mlody770 Napisano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Witam. Mam problem natury czysto technicznej. Jestem na etapie kupna amortyzatora do ramy Ghost amr lector 9500 carbon 19" nowy w sklepie był z amortyzatorem o długości skoku 120mm ale nie moge znaleźć jaka długość jest całkowita i stąd pytanie czy montując coś o skoku 160 znacząco wpłynę na zmiane geometrii i wytrzymałość ramy czy może są amortyzatory które mimo większego skoku wcale nie są o wiele dłuższe. Z góry dziękuje za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 A w Lectorze nie było właśnie Foxa? Producent raczej "trzyma rozmiarówkę" między swoimi modelami. Na twoim miejscu nie robiłbym z tego roweru choppera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 No ze 120 na 130 można by oko przymknąć ale 160 to lekka przestada. Jak obniżysz skok do 120 lub do wysokości amora fabrycznego to ok. Przy takim chopperze to amor będzie działał tępo bo nie będzie miał optymalnego kąta pracy i przy hamowaniu będzie strasznie sie zapadał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Ja w swoim Ghoscie mialem fabrycznie wsadzonego Pikea, rame kupilem jako uzywke i wsadzilem tam Recona 130mm z poprzedniego roweru- jezdzilo sie fajnie. Potem wsadzilem RVLa 150mm i zwiekszylem mu skok do 160. Owszem na zjezdzie fajnie,ale caly czas przy podjazdach skrecalem go, bo mi to przeszkadzalo, potem przy zjazdach zapominalem odkrecac i takie tam... Wczoraj wrocilem do 150mm i jest ok. Ogolnie jestem malo wrazliwy na odczuwanie jakis zmian w geometrii, ale jednak te 160 mi przeszkadzalo. Ramka to stary ERT 145mm czyli, aktualny Lector Plus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody770 Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Dziękuje za odpowiedzi, stwierdziłem że bede zakładał 140 albo 150 to zależy jaki akurat będę mógł kupić a nie ukrywam że szukam dobrej używki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Jeśli chcesz tyle i Foxa, pomyśl jednak o Talasie. Ta rama została zaprojektowana pod 120mm i z takim widelcem powinna pracować. Ramka to stary ERT 145mm czyli, aktualny Lector Plus. Czyli rama całkowicie odmienna od "zwykłego" Lectora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.