po zmianie dętki z tyłu na dętkę continental ani jednego kapcia! mimo że opona już mocno dziurawa). Inne ciekawe opcje: Schwalbe Kojak (niestety dość droga), Maxxis Xenith 1.5, ew. Maxiss Wormdrive (dobra i tania)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...