Skocz do zawartości

[plecak] Deuter Bike One 20

graphia

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku tygodni użytkuję (na razie po mieście) plecak rowerowy Deuter Bike One 20 w wersji 2012. Wybrałem kolor niebiesko biały (druga wersja to szaro- czarna). http://deuter.com/en_DE/backpack-details.php?category=76&artnr=32082&title=Bike%20One%2020

Cena jaką zapłaciłem to 269 zł (zainteresowanym na priv wyślę adres sklepu). Plecak jest dobrze skrojony i prawidłowo uszyty. Wielkość plecaka jest odpowiednia aby przewieźć w nim dobytek na cały dzień :) ... no chyba że ktoś lubi minimalizm - wtedy spokojnie spakuje się na trzy dni :). System nośny to deuter airstripes. Z tyłu plecaka znajdują się dwa wystające (o jakieś 3 cm) pasy stosunkowo niemiękkiej gąbki (małe kwadraciki) nie pozwalające na opieranie się całej powierzchni plecaka o plecy - dzięki temu plecy są bardzo dobrze wentylowane a jednocześnie plecak świetnie leży na plecach - nawet podczas aktywnego pedałowania. Wygodne pasy naramienne uzupełniają cały system nośny. Plecak - prócz głównej komory o wysokości wew. 50 cm (od dna do zamka) i szerokości wew. ok 29-30 cm (w najszerszym miejscu) posiada także dwie zewnętrzne kieszenie. Górna - z poziomym zamkiem jest stosunkowo płytka (ok 22 cm) ale ma wszyte siateczkowe kieszonki na drobnicę i haczyk na klucze. Druga kieszeń - niżej - z pionowym zamkiem jest całkiem spora (ok 32 cm długości) spokojnie zmieści pompkę i dętki. Obie kieszenie wszyte są w klapę plecaka (ta z pionowym zamkiem jest wszyta głębiej od tej z poziomym zamkiem).

Wedle mojego odczucia - pomimo że plecak jest dość długi nadaje się dla osób o wysokości max do 190 cm. Ja mam 186 i po prawidłowym wyregulowaniu szelek pas biodrowy mam na styk (a może nawet ciut za wysoko).

Plecak ma wszyty i ukryty w kieszonce pokrowiec przeciwdeszczowy o bardzo wyrazistym kolorze a także od dołu wszytą a od góry zapinaną siatkę do kasku - bardzo przydatna rzecz.

Deuter chwali się także usztywnioną matą w plecach plecaka (zapobiegającą dyskomfortowi przewożenia niesymetrycznych i wystających przedmiotów) którą można wyjąć i użyć jako podkładki do siedzenia jednak uważam, że ta gęsta gąbka jest umiejscowiona tam w sposób który uniemożliwia swobodne wyjęcie jej za każdym razem kiedy jest to nam potrzebne.

Ogólnie plecak jest bardzo dobrym jakościowo wyrobem Deutera. Mimo wielkości uważam, że leży co najmniej tak dobrze o ile nie lepiej w porównaniu do mojego drugiego małego plecaka The North Face Gulper

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...