Skocz do zawartości

[rower] Specialized Rockhopper Comp 2011 - czy się opłaca?

Eastern

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Tak jak w temacie, znalazłem na allegro wczoraj:

http://allegro.pl/sp...2278923051.html

Do końca aukcji pozostało niedużo, a cena jak na razie interesująca. Rozglądam się aktualnie za nowym rowerem z myślą jazdy głównie po szlakach w beskidach, myślałem o fullu/enduro ale tutaj całkiem fajna ramka, do tego 17,5 więc idealna na mnie (mam 176 wzrostu). Podczas zjazdów może nie byłoby tragedii pod względem wygody.

Jeszcze tylko pytanie, co znaczy "ex-demo bike"? Powystawowy? Po testach?

Jak myślicie, opłaca się go zalicytować? Ewentualnie ile tak na oko jest wart ten model aktualnie. Pytam aby nie przesadzić z licytacją.

Liczę na pomoc, pozdrawiam ;)

Gość ANDRIUBIKER
Napisano

spec to spec , a ten model jest dosc wysoko w hierarchi speca, zanim spec s-works-a wymyslil to przez wiele lat rockchoppery byly najwyzszymi modelami, jak kupisz speca, to innej marki juz nie bedziesz chcial;) ex-demo, to dokladnie rower powystawowy, rama dobry rozmiar dla Ciebie, a cene nowego modelu rockchopear sprawdzisz np na stronie airbike.pl, ktory jest przedastawicielem speca w polsce (choc nie jedynym, bo glowny przedstawiciel na wschodnia europe jest w czechach )

Napisano

Wielkie dzięki ;)

A mógłby jeszcze ktoś ocenić stan ogólny napędu? Jak to po blatach korb, kasecie, łańcuchu wygląda? Z tego co widzę wizualnie naprawdę powala poza jakąś tam rysą na obręczy i amortyzatorze, ale boję się właśnie o napęd, skoro jest to rower powystawowy.

Napisano

Napęd wydaje mi się jedynie przybrudzony, nic więcej, generalnie w świetnym stanie rower ;) O ile na amorku na goleniach górnych nie będzie rysy, można brać ;) Licytuj, bo warto :)!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...